تاریخ: ۰۴ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۲۶۳
کد خبر: ۵۸۴۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سقوط بازارها با استیضاح روسای جمهوری پیشین بررسی شد

ترامپ: استیضاح یعنی سقوط بازارها

می متالز - دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده پیش از این گفته بود باور دارد، چنانچه از سوی کنگره استیضاح شود بازار سهام سقوط خواهد کرد! اگرچه احتمال استیضاح ترامپ در معاملات افتتاحیه دیروز با رشد وال‌استریت همراه شد؛ اما پس از آن شاخص‌ها یکی پس از دیگری وارد قلمرو منفی شدند.
ترامپ: استیضاح یعنی سقوط بازارها

به گزارش می متالز، دموکرات‌ها گفتند که با احتمال زیادی پروسه استیضاح را پس از تعطیلی بازارها به جریان خواهند انداخت. این مساله سوال بزرگی با خود به همراه می‌آورد: بازار‌ها چگونه به استیضاح واکنش نشان خواهند داد؟

تجربه ریچارد نیکسون

در روز ششم ماه فوریه سال ۱۹۷۴ میلادی کنگره طرح استیضاح رئیس‌جمهور نیکسون را به اجرا درآورد. پس از آن بازارها در واکنش به اخبار عملکرد معکوسی از خود نشان دادند شاخص داوجونز و S&P۵۰۰ بین ۳ تا ۵ دهم درصد سقوط کردند.

هرچند شاخص‌های دیگر حدود 2.8 و 2.4 ظرف ۲ روز پیش از آن افول داشتند. نیکسون در آن زمان درگیر واقعه واترگیت بود و استعفای ژنرال «الیوت ریچاردسون» و معاون او ژنرال «ویلیام راکل‌شاوس» را در یک شب پذیرفت.

نیکسون پس از آن در ماه آگوست ۱۹۷۴ میلادی پیش از آنکه به‌صورت رسمی مورد استیضاح قرار گیرد از سمت خود استعفا کرد.

از ابتدای دور دوم ریاست جمهوری نیکسون در سال ۱۹۷۳ میلادی تا زمان استعفای وی شاخص میانگین صنعتی داوجونز حدود ۲۵ درصد سقوط کرد و شاخص S&P۵۰۰ بالغ بر ۴۰ درصد فرو ریخت؛ اما واترگیت تنها دلیل فشار بر بازار‌های مالی آن دوره نبود.

خبرها و حواشی‌ای که درخصوص جنگ میان اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ منتشر می‌شد همراه با سقوط سیستم پولی برتون وودز و بحران نفتی دست‌به‌دست یکدیگر دادند تا آمریکا وارد یک دوره بحران شود.

تجربه بیل کلینتون

درخصوص رئیس‌جمهور بیل کلینتون اولین استیضاح منجر به سقوط دو شاخص وال‌استریت بالغ بر ۱۰ درصد ظرف ۶ هفته تا سپتامبر ۱۹۹۸ شد که پرونده دیگری از بیل کلینتون به دست عموم رسید.

پس از آن بازارها به شدت واکنش خود را به تصمیم کنگره برای آغاز طرح استیضاح چهل و دومین رئیس‌جمهوری آمریکا بروز دادند.

هر دو شاخص وال‌استریت در ابتدا با نزول نزدیک به ۴ درصدی معاملات خود را به ثبت رساندند و در انتها بخش عمده‌ای از این زیان را پوشش دادند.

اگرچه در دوره بیل کلینتون بازار سهام چند برابر افت کرد و از آن تاریخ شاخص‌ها بین ۲۰ تا ۲۸ درصد سقوط را تجربه کردند.

نوبت به ترامپ رسید

دونالد ترامپ قول داده بود که متن تماس تلفنی در روز ۲۵ جولای سال جاری میلادی با رئیس‌جمهوری اوکراین را منتشر کند.

در این تماس تلفنی ترامپ با اعمال فشار بر «ولودیمیر زلنسکی» از وی تقاضای انجام تحقیقات گسترده درخصوص فعالیت‌های اقتصادی پسر «جو بایدن» یکی از محتمل‌ترین کاندیداهایی اصلی حزب دموکرات و جمع‌آوری اطلاعات از طریق غیرقانونی را داشت؛ اما آنچه مشکل را بزرگ‌تر می‌کرد پیشنهاد کمک ۴۰۰ میلیون دلاری در بخش نظامی اوکراین در گفت‌وگو با زلنسکی بود.

عناوین برگزیده