به گزارش می متالز، معادن چه روباز باشند چه زیرزمینی، آلودگیهایی به همراه دارند. برای نمونه وقتی آب در معادن روباز جمع میشود میبینیم که در کنار فلزات موجود آب سمی میشود و واکنش شیمیایی نشان میدهد و در نهایت به آبهای زیرزمینی نفوذ میکند. فعالیت معدنی آلودگیهای دیگری مثل هوا و صوت هم دارد. گردوغبار حاصل از فعالیت ماشینآلات، گاز ناشی از کارخانهها، آلودگی صوتی و آزاری که برای ساکنان روستا و حتی حیوانات و موجودات زنده اطراف معدن ایجاد میشود از معضلات این حوزه است.
مطالعات ارزیابی آثار محیطزیست از مواردی است که نشان میدهد فعالیت معدنی چه اثری روی محیطزیست گذاشته است. این مطالعات بیشتر از سوی شرکتها انجام میشود و سازمان محیطزیست هم آن را تایید میکند. در این مطالعات مشخص میشود در کجا امکان معدنکاری وجود دارد و با چه اصولی باید این مهم را انجام داد که کمترین آسیب به محیطزیست وارد شود.
در این بین معدنکار باید اصولی را رعایت کند تا اثر منفی بر محیطزیست نداشته باشد. معدنکار باید به سمت توسعهای برود که نیاز نسل امروز و آینده را رفع کند.
یکی از اصول توسعه پایدار نیز توجه به نقش سازمانهای مردمنهاد و مشارکت جوامع محلی است.
در گذشته مشارکت اینگونه بود که دولت تاکید میکرد در فلان بخش کار کند و تمام برنامهریزیها از بیرون انجام میشد اما درحالحاضر نقش جوامع محلی نیز در تصمیمگیری بهشدت مهم شده است.