به گزارش می متالز، رضا رحمانی عصر پنجشنبه در حاشیه آیین افتتاح فاز توسعه واحد صنعتی لوله پوشش سلفچگان، بیان کرد: امسال به مناسبت شعار رونق تولید، راهبرد اساسی خود را حفظ وضعیت موجود تولید و اشتغال و همچنین به چرخه درآوردن ظرفیت غیرفعال واحدهای صنعتی و توسعه آنها، قراردادیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه فشار اقتصادی دشمنان و تحریمهای ظالمانه از انگیزه تولیدکنندگان نکاسته است، بیان کرد: آمارها نشان میدهد از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه، نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، درخواست جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری در میان صنعتگران رشد قابلتوجهی داشته است.
وی بیان کرد: دولت حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی در بخشهای مختلف را وظیفه خود میداند و همه ظرفیتهای موجود را برای رونق یافتن بیشتر حوزه تولید کشور به کار گرفته است.
وی ادامه داد: اعتبارات مختلفی همچون طرح تسهیلات رونق تولید برای حمایت از تولیدکنندگان در کشور پرداخت میشود و سال گذشته ۲۰۰ هزار میلیارد ریال در این زمینه تخصیص یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال با مذاکراتی که با بانک مرکزی صورت گرفت سقف اعتبارات برداشتهشده است و هر طرح تولیدی در چارچوب ضوابط میتواند اعتبار موردنظر خود را جذب کند.
وی بیان کرد: به دنبال آن هستیم که بر اساس توافقهای انجامشده، حداقل ۴۰ درصد تسهیلات بانکها در حوزه صنعت و معدن تخصیص یابد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته این موضوع محقق نشده است اما در سال جاری به مناسبت شعار رونق تولید، همت این است که تا حد امکان اعتبارات بانکی برای گسترش طرحهای صنعتی و تولیدی کشور جذب شود.
رحمانی گفت: خوشبختانه حوزه صنعت و تولید قابلیت استفاده صحیح از اعتبارات بانکی برای گسترش فعالیتهای اقتصادی کشور را دارد و هماکنون اکثر واحدهای صنعتی فعال هستند و بازار مناسبی برای فروش محصولات خود در داخل و خارج از ایران دارند.
وی بیان کرد: مهمترین مشکل واحدهای صنعتی ما، تامین سرمایه در گردش است که امیدواریم با استفاده از راهکارهای یادشده و همچنین استفاده از سایر ابزارهای قانونی همچون تبصره ۱۸، اعتبار موردنیاز واحدهای صنعتی در این زمینه تامین شود.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای صنعتی قم ادامه داد: سرعت رشد صنعتی این استان از میانگین کشور بالاتر است و بسیاری از صنایع همچون کفش ماشینی، فرش دستباف و سایر رشتههای صنعتی در قم ریشهدار هستند که همه این مسائل نشان از رشد و توسعه صنعتی این استان طی سالهای اخیر دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین بیان کرد: امروز طرح توسعه واحد صنعتی لوله پوشش سلفچگان را با فناوری پیشرفته افتتاح کردیم که محصول آن جزو صنایع مادر است و برای پروژههای اصلی کشور مورداستفاده قرار میگیرد.
وی بیان کرد: برای این واحد درمجموع نزدیک ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجامشده و حدود ۳۵۰ تن در آن مشغول به کار هستند.
فاز توسعه واحد صنعتی لوله پوشش سلفچگان عصر امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهرام سرمست استاندار قم، احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مسوولان در شهرک صنعتی سلفچگان قم به بهرهبرداری رسید.
این واحد صنعتی در زمینه تولید انواع لوله از سایز ۱۶ تا ۱۲۰ اینچ و پوشش داخلی لولههای نفت و گاز و آب فعالیت میکند.
طی هفته دولت ۱۷ طرح صنعتی بااعتبار یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۳۸۰ تن، در شهرک صنعتی محمودآباد قم به بهرهبرداری رسید.
بیش از ۲هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین حدود ۵۴ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت میکنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.