تاریخ: ۰۷ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۵۱
بازدید: ۲۳۵
کد خبر: ۵۹۱۶۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
گذر از چالش‌های تولید در صنعت فولاد

بهره‌وری صنعت فولاد به مدیریت گره خورده است

می متالز - افزایش بهره‌وری صنعت فولاد به عوامل گوناگونی چون بکارگیری فن آوری نو در این صنعت، بهینه‌سازی مصرف انرژی، آموزش کارکنان و افزایش ظرفیت تولید بستگی دارد.
بهره‌وری صنعت فولاد به مدیریت گره خورده است

به گزارش می متالز، البته برخی از کارشناسان فولاد معتقدند، تمام عوامل بهره‌وری فولاد در زیرمجموعه مدیریت آن به ثمر خواهد نشست. به بیان دیگر یک مدیر خوب می‌تواند نرخ تمام‌شده را کاهش دهد و این موضوع به‌دنبال خود سبب افزایش میزان بهره‌وری خواهد شد. از این‌رو مدیریت، اثرگذارترین عامل افزایش بهره‌وری صنعت فولاد است.
 

مدیریت، عامل مهم افزایش بهره‌وری

درباره عوامل تاثیرگذار بر بهره‌وری صنعت فولاد، بابک نظری، کارشناس اظهار کرد: مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر بهره‌وری صنعت فولاد به «مدیریت» بازمی‌گردد. زمانی یک شرکت فولادسازی سودآور خواهد بود که با مدیریت صحیح هزینه‌های تمام‌شده آن کاهش پیدا کند. زمانی که برای حوزه مدیریت، نرخ تمام‌شده مهم نباشد، بهره‌وری نیز کاهش پیدا می‌کند. از این‌رو زمانی که مدیریت خوب عمل کند، نرخ تمام‌شده نیز کاهش پیدا می‌کند و شرکت می‌تواند به سمت سرمایه‌گذاری‌های بیشتر برود. نظری در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر فناوری عامل مهمی به‌شمار می‌رود. در جهان اینگونه‌ نیست که همچنان با ماشین ۴۰سال پیش کار کنند. ازاین‌رو واحدهای تولیدی همیشه ‌به‌دنبال فناوری‌های جدید با بهره‌وری‌های بالاتر هستند. وی با بیان اینکه ‌روزآمد شدن فناوری یا آموزش کارکنان یک واحد فولادی می‌تواند در بهره‌وری آن واحد تاثیرگذار باشد، گفت: البته می‌توان تمام عوامل تاثیرگذار بر افزایش بهره‌وری را در زیرمجموعه مدیریت قرار دارد؛ چراکه مدیریت مجموعه با تاکید بر ‌روزآمدی فناوری یا آموزش کارکنان می‌تواند سبب افزایش بهره‌وری شود، زیرا به طرز قابل‌توجهی فناوری ‌روزآمد شده و آموزش کارکنان، سبب افزایش تولید خواهد شد. این فعال حوزه فولاد در ادامه تاکید کرد: تاکید دوباره دارم که از مدیران ارشد تا رده‌های پایین‌تر می‌توانند سبب افزایش بهره‌وری صنعت فولاد شوند.
 نظری در پاسخ به این پرسش که آیا مدیران بخش دولتی در میزان افزایش بهره‌وری صنعت فولاد بهتر عمل کرده‌‌اند یا مدیران بخش خصوصی گفت: به‌طور مطلق نمی‌توانیم عنوان کنیم که مدیر دولتی در صنعت فولاد بهتر عمل کرده است یا یک مدیر خصوصی؛ چراکه اگر به چند سال گذشته نگاه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که مدیر بخش خصوصی در رویارویی با مشکلات بازار یا برخی مشکلات دیگر، بنگاه خود را تعطیل کرده‌اند، اما در مقابل آن، مدیران دولتی با هر شرایطی بنگاه را پیش برده‌اند. تعطیل کردن در شرایط سخت دیگر نمی‌تواند به معنای مدیریت باشد. مدیریت این است که در شرایط سخت بتوان یک بنگاه را پیش برد.
 وی در ادامه تصریح کرد: در بخش دولتی این دیدگاه که واحدها به تاسیسات مدرن مجهز شوند، بیشتر از بخش خصوصی وجود داشته است. البته این موضوع به این دلیل است که همواره بخش دولتی سرمایه در گردش بالاتری از بخش خصوصی در اختیار داشته است اما به صورت کلی بخش‌های خصوصی که سرمایه‌گذاری بیشتری در زمینه فناوری‌های جدید داشته‌اند، موفق‌تر عمل کرده‌اند.
 

عوامل تاثیرگذار بربهره‌وری فولاد

درباره میزان بهره‌وری صنعت فولاد، عزیز قنوانی، مدیرعامل فولاد آتیه خلیج‌فارس عنوان کرد: هم‌اکنون بهره‌وری صنعت فولاد کشور به نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته است.
وی در ادامه با بیان اینکه واحدهای فولادی در کشور در سال‌های گذشته با تکیه بر نیروی داخلی و آموزش آنها، بومی‌سازی تاسیسات و قطعات و روزآمد کردن فناوری و دانش فنی، توانستند میزان بهره‌وری خود را افزایش دهند، خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر تولید سالانه فولاد کشور به بیش از ۲۵میلیون تن رسیده است، این درحالی است که این میزان تولید کم‌وبیش با همان سرمایه‌گذاری‌های قبلی انجام شده و واحدهای فولادی با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در ۲تا۳دهه گذشته انجام داده‌اند، عملکرد بسیار بهتری داشته‌اند.
مدیرعامل فولاد آتیه خلیج‌فارس با تاکید بر اینکه اگر صنعت فولاد بخواهد به چشم‌انداز خود در افق ۱۴۰۴ برسد، راهی جز افزایش میزان بهره‌وری ندارد، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین نشانه‌های بهره‌وری صنعت فولاد کاهش نرخ تمام‌شده است؛ چراکه محصول فولادی با کاهش نرخ تمام‌شده قدرت رقابت‌‌پذیری پیدا می‌کند. قنواتی با تاکید بر اینکه افزایش بهره‌وری با مدیریت صحیح حاصل می‌شود، عنوان کرد: افزایش بهره‌وری در یک بنگاه اقتصادی، باید در سرلوحه فعالیت هر مدیری به عنوان یک شاخص قرار گیرد. از این‌رو مدیریت یکی از مهم‌ترین شاخص‌های افزایش بهره‌وری به‌شمار می‌رود. وی با اشاره به سایر عواملی که در افزایش بهره‌وری صنعت فولاد تاثیرگذارند، عنوان کرد: برای افزایش بهره‌وری آموزش نیروی انسانی نیز بسیار مهم به‌شمار می‌رود. قنواتی بر ‌روزآمد کردن فناوری تاکید کرد و افزود: برای بهره‌وری بیشتر باید به سمت روزآمد کردن تجهیزات رفت. البته در این زمینه ممکن است، یک تغییر جزئی به میزان قابل‌توجهی بهره‌وری را ارتقا بخشد و نیازی به این موضوع نباشد که خط تولید تغییر داده شود. از این‌رو اشتراک‌گذاری اطلاعات و دانش فنی می‌تواند مهم قلمداد شود؛ چراکه بسیاری از روش‌ها یا تغییراتی که یک فولادساز برای افزایش عملکرد به‌کار می‌گیرد، با اشتراک‌گذاری آن برای سایر واحدها در جهت افزایش بهره‌وری می‌تواند اثرگذار باشد. نمایشگاه‌های بومی‌سازی که در صنعت فولاد برگزار می‌شود، به این موضوع کمک بسیاری می‌کند.
مدیرعامل فولاد آتیه خلیج‌فارس همچنین به ظرفیت تولید واحدهای فولادی اشاره کرد و گفت: یکی از عواملی که می‌تواند هزینه‌های ثابت هر سازمان را کاهش دهد، افزایش ظرفیت‌های تولید است.
 قنواتی درباره هزینه‌های تولید عنوان کرد: از آنجا که واحدهای تولید برای خطوط تولید خود هزینه‌های ثابتی دارند، اگر ظرفیت تولید افزایش پیدا کند، این هزینه‌های ثابت در تقسیم به میزان تولید بیشتر، کمتر خواهد شد، بنابراین افزایش ظرفیت میزان بهره‌وری را کاهش خواهد داد.

عناوین برگزیده