به گزارش می متالز، جلال محمودزاده درباره وضعیت بحران بی آبی درکشور،گفت: بطورمتوسط از 30 درصد منابع آبی کشور در شرایطی استفاده بهینه میکنیم که 70 در صد منابع آبی در کشور بدون هیچ استفاده ای هدرمی رود زیرا آبیاری درکشور بیش از هرآبیاری به طریق سنتی است.
عضوهیئت رییسه کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس بابیان اینکه مشکل اصلی منابع آبی کشور ما چاه های غیر مجاز نیست بلکه برداشت بالاتر از حد پروانه ، چاهها ی مجاز در کشور است،افزود: برداشت بیش اندازه از چاه های مجاز، وضعیت بحران آب را بحرانی ترمیکند.
نماینده مردم مهاباد درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خالی شدن آب و سفره های زیرزمینی برای برداشت بی رویه از چاه های مجاز و غیرمجاز باید متوقف شود، تصریح کرد: کاهش منابع آبی سفره های زیر زمینی بطور مستقیم کاهش ارتفاع چاه های کشاورزی را در پی دارد.
محمود زاده،تصریح کرد: با خالی شدن سفره های آبهای زیرزمینی، ارتفاع چاه ها سیرنزولی پیدا می کند و مشکل این است که زمانی که بخواهیم مجددا آب را به منطقه ای بازگشت دهیم به علت نشست زمین این امر امکانپذیرنیست بنابراین وزارت نیرو وظیفه سنگینی بدین معنا داردکه باید طبق نیازهای مناطق مختلف کشور آب را توزیع بکند و همچنین چاه های مجاز را بر طبق مصرف مجازکنترل کند.
وی با بیان اینکه وضعیت آبخوانهایکشور بحرانی است،افزود: مشکلات امنیتی درکمین انتقال آب بدون مطالعه زیست محیطی است.
عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی ،آب و منابع طبیعی مجلس،یادآورشد: به نسبت سال گذشته در برخی از مناطق کشور تا 40 درصد میزان بارندگی در کشورکاهش داشته است.
گفتنی است سفره آب یا آبخوان قسمتی از پوستهٔ زمین است که سوراخها یا خلل و فرج سنگهای آن از آب مملو و اشباع شده باشد. معمولاً منافذ و سوراخهای سنگها بر اثر بارندگیهای ممتد از آب پر شده و با رسیدن به سطح غیرقابل تراوشی مانند سنگهای رسی در همانجا متوقف میگردد و به شکل چشمهسارهای مختلفی در سطح زمین آشکار میشود. همچنین آبخوان یا سفره آب زیرزمینی یک لایه آبدار زیرزمینی است که در لایههای تحکیم نیافته (گراول، ماسه و سیلت) یا در سنگهای دارای درز و شکاف ایجاد میشود. این آب میتواند از طریق چاه بهرهبرداری شود.