تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۵۷
بازدید: ۲۳۳
کد خبر: ۵۶۵۱۷
سرویس خبر : انرژی
معاون اول رئیس‌جمهور:

اقدامات وزارت نفت منطبق بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

می متالز - جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی صبح روز گذشته به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. در این جلسه ابتدا وزیر نفت گزارشی از عملکرد این وزارتخانه ارائه و در ادامه معاون اول رئیس‌جمهور ضمن ابراز رضایت از عملکرد وزارت نفت دراجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر تداوم این اقدامات تاکید کرد.
اقدامات وزارت نفت منطبق بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

به گزارش می متالز، جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی صبح روز گذشته به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. در این جلسه ابتدا وزیر نفت گزارشی از عملکرد این وزارتخانه ارائه و در ادامه معاون اول رئیس‌جمهور ضمن ابراز رضایت از عملکرد وزارت نفت دراجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر تداوم این اقدامات تاکید کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور، اسحاق جهانگیری  در این جلسه با اشاره به گزارش وزیر نفت درخصوص پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشور در بخش نفت و گاز در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: اقدامات انجام شده در این حوزه کاملا منطبق با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است و باید با جدیت تداوم یابد.

جهانگیری با بیان اینکه همه ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی نظیر دانش‌بنیان بودن، مردمی کردن اقتصاد، برون‌گرایی، درون‌زایی و عدالت‌بنیانی در طرح‌های اجرا شده در صنعت نفت و گاز کشور نمایان است،‌ تصریح کرد: ایجاد ارزش افزوده و ممانعت از خام‌فروشی، افزایش برداشت نفت و گاز از میادین مشترک، واگذاری طرح‌ها به پیمانکاران داخلی و بخش خصوصی و فراهم کردن زمینه برای حضور دانشگاه‌ها و شرکت‌های استارت‌آپی از دستاوردهای بزرگ وزارت نفت است که باید در این زمینه از مدیران این وزارتخانه قدردانی کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور ضمن ابراز تاسف از هجمه‌ها و فشارها بر وزارت نفت گفت: جای تعجب است که وزارت نفت با وجود کارنامه درخشان خود باید به جای حمایت و تقدیر بیشترین فشارها و هجمه‌ها را متحمل شود.

جهانگیری با اشاره به وضعیت این صنعت در شروع کار دولت یازدهم و تاثیر تحریم‌ها در فروش فرآورده‌های نفت و گاز گفت: در آن زمان با توجه به عدم فروش و ذخیره شدن میعانات گازی در کشتی‌ها، برخی مدیران دولت گذشته تاکید داشتند که ممکن است با استمرار این شرایط میدان پارس‌جنوبی با تعطیلی مواجه شود.

وی خاطرنشان کرد: با وجود کمبود منابع و حتی نبود سرمایه‌گذاری خارجی، مدیریت کارآمد زنگنه و همکارانش باعث شد نه تنها این اتفاق رخ ندهد بلکه همه طرح‌های نیمه‌تمام در پارس‌جنوبی تکمیل شد و از آن مهم‌تر شاهد ایجاد بازار مصرف و فروش محصولات آن باشیم.

رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی خواست از بخش نفت و گاز حمایت‌های لازم را انجام دهند تا روند رو به رشد این صنعت آسیبی نبیند.

 معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: در این زمینه اگر نیاز باشد شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه آماده است تا مصوبات لازم را برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور اتخاذ کند.

وی با قدردانی از وزیر نفت و مجموعه همکاران وی در پیشبرد برنامه‌های صنعت نفت و گاز کشور با وجود تحریم‌های آمریکا و تلاش این کشور برای به صفر رساندن فروش نفت کشور تصریح کرد: خوشبختانه آمریکا در زمینه به صفر رساندن فروش نفت ایران ناموفق بوده و ما از همه توان و ظرفیت موجود برای فروش نفت استفاده می‌کنیم.

کارنامه وزارت نفت در اقتصاد مقاومتی

در ابتدای این جلسه بیژن زنگنه گزارش مفصلی از اقدامات وزارت نفت در راستای اجرای ماموریت‌های محوله به این وزارتخانه در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ارائه کرد.

وزیر نفت اظهار کرد: تکمیل طرح‌های پارس جنوبی، توسعه میادین مشترک غرب کارون، ‌تمرکز بر ادامه طرح‌های گازرسانی به شهرها و روستاها، اتمام طرح‌های نیمه‌تمام پتروشیمی و تامین خوراک واحدهای پایین‌دستی، افزایش ظرفیت پالایشی و بهبود کیفیت فرآورده‌های نفتی تولیدی و ادامه آنها، تمرکز بر ادامه اجرای طرح‌های نگهداشت توان تولید، پیگیری عقد و اجرای قراردادهای توسعه میادین در چارچوب مدل جدید IPC، تقویت حمایت از ساخت داخل با تمرکز بر ۱۰ قلم خانواده کالایی تعریف شده، به‌ویژه در اجرای طرح‌های EPC/ EPD بالادستی نفت، طرح جمع‌آوری گازهای مشعل و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در صنعت نفت رئوس طرح‎های راهبردی وزارت نفت در سال رونق تولید ملی هستند.

وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت به دنبال تلاش‌های مجدانه توانسته با دست یافتن به افزایش بیش از ۵ برابری‌تولید نفت خام از میدان‌های مشترک غرب کارون، تولید روزانه نفت در این میدان را از ۷۰ هزار بشکه در سال ۹۲ به ۳۵۵ هزار بشکه در سال ۹۷ برساند، افزود: همچنین دستیابی به تولید ۶۰ هزار بشکه نفت‌خام در روز از میدان مشترک آذر تا پایان سال ۱۳۹۸ و آغاز تولید از لایه نفتی میدان پارس جنوبی از فروردین ماه ۱۳۹۶ از دیگر دستاوردها در این بخش است.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: در حوزه تکمیل میدان گازی پارس جنوبی با اتمام طرح‌های در دست اقدام، دستیابی به تولید ۷۵۰ میلیون مترمکعب گاز مقدور شده است.

همچنین تا پایان سال ۱۳۹۸، فازهای ۲۲ تا ۲۴ و ۱۳ به‌طور کامل تکمیل خواهد شد و بخش دریای فاز ۱۴ نیز تکمیل می‌شود که به این ترتیب تولید از این فازها ۷۵ میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهد یافت.

مهندس زنگنه با بیان اینکه به این ترتیب برای اولین بار میزان برداشت روزانه ایران از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، از قطر پیشی خواهد گرفت، گفت: بر این اساس تولید گاز روزانه ایران از این میدان به حدود ۷۹۰ میلیون مترمکعب در برابر تولید ۶۲۰ میلیون مترمکعبی قطر خواهد رسید.

وزیر نفت گفت: در بخش پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی از 1.8 میلیون بشکه در سال ۹۱ به 2.3 میلیون بشکه در سال ۹۸ افزایش یافته و تولید بنزین کشور با افزایش ۱۱۵ درصدی همراه بوده است که بر این مبنا تولید بنزین از ۵۲ میلیون لیتر در سال ۹۱ به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز در سال ۹۸ رسیده است.

همچنین در حالی که در سال ۹۱ تولید بنزین دارای استاندارد یورو در کشور صفر بود، تولید بنزین دارای این استاندارد در سال ۹۸ به ۷۶ میلیون لیتر رسیده که سهم و نقش قابل‌توجهی در بهبود کیفیت هوای کلان‌شهرها به‌ویژه تهران داشته است.

مهندس زنگنه با اشاره به اینکه تولید نفت گاز کشور نیز در این دوره شاهد افزایش ۱۲ درصدی بوده و از ۹۴ میلیون لیتر روزانه در سال ۹۱ به ۱۱۲ میلیون لیتر در سال ۹۸ رسیده است، اظهار کرد: ظرفیت تولید نفت‌گاز با کیفیت یورو در سال ۱۳۹۱، حدود ۶ میلیون لیتر در روز بوده که در حال حاضر به ۴۵میلیون لیتر در روز یعنی بیش از ۷ برابر رسیده است.

وزیر نفت تصریح کرد: طرح‌های متعددی برای جلوگیری از خام‌فروشی اجرا و در دست اجراست. از جمله اینکه در شرکت ملی نفت ایران قریب ۵ میلیارد دلار خوراک برای صنایع پایین‌دستی اختصاص داده می‌شود که عمدتا میعانات گازی است.

عناوین برگزیده