به گزارش می متالز، حامد رمضانی روز یکشنبه اظهار داشت: این میزان اعتبار از محل تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن کشور برای روستاهای حاشیه معادن این شهرستان در نظر گرفته شدهاست.
وی افزود: این اعتبار با تایید فرمانداری سردشت در حوزههای آسفالت راه روستایی و همچنین تامین آب و برق روستاهای هدف هزینه شود.
وی اضافه کرد: روستاهای «باریکایی»، «هندآباد»، «شالگه»، «شموله»، «مرانه»، «شندره»، «قامیشه» و «سمونه» با جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ خانوار از مزایای این اعتبار برخوردار میشوند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سردشت اظهار داشت: ۶ شهرستان آذربایجانغربی امسال موفق به جذب این اعتبار شدهاند که سردشت هم جزء آنهاست.
سردشت دارای ۲ معدن ثبت شده و فعال «طلای باریکایی» و «سنگ لاشه یاسینآباد» است.
معدن طلای باریکایی در سال ۸۱ ثبت شده و ماده معدنی باریت آن توسط بخش خصوصی استخراج میشد اما در سال های ۸۶ و ۸۷ پروانه آن جهت استخراج طلا و نقره اصلاح شد.
در معدن طلای باریکایی ۱۵ نفر به طور مستقیم اشتغال دارند و برای حدود ۱۵۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
معدن باریکایی در ۱۵ کیلومتری شهر سردشت و در بخش مرکزی شهرستان قرار گرفته است.
معدن سنگ لاشه و مالون یاسینآباد نیز دارای پروانه بهرهبرداری با ظرفیت برداشت ۱۳ هزار تن در سال است که با ظرفیت برداشت ۶۰ درصد در حال فعالیت است.
یکی از معادن سنگ آهن این شهرستان نیز در مسیر جاده روستایی «دیوالان» در حال اخذ پروانه اکتشاف است.
با توجه به آزادسازی پهنه معادن این شهرستان از سوی وزارت صمت برای ثبت آنها، ۲۱ درخواست در سامانه کاداستر این وزاراتخانه وصول شده است که در مرحله بررسی از سوی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با اقلیم کردستان عراق قرار گرفته است.