به گزارش می متالز، ابراهیم ولدخانی روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: ۱۷ واحد تولیدی و ۵ واحد پشتیبان بهصورت همزمان در یک ماه به اورهال رفتند و این در شرایطی است که ایران در تحریم است و حتی امکان فراهم کردن قطعه یدکی برای واحدهای معمولی نیز امکانپذیر نیست.
ولدخانی با بیان اینکه در دوره تحریمهای تحمیلی علیه ایران شرکت پتروشیمی شازند از محل حذف کارشناسان خارجی ۱۱ میلیون یورو صرفهجویی کرد ادامه داد: چنانچه اورهال توسط متخصصان خارجی انجام میشد حدود ۱۵ میلیون یورو ارزبری داشت؛ درحالیکه با همت متخصصان جوان ایرانی این هزینه به ۴ میلیون یورو کاهش یافت.
ولدخانی به تعمیرات اساسی توربین و کمپرسورهای واحد الفین اشاره کرد و گفت: همه این دستاوردها متکی به نیروهای داخلی است. توربینهای واحد الفین این شرکت و شرکتهای دیگر یکی از پیچیدهترین تجهیزات است که کارشناسان ایرانی توانستند این تجهیزات را با تامین قطعات تعمیر کنند.
به گفته ولدخانی توربینهای واحد الفین، ۱۴ سال پیش اورهال شده بودند از همین رو از یکسال گذشته برنامهریزی برای تعمیرات اساسی آغاز شد. این توربینها باید بعد از ۸۰ هزار ساعت کار تعمیر شوند، اما در مواردی توربینی بیش از ۱۲۰ هزارساعت کار کرده بود.
او درباره افزایش تولیدات متذکر شد: در شرایط تحریم و کمبود ارز بهدنبال رشد تولیدات نیستیم، بلکه اولویت ما سوددهی، صادرات و بازگشت ارز به داخل کشور است.
ولدخانی سوددهی شرکت پتروشیمی شازند اراک درسال ۹۷ را ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در این دوره با فروش ۵ هزار میلیارد تومان و صادرات به ۲۵ کشور، مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار در سامانه نیما کشور ثبت شد.
وی بار دیگر بر صرفهجویی ۷۰ درصدی این اورهال توسط کارشناسان ایرانی تاکید کرد و گفت: پتروشیمی شازند برای تعمیرات اساسی سایر پتروشیمیهای کشور نیز آماده همکاری است.
ولدخانی با بیان اینکه یکی از طرحهای مهم این شرکت طرح جامع آب و پساب برای تامین بخشی از آب موردنیاز واحدهای تولیدی مجتمع از پساب شهرهای مهاجران و شازند است یادآور شد: این مجتمع پتروشیمی برای حفظ محیطزیست منطقه تمامی فاکتورها را رعایت میکند و با توجه به مسوولیتهای اجتماعی خود بهدنبال پرداخت جرایم محیطزیستی نیست؛ بلکه بهدنبال حل مشکلات به شکل ریشهای است.
او افزود: در این رابطه از بهترین متخصصان محیطزیستی مشاوره میگیریم؛ بهطوریکه استانداردهایی که در اینجا رعایت میشود از تکالیف سازمان حفاظت از محیطزیست بیشتر است.
ولدخانی ادامه داد: پتروشیمی شازند در راستای انجام مسوولیتهای اجتماعی خود از جمله کمک به روستاهای اطراف و روستاهای استان لرستان در زمان وقوع سیل بسیار فعال و با تمام امکانات در خدمت سیل زدگان بود و برای اشتغالزایی در دوره اوورهال ۲ هزار نفر نیروی موردنیاز از نیروهای بومی استان بهکار گرفته شد.
به گفته مدیرعامل پتروشیمی شازند، این پتروشیمی برعکس پتروشیمیهایی که خوراک گاز دارند، خوراک مایع خود را با قیمت فوب خلیجفارس میخرد با این حال سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان سود محقق شد.
وی با اشاره به اینکه با وجود کاهش دریافت خوراک از پالایشگاههای شازند و اصفهان با تمام ظرفیت مشغول فعالیت هستیم، گفت: تلاش کردیم تا خوراک را از سایر پالایشگاهها تامین کنیم. سال گذشته بخشی از خوراک را از عراق وارد میکردیم، اما اکنون نفتا را از ستاره خلیجفارس میگیریم؛ زیرا پالایشگاه شازند استراتژی تولید بنزین داشته و محدودیت تولید نفتا دارد.
وی با اشاره به فعالیت واحد تحقیق و توسعه این شرکت گفت: ۶۵۰ قطعه اساسی موردنیاز شرکت که در گذشته از خارج وارد میشده هم اینک در داخل شرکت طراحی و ساخته شده است و بهطور مثال قطعهای که قبلا با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از خارج از کشور وارد میشده هم اینک با قیمتی بسیار پایین توسط نیروهای پتروشیمی شازند ساخته شده است.
ولدخانی گفت: کاتالیست CRP۱۰۰ یکی از کاتالیستهای موردنیاز صنعت لولههای پرفشار آبیاری و گازرسانی است که هم اینک در این شرکت ساخته میشود و یکی از محصولات ویژه است.
درحالیکه تعمیرات اساسی پتروشیمی شازند توسط نیروهای داخلی انجام شد، آیا بیمهگران خارجی امنیت سیستم را تایید میکنند، خاطرنشان کرد: بیمهگر مجتمع پتروشیمی شازند کنسرسیوم بیمهگران ایرانی با حضور بیمهگر خارجی است.
تمام شرایط بیمهنامه توسط بیمهگران مطرح شده و لیدر کنسرسیوم بیمه ایرانی مسوول ایفای تعهدات بیمه در قبال حوادث احتمالی پتروشیمی شازند است.