به گزارش می متالز، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: قرارداد ۵ هزار میلیارد تومانی سازمان بنادر و دریانوردی با بخش خصوصی برای ایجاد بزرگترین ترمینال مکانیزه مواد معدنی کشور در بندر شهیدرجایی، سهشنبه دوم مهرماه منعقد میشود.
محمدعلی حسنزاده با بیان این خبر افزود: ظرفیت نهایی این ترمینال ۵۰ میلیون تن و طی سه سال در سه فاز اجرایی میشود که مجموع این سه فاز معادل ۱۸۰ هکتار خواهد بود.
عضو هیات عامل سازمان بنادر افزود: این ترمینال بزرگترین ترمینال مواد معدنی در خلیجفارس و عمان خواهد شد و با توجه به ظرفیت بینظیر معدنی کشور، تحولی شگرف در صنعت معدن ایران ایجاد خواهد شد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه بسیاری از معادن کشور بهصورت مستقیم و از طریق ریل به این ترمینال متصل خواهند شد و همچنین در بخش صادرات و واردات نیز میتوان از ظرفیتهای این ترمینال مکانیزه مواد معدنی استفاده کرد، از تمامی فعالان صنعت و معدن کشور خواست از مزیت منطقه ویژه اقتصادی بندر شهیدرجایی بهره بگیرند.
حسنزاده افزود: علاوه بر این فعالان اقتصادی میتوانند با استقرار صنایع بهمنظور تولید محصول با ارزشافزوده بالاتر و تولید محصول نهایی استفاده کنند یا از مزیت این منطقه برای ایجاد کارخانه و تبدیل مواد اولیه معدنی به فراوردههای بینابینی استفاده کرده و محصول نهایی را صادر کنند.
وی با بیان اینکه ترمینال مواد مکانیزه معدنی در بندر شهیدرجایی دارای سه کارکرد خواهد بود، گفت: کارکرد اول این ترمینال صادرات مواد معدنی کشور است تا بتوانیم از امکانات بندر استفاده کنیم و با استانداردهای بالاتر، کشتیها را بارگیری کرده و قیمت تمامشده کالاها و مواد معدنی صادراتی کشور را کاهش و قدرت رقابتی صادرکنندگان در بازار هدف را ارتقا دهیم.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه کارکرد دیگر این ترمینال مواد معدنی در بندر شهیدرجایی، ایجاد شهر لجستیک است که بر اساس آن اراضی ۲۴۰۰ هکتاری به بندر شهیدرجایی ملحق و قرار است صنایع در آن مستقر شوند، اظهار کرد: بخش از مواد معدنی میتواند در صنایعی که در این اراضی جانمایی میشود مدنظر قرار گرفته و مواد معدنی مربوطه از ارزشافزوده بالاتری برخوردار و در نهایت هم از طریق همین ترمینال صادرات انجام میشود.
حسنزاده در خصوص سومین کارکرد این ترمینال خاطرنشان کرد: میتوان مواد با ارزشافزوده بالاتر را از دیگر کشورها وارد کرد و بعد از تولید محصول نهایی در کارخانهها، محصول را در داخل کشور استفاده یا از بندر شهیدرجایی به خارج از کشور صادر کرد.