به گزارش می متالز، یکی از مهم ترین عواملی که از نظر فعالان منجر به افزایش احتیاط و مدارای معاملهگران در خرید و فروش ارز شد، سفر رئیسجمهوری به نیویورک بود.
کاهش حجم معاملات تا حدی تحت تاثیر این سفر بود، چرا که برخی از معاملهگران تصور میکردند ممکن است خبری غیرمنتظره از نیویورک منتشر شود که جریان انتظارات را برهم بزند.
در چنین شرایطی خریداران از هراس آنکه مذاکراتی در حاشیه نشست مجمع سازمان ملل صورت بگیرد و گشایشهای بینالمللی بیشتر شود، از انجام معامله صرف نظر میکردند و فروشندگان نیز حاضر نبودند در شرایطی که هیچ چیز قطعی نبود دست به فروش بزنند.
در چنین هفتهای بازار ارز بهطور طبیعی بیشتر در مسیر نزولی حرکت کرد؛ البته با سرعتی بسیار آرام. این کاهش توام با احتیاط از میزان بازدهی هفتگی نیز مشخص است.
دلار در هفتهای که گذشت تنها ۸ دهم درصد از ارزش خود را از دست داد؛ منفی شدن بازدهی دلار از آن جهت جالب بود که این ارز دو هفته پیش بازدهی مثبت یک درصدی را به ثبت رسانده بود.
بهرغم تغییر مسیر بازدهی دلار، عدهای از معاملهگران باور دارند در هفته جاری، دلار راه صعودی را در پیش خواهد گرفت. یکی از دلایلی که این دسته ازمعاملهگران را به افزایش قیمت دلار امیدوارکرده است، روند این ارز در انتهای هفته گذشته بود.
دلار در آخرین روز هفته گذشته توانست ۳۰ تومان رشد را به ثبت برساند و با عبور از سطح ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومانی روی قیمت ۱۱ هزار و ۴۲۰ تومان قرار بگیرد.
این رشد تنها یک روز پس از سخنرانی رئیسجمهور روحانی در آمریکا صورت گرفت و عدهای از معاملهگران آن را اینگونه تفسیر کردهاند که عقب نشینی احتیاطی خریداران تحت تاثیر سفر ریاست جمهوری به پایان رسیده است و از هفته جاری خریداران با احتیاط کمتری وارد بازار خواهند شد.
یکی از فعالان بازار میگوید: طبیعی است وقتی که برخی معاملهگران در انتظار وقوع اتفاقی باشند، ولی آن اتفاق روی ندهد، جهت انتظارات تا حدی تغییر کند.
با این حال، عده زیادی از معاملهگران نیز نظری مخالف با گروه یاد شده دارند. دسته دوم اساسا باور دارند قیمت دلار در هفته گذشته توجهی به اخبار سیاسی نداشته است، کمااینکه در ماههای اخیر نیز به انواع اخبار بی توجه بوده است.
از نظر این گروه تغییرات قیمتی دلار در هفته گذشته بسیار محدود بود و همان تغییرات اندک نیز ناشی از عرضه و تقاضای طبیعی در بازار بود.
از نظر این گروه بازار در شرایط فعلی در آستانه سطح مقاومتی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی از خود حساسیت نشان میدهد و در برابر نزول به زیر مرز ۱۱ هزار تومانی نیز مورد حمایت معاملهگران واقع میشود. در نگاه آنها، تا زمانی که قیمت دلار در چنین بازهای در حرکت است، نمیتوان از تغییر محسوس شرایط بازار سخن گفت.
در هفتهای که گذشت بازار سکه نیز مانند بازار دلار نوسان خاصی نداشت. شدت نوسانات سکه در آخرین روز هفته به کمترین میزان هفته رسید.
روز پنجشنبه فلز گرانبهای داخلی افتی هزارتومانی را تجربه کرد و روی عدد ۴ میلیون و ۳۴ هزار تومان به کار خود پایان داد. این افت زمینهساز کاهش 0.8 درصدی سکه در هفته گذشته شد.
یکی از عواملی که موجب شد سکه تمام در روز آخر به افزایش بهای دلار توجهی نکند، کاهش بهای طلای جهانی بود. هر چند بسیاری از فعالان بازار نقش کمبود تقاضا در بازار سکه را برجسته میدانند.