به گزارش می متالز، محمود زمانی روز یکشنبه افزود: برنامهریزی جدی در زمینه جلوگیری از خامفروشی محصولات و تولیدات معادن و ایجاد و توسعه صنایع معدنی در پاییندست معادن طلا و سنگ از نیازهایاساسی تکاب است که امیدواریم به این مساله در شورای برنامهریزی استان آذربایجانغربی به صورت ویژه توجه شود.
وی اظهار داشت: محدود کردن ظرفیتهای معدنی تکاب به بهرهبرداری و خامفروشی به توسعه و اشتغال منجر نمیشود و صنایع پاییندستی معادن در این شهرستان راهاندازی شود.
وی ادامه داد: ایجاد کسب و کار و رونق اشتغال از طریق گردشگری، توسعه کشاورزی و دامپروری، توسعه ارتباطی و بهبود زیرساختهای جادهای و ترانزیتی و صنایعدستی در کنار مساله مهم توسعه صنعتی و معدنی مبتنی بر فرآوری و تولید منسوجات طلا و جلوگیری از خامفروشی معادن از مهمترین نقشهای آینده تکاب در طرح آمایش سرزمینی محسوب میشود که نیازمند نگاه ویژه شورای برنامهریزی و همت و توجه مدیران استانی است.
«زمانی»، افزود: خامفروشی معادن و بهرهبرداری از ظرفیتهای معدنی بدون ایجاد صنایع پاییندستی برای توسعه این منطقه مفید نیست و در طرح آمایشسرزمینی این مساله به طور جدی و ویژه لحاظ شدهاست.
وی بیان کرد: در ابعاد فرهنگی و اجتماعی نیز باید به مساله آسیبهای اجتماعی ناشی از مسائل فرهنگی توجه شود زیرا آسیبهای اجتماعی از موانع اصلی توسعه بهشمار میرود اما تاکنون به ابعاد فرهنگی و اجتماعی در طرح آمایش به خوبی پرداخته نشدهاست.
تکاب از مهمترین قطبهای معدنی کشور است که در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و تاکنون ۲ معدن بزرگ طلا در مناطق «آقدره» و «زرشوران» این شهرستان به بهرهبرداری رسیده و چهار واحد تولید و استحصال طلا نیز در کنار این معادن فعالیت میکنند.
آمایش سرزمین، برنامهای بلندمدت با برنامهریزی ملی در سطح منطقه است که عوامل طبیعی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را برای یافتن مسیری مناسب جهت کمک و تشویق جامعه و برآورد نیازها یعنی توسعه متعادل و متوازن با تکیه بر جمعیت، سرمایه و منابعطبیعی و محیطی در جهت بهبود وضعیت مادی و معنوی جامعه با بهرهبرداری بهینه از امکانات و منابع موجود مورد مطالعه قرار میدهد.