تاریخ: ۰۱ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۴۱
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۵۷۶۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

توافق تجاری هند و آمریکا

می متالز - آمریکا و هند تلاش می‌کنند مذاکرات خود پیرامون یک توافق تجارت آزاد محدود را جلو برند. در صورت دستیابی، این توافق به امضای دونالد ترامپ و نارندرا مودی در حاشیه مجمع عمومی «سازمان ملل»‌ خواهد رسید.
توافق تجاری هند و آمریکا

به گزارش می متالز، قرار است مجمع عمومی سازمان ملل اواخر ماه سپتامبر در نیویورک برگزار شود. در این رابطه توافق تجاری میان پرجمعیت‌ترین کشورهای دموکراتیک جهان می‌تواند پیروزی بزرگ برای ترامپ باشد، کسی که دولت او تاکنون نتوانسته است موفقیتی چندانی برای پایان دادن به جنگ‌تجاری بیش از یک ساله خود با چین دست یابد.

دونالد ترامپ همچنین انتظار دارد در نشست امسال «سازمان ملل»‌ به یک توافق تجاری با نخست‌وزیر ژاپن دست یابد، توافقی که تعرفه‌های واردات محصولات کشاورزی از این کشور را کاهش خواهد داد.

به گفته منابع مطلع، درحال‌حاضر مذاکرات آمریکایی‌ها با همتایان هندی پیرامون این توافق جریان دارد. به موجب این توافق تعرفه برخی محصولات تولیدی آمریکا که به هند صادر می‌شوند کاهش خواهد یافت.

برای طرف هندی نیز صادرات به ایالات‌متحده دوباره مشمول قانون تجارت ترجیحی این کشور خواهد شد. روز یکشنبه قرار بود ترامپ و مودی در یک استادیوم ۵۰ هزار نفری در هیوستون آمریکا در گردهمایی آمریکایی‌های هندی‌تبار با یکدیگر ملاقات داشته باشند.

این دیدار که نشانه‌ای از گرمی روابط دو کشور است امیدها را درخصوص دستیابی به یک توافق تجاری کوچک زنده نگه خواهد داشت. یکی از منابع مطلع واشنگتن در این خصوص می‌گوید:‌ «الزاماتی وجود دارد که کارهایی را با هندی‌ها انجام دهیم. به همین خاطر چشم‌ها به مجمع عمومی سازمان ملل دوخته شده است.»

دونالد ترامپ از زمان روی کار آمدن به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا بهبود مفاد توافق تجاری کشورش با شرکای اصلی را دنبال ‌کرده است.

او با انتقاد از توافق تجاری پیشین مدعی شد این توافقات منجر به از دست رفتن میلیون‌ها شغل آمریکایی شده است. به گزارش «رویترز» روابط تجاری آمریکا و هند تاکنون بستر حوادث متعددی بوده است.

دونالد ترامپ مکررا از تعرفه‌های بالایی که دولت هند علیه واردات محصولات آمریکایی دارد گلایه کرده است. همچون تعرفه‌های ۵۰ درصدی علیه واردات موتورهای هارلی‌دیویدسون. 

دولت آمریکا همچنین انتقادات تندی را علیه قوانین جدید سرمایه‌گذاری دولت هند پیرامون جریان تجارت الکترونیک داشته، قوانینی که فعالیت‌های اقتصادی شرکت‌هایی نظیر آمازون و وال‌مارت را در بازارهای آنلاین این کشور محدود می‌سازد؛ بازارهایی که تا سال ۲۰۲۷ ارزش آنها به ۲۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

وزیرخارجه هند این هفته در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: «ما گفت‌وگوهایی با طرف آمریکایی داشته‌ایم، برای ماه‌ها است که این گفت‌وگوها ادامه دارد.

انتظار من این است که در آینده نزدیک خواهیم توانست در آینده نزدیک بسیاری از این اختلافات را مرتفع‌سازیم.» به گزارش «رویترز» نخست‌وزیر هند نیز همانند ترامپ تاکنون با استفاده از ابزار تعرفه‌ها به‌دنبال تقویت جریان سرمایه‌گذاری در بخش تولیدی کشورش بوده است، بخشی که یکی از اجزای اصلی برنامه «ساخت هند» او برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد شغل برای میلیون‌ها جوان هندی که وارد بازار نیروی‌کار می‌شوند، است.

در این رابطه یکی از تامین‌کنندگان شرکت «اپل»‌ آمریکا با نام «فاکس‌کانFoxconn» به تازگی برای دور زدن تعرفه‌های ۲۰ درصدی واردات و متنوع‌سازی زنجیره عرضه به خارج از چین خط تولید خود را به هند منتقل کرده است.

عناوین برگزیده