به گزارش می متالز، موسی کلهری افزود: بتن دارای اجزای مختلفی است که پرمصرف ترین آنها سنگدانه می باشد. با توجه به این که بیش از 70% حجم بتن را سنگدانه ها تشکیل می دهند اما، از پرداختن علمی به تولید و فرآوری آنها، غفلت شده است. به همین منظور، نیاز جدی به پرداختن علمی به مباحث برداشت، تولید و فرآوری مصالح سنگی احساس می شود.
وی گفت: برای برگزاری این همایش بیش از یک سال کار فشرده علمی، صنفی و صنعتی انجام شده که ثمره آن طی میزگردها، سخنرانی ها، کارگاه های آموزشی و نشست های هم اندیشی در روز 14 مهر ماه سال جاری برگزار می شود.
دبیر هفدهمین همایش روز بتن اظهار داشت: در کمیته راهبردی این همایش سعی شده است که از منظرهای مختلف نظیر: مدیریت بحران، محیط زیست، مهار سیلاب، ایجاد اشتغال، اصلاح قوانین معادن شن و ماسه، مباحث مختلف کیفی مصالح سنگی مناسب برای بتن، نیازمندی های صنعتگران و فعال این عرصه، به موضوع پرداخته شود. امید است با نتایج حاصل از این همایش، گامی مفید و موثر در جهت بهبود کیفیت مصالح سنگی و در نهایت بهبود کیفیت بتن، برداشته شود. با توجه به محور هفدهمین همایش روز بتن "چشم انداز توسعه بتن در صنعت ساخت در افق 1404" پیش بینی می شود با رفع موانع فعلی کشور، رشد فزاینده در تولید و مصرف بتن خواهیم داشت.
کلهری با اشاره به اینکه در کشورهای در حال توسعه مصرف سرانه بتن، یکی از شاخصه های رشد و توسعه می باشد گفت: باید از امروز به فکر منابع کافی و مناسب معدنی، برای تامین چرخه تولید بتن باشیم. در این بحث باید با رعایت مبانی توسعه پایدار و محیط زیست به این توسعه و رشد، دست یافت. عدم توجه در انتخاب سنگدانه های مناسب سبب ایجاد سرطان بتن خواهد شد. این پدیده ای است که نیاز کشور به یک پروژه تحقیقاتی بزرگ با عنوان "اطلس سنگدانه ایران" را ایجاب می نماید. امیدواریم با برگزاری این همایش، بتوانیم راهکارهای مناسبی را برای تحقق این پروژه بزرگ به دست آوریم.
از دیگر برنامه های مهم همایش روز بتن، معرفی طرح های برتر بتنی کشور است. در این برنامه سعی شده است تا پروژه هایی که دارای نوآوری، روش های خاص اجرا و تکنولوژی بتن هایی ویژه هستند، معرفی و مورد بحث قرار گیرند. در پایان خاطر نشان می کنم که توسعه تمامی زیرساخت های کشور نیازمند بتن است.