به گزارش می متالز، محمد مشکین فام امروز (شنبه، ۲۳ شهریورماه) پس از امضای قرارداد میدان گازی بلال در جمع خبرنگاران درباره اینکه آیا افت تولید گاز در قطر نیز آغاز شده است، اظهار کرد: در نشستهایی که با طرف قطری داشتیم، آنان عنوان کردند هنوز افت فشار گاز در سمت قطر به صورت محسوس آغاز نشده است. اما آنان نیز مانند ایران برای نگهداشت تولید و افت فشار در مخزن پارس جنوبی (گنبدشمالی) تلاش میکنند.
وی درباره توسعه میدان گازی کیش هم توضیح داد: از آنجا که میدان گازی کیش، مشترک نیست، تلاشمان این است هم اکنون پارس جنوبی را تکمیل کنیم اما از آن (کیش) به عنوان پشتیبان تاسیسات خشکی پارس جنوبی استفاده خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره اظهارات یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره مناقصه اجاره بارج مسکونی برای پارس جنوبی هم توضیح داد: من از این نماینده مجلس تعجب میکنم که چرا بحثی را که برای خودش محرز نشده بود، رسانه ای کرد. توقع این بود اگر ابهامی وجود داشت با شرکت نفت و گاز پارس یا با بنده یا واحدهای نظارتی تماس میگرفتند و ابهامها را برطرف میکردند.
وی تصریح کرد: در شرکتهای دولتی ارکان متفاوتی از جمله کمیسیون مناقصات و کمیته فنی و بازرگانی وجود دارد که انجام امور مناقصات در حیطه وظایف آنان است؛ اینکه بعضی از رسانهها شخص مدیرعامل یک شرکت دولتی را در سیبل انتقاد قرار میدهند، گویای این است که در پس این موضوع اغراض دیگری مطرح است.
مشکین فام به این پرسش که آیا در مناقصه انجام شده سطح قیمتی مشخصی وجود داشته که برگزاری آن مورد انتقاد قرار گرفته، اظهار کرد: مناقصه برگزار شده عمومی بوده و اینکه با برگزاری آن بعضی از رسانهها آن را به اختلاس شباهت میدهند یک شاهکار است.
وی با اشاره به اینکه این مناقصه در سالهای ۹۴، ۹۶ و ۹۸ تکرار شده است، ادامه داد: اما متاسفانه هر بار که به نتیجه نزدیک شده یکی از رسانهها با ورود به این موضوع و فرافکنی، آن را به حاشیه برده است؛ به عنوان نمونه سال ۹۶ این مناقصه برگزار شد و شرکت داخلی در آن مشارکت داشت، اما با تهمت یک رسانه به نتیجه نرسید که با شکایت به دادسرای عمومی این موضوع در حال پیگیری است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه انتقادهای وارده به نتیجه مناقصه اجاره بارج مسکونی شرکت نفت و گاز پارس بهانهجویی رسانهای است؛ گفت: برای این افراد تفاوتی ندارد که این موضوع از سوی شرکت داخلی صورت گیرد یا خارجی؛ این افراد زمانی که میبینند این مناقصه به نتیجه نزدیک میشود و منافع شرکت خاصی تامین نمیشود با راهاندازی شانتاژهای رسانهای میخواهند این موضوع را از مسیر خود منحرف کنند.
مشکینفام در پاسخ به اینکه آیا انتقادها به نتیجه مناقصه به دلیل خارجی بودن شرکت است یا موضوع دیگری مطرح است؛ گفت: انتقاد به نتیجه مناقصه برای این است که این شرکت خارجی است و به دروغ گفته شده این شرکت فاقد گواهینامه بینالمللی است، در این بین ما گواهی بینالمللی شرکت را در معرض عموم قرار دادیم، اما متاسفانه این رسانهها با انتشار اسناد طبقه بندی شده و محرمانه شرکت مناقصهگر یادشده در کمیسیون مناقصه به ناروا عنوان کردند که گواهی بینالمللی شرکت مناقصهگر جعلی است.
وی با اشاره به شرایط تحریمهای آمریکا علیه کشور افزود: در شرایطی که باید اسناد و مدارک شرکتهای خارجی که با کشور همکاری میکنند محرمانه بماند، اما متاسفانه بعضی از رسانهها برای رسیدن به اغراض خود اقدام به انتشار اسناد میکنند که در این بین ما از دستگاههای امنیتی میخواهیم با ورود به این موضوع مشخص کنند که نحوه دسترسی این رسانهها به اسناد محرمانه مناقصه چطور بوده است.
مشکینفام با تاکید بر اینکه انتشار اسناد محرمانه مناقصه میتواند برای آینده سرمایهگذاریها در کشور تاثیر منفی بگذارد، تصریح کرد: متاسفانه در شرایط تحریمها که سرمایهگذاری خارجی در ایران با دشواریهایی روبهروست، انتشار اسناد محرمانه شرکتها در رسانهها سبب میشود تا اطمینان از شرکتها سلب شود.