به گزارش می متالز، وی ادامه داد: در این میان مدیریت هزینههای معادن سنگآهن، زغالسنگ و سنگآهک، گندله و آهن قراضه به عنوان مواد اولیه صنعت فولاد کشور، استفاده از فن آوریهای نوین در تولید کالاهای فولادی، ارائه خدمات جدید بر اساس نیازهای این صنعت و در نهایت افزایش بهرهوری میتواند برای کسب و کارهای این حوزه مزیت بالایی باشد.
در این میان استارتاپ ها به دلیل شکلگیری بر اساس نیازهای پیدا و پنهان بازار و نوآور و فن آور بودن به خودی خود، مزیتهای رقابتی فراوانی را به همراه دارند که در شرایط ناپایداری قیمتها، میتوانند در توسعه سنگ آهن و فولاد کشور نقش بسزایی داشته باشند. لذا استارتاپ های و سایر بنگاههای کوچک و متوسط میتوانند نقشی بسیار مؤثر در نوآوری در صنعت سنگآهن و فولاد کشور ایفا نمایند.
از جمله مزیت های رقابتی برای استارتاپ های این بخش، کاهش قیمت برای مصرف کننده، افزایش کیفیت محصول، تضمین قیمت و کیفیت کالا و خدمات و در نهایت سهولت و در دسترس بودن کالا و خدمات ارائه شده می باشند.
زمینههای نوآوری در کسب وکارهای صنعت فولاد کشور عبارتاند از:
در این میان فن آوری چاپ سهبعدی و رباتیک و هواپیماهای بدون سرنشین از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، زیرا در حوزههای طراحی صنعتی، سیستمهای انبارداری، بهرهبرداری از معادن سنگآهن، زغالسنگ و سنگ آهک بهخصوص معادن کمعیار و یا معادن عمیق، ماشین آلات، حمل و نقل و لجستیک و… کاربردهای بیشتری دارند.
همچنین میتوان گفت استارتاپ هایی که به سه کلید توسعه پایدار یعنی توسعه اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی توجه بیشتری داشته باشند، آینده روشن تری پیش روی خواهند داشت. به طور مثال شکل گیری استارتاپ های حوزه بازیافت پسماند معادن و بازیافت زباله های الکترونیکی، علاوه بر کاهش مسائل و مشکلات محیط زیستی، نقش موثری را در تامین مواد اولیه صنایع فولاد کشور خواهد داشت.