تاریخ: ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۱۳
بازدید: ۳۷۵
کد خبر: ۵۵۲۷۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

انفجار معدن در چمستان نور ۲ کشته و مجروح برجای گذاشت/ ضعف نظارت‌ها در حوادث معدنی

می متالز - معاون معدنی اداره کل صمت مازندران با تایید خبر مرگ معدن کار مازندرانی، از کمبود تعداد بازرسان معدن با توجه به تعداد معادن موجود گلایه کرد.
انفجار معدن در چمستان نور ۲ کشته و مجروح برجای گذاشت/ ضعف نظارت‌ها در حوادث معدنی

به گزارش می متالز، حوادث معدنی در استان تقریبا به پای ثابت خبرها و گزارش‌های رسانه‌ای تبدیل شده است و به صورت میانگین هر ماه خبر حادثه‌ای معدنی در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

حادثه معدنی در محور تهران شمال و کشته شدن سه نفر در محل حادثه در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری، کشته شدن دو نفر در معدن زغال سنگ سوادکوه و امروز هم خبر فوت معدن کار ۴۰ ساله منطقه چمستان از جمله خبرهای تلخ حادثه‌ای معدن است که انتشار یافته است.

ذکریا اشک پور سخنگوی اورژانس مازندران در تشریح این حادثه اظهار کرد: یک فرد ۴۰ ساله در اثر انفجار و ریزش معدن فوت کرده و دیگر کارگر ۳۸ ساله این معدن به مرکز درمانی چمستان نور منتقل شده است.

در ارتباط با علت این حادثه با شریفی معاون معدنی اداره‌ کل صمت مازندران گفت‌وگو کردیم.

وی با اعلام اینکه حساسیت در ارتباط با حادثه معدنی زیاد شده است، افزود: همکاران اداره شهرستان و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی از نزدیک به محل حادثه اعزام شدند.

شریفی خاطرنشان کرد: پس از بازدید اولیه گزارش سه ساعته و سه روزه از وضعیت معدن دریافت می‌شود.

وی با اعلام اینکه در این حادثه یک کارگر از سه کارگر داخل تونل فوت کرده است، بیان کرد: دو نفر از کارگران از تونل خارج شدند.

معاون معدنی اداره‌ کل صمت مازندران اضافه کرد: بررسی دقیق‌تر در روز چهارشنبه در دستور کار قرار دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا نمی‌شود، پیش از بروز حادثه نسبت به جلوگیری از آن اقدام کرد، گفت: تعداد حوادث باید به سمت صفر سوق داده شود، معدن از حساسیت خاصی برخودار است.

شریفی با اعلام اینکه برای جلوگیری از حادثه‌های معدنی نیاز به همراهی مسوولان و متولیان امر داریم، افزود: حساسیت نسبت به عملکرد مسوولان فنی به صورت جدی وجود دارد.

وی ادامه داد: مسوول ایمنی و  سرپرست کارگاه باید به صورت جدی نظارت‌ها را اعمال کنند، در حادثه سوادکوه فرد فوت شده کارگر تازه کار معدن بوده است.

معاون معدنی اداره‌ کل صمت مازندران خاطر نشان کرد: تعداد نیروهای بازرسی ما با تعداد معادن استان همخوانی ندارد، این موضوع تنها مربوط به مازندران و اداره صمت نیست و در سایر ادارات هم این وضعیت وجود دارد.

وی اضافه کرد: کارگر بالای ۲۵ نفر باید مسوول ایمنی داشته باشد، اداره کار به صورت مستقیم با این واحدها در ارتباط بوده و مسوول فنی هم از جانب مهندسی معدن انتخاب و معرفی می‌شود.

شریفی با اعلام اینکه معادن زغال سنگ در شمال کشور به ویژه در منطقه نور در نقاط جنگلی قرار دارد، افزود: افراد در این منطقه هر فردی در زمین شخصی خودش یا با اجازه از منابع طبیعی نسبت به خروج زغال سنگ از بستر زمین اقدام می‌کند که به آنها معدن گفته نمی‌شود.

عناوین برگزیده