به گزارش می متالز، رضا رحمانی اظهار داشت: انشاءالله تمامی این سفرها و اقدامات انجام گرفته موجبات رفع حداکثری مشکلات و مسائل مردم بشود.
وی افزود: من در سطح استان و در حوزه تولید و تجارت تحرک خوبی را مشاهده می کنم و جا دارد از مسوولان سیستان و بلوچستان و همه فعالان اقتصادی استان تقدیر کنم.
رحمانی ادامه داد: اقدامات انجام شده در خصوص تأمین زیر ساخت های های استان اعم از راه آهن، راه های مواصلاتی، توسعه بنادر و همچنین توسعه صنعتی، معدنی و تجاری، انصافاً نوید بخش اتفاقات بسیاری خوبی برای آینده سیستان و بلوچستان است.
وی خاطرنشان کرد: به وضوح قابل مشاهده است که استان در مسیر خوبی گام برداشته و حاصل این تحرک عینی و آثار آن به زودی برای مردم ملموس خواهد شد.
وزیر صمت گفت: علیرغم مشکلاتی که در حوزه تنظیم بازار در اواخر سال گذشته شاهد بودیم، خوشبختانه سیستان و بلوچستان یکی از استان هایی بود که در این خصوص اقدامات موثر و قابل قبولی داشتند که جای تقدیر دارد.
رحمانی اضافه کرد : امیدوارم با کمک مسوولان استان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و سایر بخش های موثر این روند تداوم داشته باشد.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان در تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور ظرفیت های خوبی دارد که باید مورد توجه قرار گرفته و فرصت های لازم را بیش از پیش توسعه دهیم.
رحمانی اعلام کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته و پیش بینی های لازم جای امیدواری است که قیمت گوشت قرمز کاهش یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اینکه سیستان و بلوچستان در جهاتی کم برخوردار و به نوعی دارای محرومیت هایی است تردیدی نیست با این حال بدور از هر گونه مسوولیت گریزی، حداقل در چارچوب وظایف وزارت صمت ظرفیت های موجود از جمله حوزه معادن مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
رحمانی افزود: در بخش اکتشافات معدنی که مبنای توسعه معدنی است طی یکسال گذشته گام های بزرگی برداشته شده و چندین برابر گذشته در این خصوص اقدام شده است.
وی گفت: با توجه به ماموریت ابلاغ شده به سازمان ایمیدرو، این سازمان در استان فعال تر شده و بازسازی معادن کوچک از سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
رحمانی ادامه داد : طبق مطالعات مقدماتی انجام گرفته، استان دارای ذخایر بسیار مناسبی در برخی محصولات معدنی است و با توجه به مطالعه 400 پهنه معدنی در سطح کشور، راه اندازی چند طرح بزرگ معدنی در کشور و این منطقه در دستور ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.
وی تأکید کرد : بنده شخصا دنبال ایجاد یک موتور محرک صنعتی و معدنی در مناطق محروم کشور هستم و در همین راستا برای 12 استان محروم کشور در وزارت صمت دفاتر ویژه ای راه اندازی کرده و بر اساس شاخص های توسعه ای این استان ها گام بر می داریم.
وزیر صمت اظهار داشت: بر اساس رتبه بندی این شاخص ها، 12 استان مدنظر در اولویت کاری قرار گرفته اند که استان سیستان و بلوچستان را می توانیم اولین استان مورد توجه از این منظر قلمداد کنیم
رحمانی تصریح کرد: با توجه به اهمیت توسعه معادن در استان های محروم، علیرغم همه محدودیت های بودجه ای اولویت را بخش معدن و اکتشافات معدنی قرار دادیم.
وی خاطرنشان کرد در حوزه توسعه صنعتی نیز همین رویکرد در دستور کار است، در گذشته برخی تولیدات این استان با چالش های جدی مواجه شده بودند که شخصا نگران این بخش بودم.
رحمانی ادامه داد: در این خصوص و با توجه به اهمیت راه اندازی مجدد برخی صنایع استان از جمله صنایع ریسندگی سیستان و بلوچستان دستورات موکدی برای حل مشکلات صادر شده و بنده به دقت موارد را رصد و تا حصول نتیجه پیگیری کرده و می کنم.
وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت راه اندازی زنجیره تولید نساجی از تولید پنبه تا محصول نهایی پوشاک مد نظر قرار داده است.
وزیر صمت افزود: برای راهاندازی طرح تولید لاستیک در استان به ویژه تولید لاستیک خودروهای سنگین که تا مدتی تبدیل به دغدغه کشور شده بود، با تمام سختی های موجود در مسیر تامین ماشین آلات تولید که طرح را از سال 93 تاکنون متوقف کرده بود؛ اقدامات مقتضی انجام گرفت و خوشبختانه این طرح وارد فاز تولید شده است.
رحمانی اضافه کرد: با لطف خداوند از شرایط تحریم ها، فرصت های جدیدی برای کشور ایجاد کردیم که در همین بخش تولید لاستیک با افتتاح 5 طرح بزرگ که یکی از این طرح ها شرکت لاستیک سازی هامون در سیستان و بلوچستان است بزودی به خودکفایی خواهیم رسید.
وی گفت: تفاوت جدی در تامین منابع مالی طرح های صنعتی و پروژه های دولتی وجود دارد که در این خصوص باید این مهم مورد توجه قرار گیرد که طرح های صنعتی از جمله لاستیک زابل با پیش بینی اولیه سرمایهگذاری بالغ 2 هزار و 200 میلیارد تومان نیازمند تامین از محل فاینانس، منابع بانکی و یا از محل صندوق توسعه می باشد و هیچ ارتباطی با بودجه های تخصیصی دولت ندارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما امروز به درستی و با دقت طرح های توسعه صنعتی، توسعه معدنی استان و همچنین طرح توسعه چابهار را آغاز کردیم و در تفاهمی که با کشور پاکستان داشتیم به دنبال فعال سازی کریدور مرزی و تجارت فی مابین هستیم.
رحمانی اعلام کرد: اجرای طرح های بزرگ فولاد و مس در چابهار نه تنها برای استان، بلکه صنعت کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی افزود: اجرای طرح مس چابهار نیازمند اجرای راه آهن بود که با موافقت مقام معظم رهبری و مصوبه هیات دولت، موضوع در دستور کار قرار گرفته و با توجه به سرمایه گذاری اولیه بالغ بر 4 هزار میلیارد تومانی در این واحد صنعتی می تواند به تحول صنعتی استان کمک شایان توجهی نماید.
رحمانی ادامه داد: با توجه به وجود 14 کشتارگاه و 35 واحد بسته بندی، ظرفیت تامین گوشت کشور در این استان مهیاست که باید فعال شود.
وی خاطرنشان کرد: طی این مدت مسوولان ارشد وزارت صمت مکرراً در سطح استان سیستان و بلوچستان حضور یافته و از نزدیک مسائل و مشکلات را رصد و به دنبال رفع موانع هستند.
وزیر صمت گفت: فعالسازی ظرفیت های تجاری و صنعتی با کشورهای همسایه استان در دستور کار جدی است و خوشبختانه طرف های مقابل هم از این رویکرد استقبال خوبی کرده اند که باید پیگیری های لازم در این خصوص انجام گیرد.
رحمانی اعلام کرد: طرح احیای فرش سیستان امروز در حال پیگیری است و مقدمات سرمایهگذاری 100 میلیاردی در این طرح فرآهم شده و انشاءالله در سفر آتی به استان طرح رونمایی خواهد شد؛ اجرای برنامه های آموزشی و راه اندازی طرح بافت فرش در منازل از ملزومات این طرح است که با راه اندازی آن شاهد اشتغالزایی اولیه 3000 نفری در استان خواهیم بود.
وی یادآور شد: در بخش پوشاک سیستان و بلوچستان اقدامات اولیه در استان در حال انجام است که این مهم را می توانیم از جمله موارد تبدیل تحریم ها به فرصت ارزیابی کنیم و در زمره مواردی همچون تولید لوازم خانگی به شمار آوریم که با عنایت به پیگیری های انجام شده در زمینه ساخت داخل حتی مورد تفقد مقام معظم رهبری نیز بوده است.
رحمانی ادامه داد: پوشاک از جمله مواردی بوده که هم در واردات بی رویه و هم قاچاق با چالش هایی جدی مواجه بودیم که خوشبختانه در ذیل اقدامات انجام گرفته امروز روند داخلی سازی این صنعت روند رو به بهبودی داشته و شرایط نسبت به سابق تغییر محسوسی داشته است.
وزیر صمت خاطر نشان کرد: طرح ملی تولید پوشاک از سال گذشته در دستور کار بوده و 5 استان به عنوان پایلوت طرح را عملیاتی کرده و در همین راستا دو استان سیستان و بلوچستان و کردستان نیز برای اجرای طرح به استان های مذبور اضافه خواهند شد.
رحمانی اضافه کرد: با توجه به اینکه پوشاک همچون طرح فرش با سرمایه کم قابل اجراست، تلاش می کنیم از محل اعتبارات تبصره 18 و سایر اعتبارات قابل تخصیص این طرح را وارد فاز اجرایی کنیم که البته نیازمند حمایت همه جانبه استانداران و فرمانداران است.
وی گفت: در قالب شرکت های استانی تکمیل زنجیره تولید پوشاک می تواند به فعالسازی مشاغل خانگی و واحد های کوچک صنعتی در استان کمک نماید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: سیاست کلی وزارت صمت بر این اصل استوار است که هر کالایی که به میزان تامین نیاز داخلی در کشور تولید شود با ممنوعیت و محدودیت واردات کالای مشابه مواجه خواهد شد، این مهم در حوزه صادرات نیز در حال انجام است و اخیراً در صادرات مواد خام معدنی تعرفه صادرات را افزایش داده ایم
رحمانی ادامه داد: این مهم در راستای تاکیدات موکد مقام معظم رهبری و همچنین سیاست کلی دولت است که مانع انجام خام فروشی و صادرات آن شویم که هدف عمده آن ایجاد ارزش افزوده و ایجاد اشتغال پایدار برای کشور است مگر اینکه در جایی ظرفیت فرآوری در داخل نیست و ممانعتی وجود ندارد.
وی اعلام کرد: در سال های قبل 23 میلیون تن صادرات سنگ آهن داشتیم که در سال 97 به زیر 8 میلیون تن کاهش یافته است، با عنایت به افزایش تولیدات صنایع داخل این 15 میلیون تن مصرف داخلی شده و امروز تبدیل به فرصتی در صادرات فولاد و محصولات فولادی شده است.
رحمانی خبر داد: همین رویکرد باعث شده است که در رشد تولید فولاد از میانگین جهانی پیشی گرفتیم و رتبه دهم دنیا را به دست آوردیم.
وی گفت: در خصوص راه اندازی شهرک صنفی_صنعتی در سیستان و بلوچستان دستور لازم صادر شده که با پیگیری لازم هر چه سریعتر عملیاتی خواهد شد.
رحمانی تصریح کرد: در مورد تامین سرمایه در گردش مورد نیاز واحدها، یکی از راهکارهای تحقق رونق تولید تامین نقدینگی واحدهاست، با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری حفظ وضعیت موجود و اشتغال اولین راهبرد اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت است لذا نباید در مواردی که ظرفیت های تولیدی در واحدهایی وجود دارد به سبب عدم تامین سرمایه در گردش با مانع جدی مواجه شود.
وزیر صمت تاکید کرد: با نگاه تسهیل گری باید به تولید کشور توجه شود و ما اگر در بخش تامین نقدینگی کوتاهی به خرج دهیم در برابر مردم مسوول هستیم و باید پاسخگوی عملکرد خود باشیم.
رحمانی ادامه داد: تامین نقدینگی واحدهای صنعتی امروز مورد توجه ویژه شخص رئیس جمهور و هیات دولت و وزرای مربوطه است و این مسئله یک اولویت بدیهی است و حتما باید تامین بشود.
رحمانی بیان کرد: اجرای شهرک های صنعتی مشترک با کشورهای همسایه جزو سیاست های وزارت صمت است و در این خصوص اقدامات و تفاهماتی با برخی کشورها انجام گرفته و ضرورت دارد این موضوع در سیستان و بلوچستان هم به طور جد دنبال شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: 16 ماه است در یک جنگ سخت اقتصادی به سر می بریم و نشانه گیری دشمنان مستقیما روی تولید متمرکز شده است، خوشبختانه بر خلاف تصور آنها رویه کنونی صنعت کشور رو به بهبودی است که البته منوط به اعمال برخی سیاست های حمایتی داخلی از جمله در بخش تامین مالی به هنگام است.
رحمانی تاکید کرد: باید برخی دیدگاه های بخشی را اصلاح کنیم و از هیچ تلاشی برای تسهیل امور فروگذاری نکنیم، این مهم یک نمود عینی از عملکرد یک رزمنده در کارزار جنگ اقتصادی است.
وی گفت: خوشبختانه امروز یک ثبات نسبی در بازار کشور ایجاد شده و با رصد انجام گرفته از 100 قلم کالای ضروری مورد نیاز مردم روند قیمت اکثراً کالاها کاهشی است.
رحمانی افزود: در شرایط جنگ اقتصادی باید در کنار هم و همراه هم مشکلات را یک به یک حل کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: در حوزه صدور جواز های تاسیس در کل کشور در 5 ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 18.4 درصد افزایش یافته است، یعنی علاقمندی سرمایهگذاران در بخش صنعتی کشور بیشتر شده اند؛ این یعنی شکست تحریم، در استان سیستان و بلوچستان این عدد بالغ بر 36 درصد بوده که نشانه ای مبرهن از تحرک خوب صنعتی استان است.
رحمانی ادامه داد: در بخش صدور پروانه های بهره برداری در سطح کشور طی این مدت 7 درصد رشد داشتیم و در استان سیستان و بلوچستان این شاخص با افزایش 29 درصدی مواجه شده است، این اتفاق ارزشمند و امیدواری مردم را باید قدر بدانیم.
وی اظهار داشت: حضور مستمر در استان ها و پیگیری موضوعات امروز به یک راهبرد اساسی در وزارت صمت است تا از نزدیک مسائل رصد و در مورد آنها تصمیم گیری می شود.