به گزارش می متالز، مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اقدامات انجام شده بهمنظور کاهش آلودگی ناشی از گازهای متصاعد شده از چاههای نفت گفت: تعهد داریم که در سه سال گازهای همراه جمعآوری شوند.
به گزارش روابط عمومی مناطق نفتخیز جنوب، احمد محمدی در نشست هماندیشی مشترک این شرکت و اداره کل حفاظت از محیط زیست خوزستان، اظهار کرد: بهدنبال آن هستیم که علاوهبر دیگر اقدامات زیستمحیطی، بحث مربوط به مدیریت پسماند را با روشهای نوین و فراگیر توسعه دهیم.
وی با تاکید بر ایجاد تعامل سازنده، ارتباط دوسویه و همکاری مستمر دستگاههای اجرایی افزود: رعایت الزامات زیستمحیطی از سوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با توجه به شرایط خاص آن از وجود تاسیسات روسطحی و احداث طرحها باید سرلوحه کار تمام بخشهای این صنعت قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب دستورالعملها و الزامات خاص زیستمحیطی برای انجام طرحها وجود دارد و همواره تمام همکاران برای حفظ اکوسیستم حداکثر مراقبت، دقت و ملاحظه را درنظر میگیرند.
مدیرکل حفاظت از محیطزیست استان خوزستان نیز گفت: بهرغم اینکه اقداماتی از سوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در جهت کاهش آلودگیهای زیستمحیطی انجام شده، اما مطالبات مردم در این زمینه بیشتر از فعالیتهای صورت گرفته است.
محمدجواد اشرفی با اشاره به اینکه دغدغهها و محدودیتهای مناطق نفتخیز جنوب را میشناسیم، افزود: در کنار اقدمات و طرحهای اساسی و بلندمدت مناطق نفتخیز جنوب، میتوان اقدامات موثری با هزینههای محدودتر و طرحهای کوتاهمدت همچون بهسوزی مشعلهای گاز انجام داد که قبلا در واحد بهرهبرداری اهواز ۳ با موفقیت انجام شده است.
وی توجه به انتخاب پیمانکاران توانمند در انجام طرحهای زیست محیطی، تغییر در فرایند تکنولوژیهای سنتی، تجهیز و راهاندازی ایستگاه پایش آنلاین آلودگی هوا، ثبت فعالیتهای صنایع در سامانه جامع پایش محیط انسانی و دقت در انتخاب مشاوران زیستمحیطی را از مهمترین مباحث ضروری زیستمحیطی برشمرد و اظهار کرد: نگاه صنایع باید به سمتی هدایت شود که توجه بیشتری به مردم و مناطق همجوار تاسیسات داشته باشد بهنحویکه آثار مثبت این توجه در زندگی مردم و نهایتا خود صنایع مشاهده شود.
مدیرامور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز گفت: در ۶ حوزه این مدیریت مسائل زیستمحیطی بهطور جدی پیگیری میشوند که عبارتند از: اضافه کردن تعداد دکلهای پسماندی و الزام آنها به تجهیز سیستم مدیریت پسماند، سرمایهگذاری در پژوهش و عقد قراردادهای پژوهشی بهمنظور جایگزینی گِل پایه روغنی؛ سالمسازی خاکهای اطراف دکل حفاری با روشهای بیولوژیک در صورت تایید آزمایشات خاص؛ حرکت به سمت تکنولوژیهای جدید برای کاهش استفاده از دمولسیفایر و تزریق مواد شیمیایی به آب؛ پیگیری جدی در بحث طرح جمعآوری گازهای همراه با عقد قراردادهای انجام شده با پتروشیمی؛ انجام مطالعات زیستمحیطی و الزام به رعایت آن در طرحهای توسعهای اعم از حفاری و خطوط لوله جریانی میباشند.
صادق فتح الهی به رویکرد مناطق نفتخیز جنوب در مباحث زیستمحیطی اشاره کرد و افزود: تمام تلاش ما این است که باکمک گرفتن از واحدها و استفاده از تمام امکانات و ظرفیتهای موجود وزارت نفت، شرکت ملینفت و مناطق نفتخیز جنوب در جهت کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و به حداقل رساندن تبعات آن برای خوزستان و استانهای همجوار حرکتهای موثری انجام دهیم.