به گزارش می متالز، اصغر زاده، مدیر اکتشاف ایمیدرو در همایش توسعه فعالیت های اکتشافی ایران؛ پهنه ها، فرصتها و چالش ها؛ گفت: از سال ۹۳ که فعالیت اکتشافی ایمیدرو در پهنه ها آغاز شد در ۵۱ پهنه و ۲۵ استان فعال بوده ایم.
وی از وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص اعتمادی که به ایمیدرو برای اکتشاف پهنهها داشته است، تشکر کرد و گفت: نقاط اصلی اکتشافات در دنیا، کشورهای استرالیا، قاره آفریقا و قاره آمریکا بوده و در این نقاط اهداف اکتشافی بیشتر به سمت اکتشافات طلا رفته است.
اصغر زاده ادامه داد: در ایران بیشترین اکتشاف مربوط به مس و سپس سنگ آهن و زغال سنگ است؛ چرا که ما تنها به دنبال سودآوری نیستیم و هدف ما توسعه صنایع پایین دستی است.
وی با بیان اینکه هر گاه قیمت فلزات افزایش می یابد، به همان میزان بودجه اکتشافی نیز افزایش می یابد گفت: در سال ۲۰۱۹ پیش بینی این است که بودجه اکتشافات نسبت به سال ۲۰۱۸ به میزان ۱۰ درصد افزایش یابد.
مدیر اکتشاف ایمیدرو بیان داشت: تقاضا برای مواد معدنی در دنیا هر ۲۰ سال ۲ برابر می شود. در حالی که یافتن معادن جدید سخت شده و معادن قبلی به دلیل اتمام ذخایر از چرخه خارج میشوند، بنابراین ما نیازمند این موضوع هستیم که برای اکتشافات و معدنکاری به عمق برویم.
وی با بیان اینکه روش ژئوفیزیک و روش های تحلیلی در اکتشافات عمیق میتواند به ما کمک کند، افزود: هدف ما از اکتشافات، رفع کمبود مواد معدنی و خوراک صنایع و جلوگیری از واردات مواد معدنی و ایجاد اشتغال و توسعه متوازن در کشور است. در ایمیدرو در ۳ محور اکتشافات انجام می شود و ایمیدرو در این زمینه دارای استراتژی هایی از قبیل جذب سرمایه گذار، کشف منابع معدنی متنوع، کمک به توسعه متوازن، تبدیل معدن به عنوان یکی از محورهای مهم اقتصاد کشور است.
این گزارش میافزاید: در پایان مراسم تفاهم نامه همکاری میان ایمیدرو و سازمان فضایی ایران با حضور وزیر صمت و معاون امور معادن و صنایع معدنی ایران وزارتخانه امضا شد.