به گزارش می متالز، علیزاده، نماینده مردم ورزقان، با اشاره به تکمیل طرحهای توسعه برای تکمیل کارخانه ذوب مس سونگون اظهار داشت: طرحهای توسعهای مس سونگون در سال 90کلید خورد و با پیشرفت 10درصدی متوقف شد.
وی گفت: طرحهای توسعه ترکیبی از کارخانجات مختلف است که در کنارهم به صورت زنجیروار ایجاد میشود تا پس از تکمیل آنها می توان گفت، طرح های توسعه در مس سونگون ایجاد شده است. نتیجه اجرای این طرحها رسیدن به شِمش 99/999 (خالص) است. کارخانجات ذوب، پالایشگاه، اسید سولفوریک و فاز سوم کارخانه تولید کنسانتره از جمله طرحهای توسعه مس سونگون هستند.
علیزاده خاطرنشان کرد: باید از استاندار آذربایجانشرقی تشکر کرد که همیشه در جلسات مختلف، مسائل مربوط به مس سونگون را به عنوان محور مباحث در نظر میگیرند، طرحهای توسعه و صنایع پایین دستی باید به صورت یک چرخه به هم وصل شوند.
وی با اشاره انتقال منابع مالی مس سونگون به سیستم بانکی استان گفت: در برنامه ششم توسعه مصوب شده که معادن در سطح کشور موظف هستند، گردش مالی، خرید و فروش و پرونده مالیاتی خود را در محل ذخیره مواد، متمرکز کنند، در راستای این قانونی پیگیر این موضوعات بودیم، تاکنون تمامی این موارد به طور کامل منتقل نشده اند. در برخی از بانکهای استان این روند در حال ادامه است تا هم گردش مالی و هم خرید و فروش در استان متمرکز شود.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا، تصریح کرد: وقتی شِمش مس تولید شد برای تولید کود شیمیایی به کارخانه اسیدسولفوریک نیازمندیم، مواد تولید شده نیاز به یک شهرک تخصصی مس دارد تا به فراوردههای مختلف مانند ورقهای مسی و قطعات الکترونیک تبدیل شود، اگر بخواهیم طرحهای توسعهای را در نظر بگیریم باید دهها کارخانه بزرگ و کوچک ساخته شود.
وی با بیان اینکه با رونق طرحهای توسعه مس سونگون مشکل اشتغال منطقه حل خواهد شد، عنوان داشت: میزان اشتغال زایی این طرح ها به قدری است که کل مشکل اشتغال شهرستان را برطرف خواهد کرد، علاوه بر آن، سهم قابل توجهی در حل مشکل اشتغال استان خواهد داشت. در احداث کارخانجات نیز، اشتغال زایی به طور معمول انجام میشود و در هر فاز، نیروی جدیدی جذب خواهد شد.
علیزاده با اشاره به حضور شرکتهای در تکمیل زنجیره تولید مس در ورزقان ابراز امیدواری کرد: قرارگاه خاتم الانبیا با توجه به فعالیت زیاد در صنعت مس سونگون و کمک به تکمیل این معدن، حق بزرگی بر گردن همه دارد، کارخانجات موجود توسط این قرارگاه ساخته شده است، مزایای حضور قرار گاه خاتم در صنعت مس به این معنی است که این قرارگاه سازندگی هم نگاه غیرانتفاعی به موضوعات دارد و هم در روزهای سخت در کنار صنایع کشور از جمله مس سونگون است.
وی افزود: اصرار ما بر این است که تحت هر شرایطی، شرکتهای داخلی در این پروژه ها حضور داشته باشند مگر در مواقعی که فناوری لازم در اختیار آنها نباشد. توانمندی داخلی قرارگاه خاتمالانبیا در حوزه صنایع مس، عالی و (نامبر وان) است. بنابراین سهم عمده در ساخت کارخانجات باید در اختیار قرارگاه خاتمالانبیا قرار گیرد.