به گزارش می متالز، یکی از مهمترین مشکلات این صنعت، فرسوده بودن فناوری است. بالادست آلومینیوم به دلایلی چون هزینه بالای بروزرسانی و ممنوعیت واردات دانش و فناوری به کشور و نبود سرمایهگذاری مناسب خارجی با رشد قابلتوجهی روبهرو نبوده است. فناوری هماکنون در تولید شمش فولاد مربوط به ۴ دهه گذشته است و با توجه به این فناوری قدیمی قادر به تولید چندصد هزار تن شمش آلومینیوم و چندده هزار تن ورق شدهایم، این درحالی است که کشورهای حاشیه خلیجفاس در سطح میلیونتن تولید دارند.
کشورهای درحال توسعه و کشورهای خلیجفارس و حتی چین بر خود ضروری میدانند که برای رسیدن به توسعه پایدار فلزی مانند آلومینیوم را تولید کنند.
بنابراین از دولت این انتظار را میتوان داشت که در زمینه سرمایهگذاری آلومینیوم و ورود فناوریهای این صنعت گامهای اساسی بردارد؛ چراکه در دو دهه گذشته شرکتهای پاییندست آلومینیوم در ایران بزرگترین شرکتهای آلومینیومی ترکیه را تغذیه میکردند. اما هماکنون همین شرکتهای ترکیهای به اندازهای بزرگ شدهاند که کل اروپا را تامین میکنند.
با توجه به این شرایط، یکی از معضلات صنعت آلومینیوم بالا بودن نرخ تمامشده این فلز نقرهای است که آن را از حالت رقابتپذیری خارج میکند. بنابراین میطلبد که به این صنعت توجه بیشتری شود و فناوری آن بروزرسانی شود تا نرخ تمامشده آن نیز کاهش پیدا کند.