به گزارش می متالز، علیرضا رضوانیان گفت: بومی سازی طراحی وفناوری ساخت درب های فلکسیبل سلولهای باتری های کک سازی ازخروج هفت میلیون و 500 هزار دلار ارز جلوگیری می کند.
وی افزود: پیش از این طراحی وساخت این درها توسط چندکشور خارجی انجام می شد اما با تلاش متخصصان ذوب آهنی ، این فناوری پس از یکسال کارتحقیقاتی داخلی شد.
مدیرتولیدات کک ومواد شیمیایی ذوب آهن اصفهان بابیان این که باطراحی این درها گام بلندی در راستای حذف آلاینده های زیست محیطی برداشته می شود، افزود: سالانه یک میلیون و 200 هزارتن کک در ذوب آهن اصفهان تولید می شود که با به روزرسانی تجهیزات باتریها، علاوه برحذف آلاینده های زیست محیطی،کیفیت این محصول هم افزایش پیدا می کند.
رضوانیان با اشاره به اینکه چهار پروژه برای حذف آلاینده های زیست محیطی در بخش کک سازی مدنظر است ، افزود: تنظیم رژیم هیدرولیکی و گرمایی باتری ، طراحی ، ساخت و اجرای درهای سلولهای باتری به شکل فلکسیبل ، تعویض سامانه های تمیزکننده درسلولهای باتری و تکمیل طرحهای نیمه تمام باتری کک سازی که باترک محل کارتوسط پیمانکار به صورت نیمه تمام باقی ماند از این پروژه هاست.
سرپرست دفتر فنی مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن اصفهان هم با اشاره به اهمیت بومی سازی دانش طراحی وساخت این درها ،گفت: هرکدام ازاین درها ازحدود یک هزار قطعه تشکیل شده که شامل قطعات ریخته گری ، اسکلت فلزی ومکانیکی است.
مهدی ظرافتی افزود: با بومی سازی دانش ساخت این درها ، ایران به جمع معدود کشورهای دنیا پیوست که از این دانش برخوردارهستند.
کارشناس طراحی دفترفنی مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن اصفهان نیز با اشاره به مزایای اجرای این طرح گفت: جلوگیری از شکستن درهای سلولهای باتری،خسارت وارد نشدن به ماشین آلات باتری ککسازی،جلوگیری از ریزش قطران از اطراف درها ، تسهیل در تعمیر و نگهداری درهای موجود و کاهش تنشهای حرارتی از مهمترین مزایای اجرای این پروژه است.
شایان ذکر است؛ تا کنون 69 درب ریخته گری شده ، 38 عدد درب مونتاژ گردید ، 36 عدد آجر چینی شده و 34 عدد درب هم بر روی باطری نصب شده است که طبق برنامه ریزی های انجام گرفته تا آخر ماه جاری کلیه دربهای سمت کک تعویض می گردد.