تاریخ: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۲:۵۹
بازدید: ۴۱۹
کد خبر: ۵۷۳۹
سرویس خبر : انرژی

بلژیک مشتری محصولات پتروشیمی ایران شد

می متالز - درهای بازار اروپا، پس از برجام به روی صنعت پتروشیمی گشوده شد، و کشورهایی که در زمان تحریم از خرید محصولات ایران خودداری می کردند، پس از اجرای برجام دوباره به سراغ ایران آمدند که از جمله آنها می توان به هلند، اسپانیا، ترکیه، رومانی و بلژیک اشاره کرد.
بلژیک مشتری محصولات پتروشیمی ایران شد

میزان تولید و صادرات محصولات پتروشیمی روندی افزایشی دارد، به طوری که بر اساس گفته های وزیر نفت میزان تولید در این مدت 25 درصد رشد داشته است.
اجرای برجام نیز موانع پیش روی صادرات مجصولات پتروشیمی را برطرف کرد و کشورهایی که در زمان تحریم، خرید از پتروشیمی های ایران را متوقف کرده بودند، پس از اجرای برجام دوباره اقدام به واردات از کشورمان کردند. 
مجموع حجم صادرات محصولات پتروشیمی ایران از آغاز امسال تا پایان تیرماه به هفت میلیون و 188 هزار تن و از نظرارزش نیز به سه میلیارد و 496 میلیون دلار رسید. این در حالی است که میزان صادرات پتروشیمی در مدت مشابه پارسال 6 میلیون و 847 هزار تن به ارزش سه میلیارد و 28میلیون دلار بوده است.
تا پیش از افزایش تحریم های بین المللی، 10 تا 14 درصد محصولات پتروشیمی ایران به اروپا صادر می شد و کشورمان از این محل سالانه 2 تا 2.5 میلیارد دلار درآمد داشت، اما در زمان تحریم، صادرات متوقف شد.
اجرای برجام فرصتی را برای از سرگیری مبادلات تجاری صنعت پتروشیمی ایران و اروپا فراهم کرد که در این راستا بلژیک جزو جدیدترین مشتریان به شمار می رود؛ این کشور اقدام به واردات پلی اتیلن از یکی از مجتمع های پتروشیمی غرب کشور کرده است.
محسن مجیدی مدیرعامل پتروشیمی مهاباد درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات این مجتمع پتروشیمی گفت: کشورهای هند، ترکیه، چین و بلژیک به عنوان مهمترین مشتریان و خریداران محصولات پتروشیمی ایران هستند.
وی ارزش محصولات صادراتی این مجتمع را حدود 85 میلیون دلار اعلام کرد.
پتروشیمی مهاباد از ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن سبک خطی و سنگین و 30 هزار تن بوتن یک برخوردار است.
در سال 1392 میزان صادرات محصولات پتروشیمی 12 میلیون و 800 هزار تن بود که در پایان سال 1395 به 20 میلیون و 400 هزار تن افزایش یافت.
اجرای توافق هسته ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و رفع تحریم ها باعث جهش در صادرات محصولات پتروشیمی شد و بازارهای جدید اروپا و آمریکای جنوبی به روی محصولات ایرانی گشوده شد.
ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در دوره زمانی سال های 1392 تا 1395 با بیش از 9 درصد رشد از ناحیه اجرای 12 طرح تولیدی و یک طرح توسعه ای سرویس های جانبی بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است.
ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور تا پایان سال 1396 با بهره برداری از 6 طرح جدید به 72 میلیون تن و ارزش کل فروش خالص این محصولات نیز به 17 میلیارد دلار افزایش می یابد.

عناوین برگزیده