تاریخ: ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۲۷
بازدید: ۲۱۶
کد خبر: ۵۴۶۹۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

بدون آینده‌نگری در حوزه سنگ‌آهن، بزودی وارد کننده این ماده اولیه استراتژیک می‌شویم

می متالز - مدیر امور مهندسی و نظارت ذوب‌ آهن اصفهان عنوان کرد: بدون آینده‌نگری در حوزه سنگ‌آهن، بزودی وارد کننده این ماده اولیه استراتژیک می‌شویم.
بدون آینده‌نگری در حوزه سنگ‌آهن، بزودی وارد کننده این ماده اولیه استراتژیک می‌شویم

به گزارش می متالز، همایش تخصصی عبور از بحران در صنعت متالورژی، فولاد و زنجیره تامین دوشنبه یازدهم شهریورماه با حضور دکتر مهدی کرباسیان رییس سابق سازمان ایمیدرو و رئیس شورای سیاستگذاری همایش، دکتر بهرام شکوری رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران و عضو هیات مدیره خانه معدن ایران، مهندس محمد ابکا مشاور طرح جامع فولاد کشور و سایر فعالین عرصه صنعت و معدن کشور و استان در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.

مهندس جلال آقابابا مدیر امور مهندسی و نظارت ذوب آهن اصفهان در پنل تخصصی این همایش طی سخنانی به اهمیت تامین سنگ‌آهن برای ذوب آهن اصفهان پرداخت و گفت: بر اساس آخرین پایش مطالعات طرح جامع فولاد کشور که ابتدای سال جاری توسط سازمان ایمیدرو انتشار یافته، در سال ۱۴۱۸ ذخایر اکتشاف شده‌ی سنگ آهن کشور به پایان می‌رسد.

وی افزود: معادن جزء انفال بوده و از طرفی همانند منابع آب نیستند که امید به جایگزینی آن با افزایش بارندگی سالانه داشته باشیم، و از این حیث بحران مواد معدنی در صورت عدم برنامه‌ریزی صحیح می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

مهندس آقابابا توجه به فقیر بودن کشور از حیث منابع سنگ‌آهن، صادرات سنگ معدن؛ این فلز استراتژیک را خلاف اقتضای آینده نگری دانسته و پیش‌بینی سازمان ایمیدرو در خصوص اتمام منابع داخلی سنگ‌آهن و در نتیجه  تبدیل شدن ایران به وارد کننده سنگ‌آهن را بسیار محتمل و جدی ارزیابی نمود.

مدیر امور مهندسی و نظارت ذوب‌آهن تصریح کرد: علاوه بر ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق سال ۱۴۰۴ در طرح جامع فولاد، طرح‌های دیگری از قبیل مجتمع فولاد ۱۰ میلیون تنی در سواحل چابهار نیز بصورت جدی در حال پیگیری است که در صورت تحقق نرخ مصرف سنگ‌آهن را افزایش خواهد داد.

وی خاطر نشان کرد: اخیرا در برخی گزارشات به منظور توجیه صادرات سنگ‌آهن و کنسانتره مشاهده می‌شود که از توازن ظرفیت معادن سنگ آهن با نیازهای آتی کشور سخن به میان آمده است که با واقعیت‌های منعکس شده در گزارش سازمان ایمیدرو تناقض دارد.

همچنین مهندس آقابابا در ادامه این همایش در گفتگو با خبرنگار ما به کمبود آب در کشور و استان اشاره کرد و افزود: ذوب‌آهن اصفهان در راستای مسوولیت اجتماعی اقدامات موثری در زمینه مدیریت مصرف بهینه آب انجام داده است و در گام اول با بهبود فرایند تولید، مصرف آب را از میزان حق‌آبه ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه به حدود ۶۰۰ لیتر در ثانیه کاهش داده است و این روند همچنان ادامه دارد.

وی بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی میان‌مدت به منظور کاهش میزان  برداشت آب ذوب‌آهن از رودخانه زاینده‌رود در بازه زمانی پنج سال آینده، خرید بخشی از پساب شهرهای اطراف شامل زرین شهر، فولادشهر، فلاورجان و نجف‌آباد انجام گرفته است.

 مهندس آقابابا افزود در افق درازمدت پروژه انتقال آب از سواحل خلیج‌فارس به اصفهان با حمایت استانداری اصفهان در حال اقدام است.

مدیر امور مهندسی و نظارت ذوب‌آهن در ادامه به میزان مصرف انرژی در صنعت فولاد اشاره کرد و اظهار داشت: صنعت فولاد پیشرفت قابل توجهی در کاهش مصارف انرژی داشته است. بر اساس گزارش انجمن جهانی آهن و فولاد میانگین مصرف انرژی ویژه از حدود ۵۰ گیگاژول بر تن فولاد در سال ۱۹۶۰ به حدود ۲۰ گیگاژول بر تن فولاد در سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است و خوشبختانه ذوب آهن اصفهان نیز هم‌اکنون در همین محدوده مصرف انرژی ویژه قرار دارد.

مهندس آقابابا گفت: ظرفیت نصب شده کارگاه‌های ذوب آهن اصفهان، با انجام فعالیت‌های بهبود، توان تولید سالانه حدود ۴ میلیون تن فولاد مذاب را داراست و بر اساس سیاست‌گذاری‌های کلان شرکت، توسعه‌های فراتر از ۴ میلیون تن در سواحل جنوبی مد نظر خواهد بود.

وی افزود: برای سال جاری، تولید سه میلیون و ۵۰ هزار تن چدن مذاب برای شرکت برنامه‌ریزی شده و در سال ۱۴۰۱ نیز رسیدن به ۴ میلیون تن فولاد مذاب با استفاده از تجهیزات زیر سقفی موجود و انجام پروژه‌های بهبود هدف‌گذاری شده است.

عناوین برگزیده