به گزارش می متالز، سیف الله امیری امروز پنجشنبه درخصوص تعیین نرخ ۲۵ درصدی عوارض صادراتی سنگ آهن افزود: واقعیت این است که در افق ۱۴۰۴ باید به هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد برسیم و به این منظور نیازمند ۱۵۵ میلیون تن سنگ آهن در آن زمان هستیم، یعنی تقریباً به ازای هر یک تن فولاد نیازمند سه تن سنگ آهن می باشیم.
وی بیان داست: اکنون میزان تولید فولاد کشور حدود ۲۵ میلیون تن است و با در نظر گرفتن واحدهای فولادی کوچک و بزرگ که در آینده به بهره برداری می رسند، نیاز به ماده اولیه سنگ آهن در آینده بیشتر خواهد شد.
امیری ادامه داد: حدود ۱۰ سال پس از افق ۱۴۰۴ شاید دیگر سنگ آهنی در کشور موجود نباشد و نیازمند آن باشیم که با چندین برابر قیمت آن را از خارج تامین کنیم.
به گفته این مقام مسوول، اکنون واحدهای سنگ آهن زیادی در کشور سرمایه گذاری شده و اشتغال قابل توجهی ایجاد شده است، بنابراین اگر بر صادرات سنگ آهن عوارض نگذاریم این واحدها نیز با مشکلاتی در تولید مواجه خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه وضع عوارض صادراتی به منظور تضمین تامین سنگ آهن برای کارخانجات داخلی است، یادآور شد: اکنون واحدهای تولید سنگ آهن کشور با ظرفیت های پایین تر از ظرفیت اصلی خود کار میکنند.
وی همچنین به تاکید رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهوری و معاون اول رئیس جمهوری بر جلوگیری از خام فروشی اشاره و خاطر نشان کرد: باید در وهله نخست برای واحدهای داخلی خوراک تهیه کنیم و پس از آن صادرات در دستور کار باشد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون پیشنهاد اخذ عوارض ۲۵ درصدی سنگ آهن از مهرماه از سوی وزارتخانه به شورای اقتصاد ارائه شده است که در این شورا مورد بحث کارشناسی و تبادل نظر قرار میگیرد و در نهایت در خصوص آن تصمیمگیری خواهد شد.
این مقام مسوول وزارت صنعت ادامه داد: با این تصمیم، خام فروشی سنگ آهن به کمتر از پنج میلیون تن خواهد رسید، این در حالی است که پارسال ۸.۵ میلیون تن سنگ آهن صادر شد.