به گزارش می متالز، بورس تهران در حالی از ابتدای سالجاری تا کنون با ثبت بازدهی حدود ۶۸ درصدی به عنوان برترین بازار سرمایهگذاری شناخته شده که دیگر بازارها از جمله دلار و طلا با روندی منفی همراه بودند. بهطوریکه زیان 11.4درصدی دلار و ۱۱ درصدی سکه سبب شد بازار سهام یکهتاز برترین بازار سرمایهگذاری از ابتدای سالجاری تاکنون باشد.
در این میان شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با تداوم روند صعودی، در فاصله ۷۰ واحدی از مرز ابرکانال ۳۰۰ هزار واحدی متوقف شد. این نماگر که اولین روز کاری سالجاری را در ارتفاع ۱۷۸ هزار واحد آغاز کرده بود، در ۱۱۱ جلسه معاملاتی اخیر جهشی معادل ۱۲۱ هزار واحد را تجربه کرد و روز چهارشنبه به رکورد ۲۹۹ هزار و ۹۳۰ واحد دست یافت. در واقع، شاخص کل طی این مدت بهطور متوسط روزی هزار واحد رشد کرده است.
نماگر اصلی بازار در ۱۳ روز کاری شهریور نیز جهشی معادل ۳۳ هزار واحد را پشتسر گذاشته که نشاندهنده میانگین بازدهی یک درصدی و رشد روزانه ۲۵۴۰ واحدی طی این دو هفته است. با ثبت بازدهیهای اخیر شاخص کل خود را به مرز ۳۰۰ هزار واحدی نزدیک کرده است. در حالی این روزها بازارهای جهانی با روند پرالتهابی مواجه هستند که رکود بازارهای سرمایهگذاری موازی سبب شده تا جریان قدرتمند نقدینگی به سمت بازار سهام تداوم داشته باشد.
به عبارت دقیقتر رونق رویایی سهام در حالی ادامه مییابد که این روند ممتد مثبت عملا بورس تهران را در فضای رکود سایر بازارهای سرمایهگذاری به یک انتخاب موردتوجه عموم تبدیل کرده و سیلی از نقدینگی سرگردان از سوی سرمایهگذاران تازهوارد را به سوی بازار سهام سرازیر کرده است.
هر چند از دید نموداری محدوده ۳۰۰ هزار واحدی به لحاظ روانی، محدوده مهمی برای شاخص کل بورس خواهد بود و احتمال افزایش عرضهها در این سطح دور از ذهن نیست؛ اما پیشبینی میشود این محدوده بهزودی فتح شود. حال بررسی آینده بورس و چشمانداز این بازار در نیمه دوم سالجاری از مهمترین دغدغههای سرمایهگذاران است. اینکه آیا بازار سهام قادر خواهد بود که روند مثبت خود را حفظ کند و برترین بازار در سال ۹۸شناخته شود؟
در این راستا کارشناسان دورنمای بازار سرمایه ایران برای نیمه دوم سال ۹۸ را با فرض ثابت بودن همه عوامل اثرگذار بر وضعیت اقتصادی کشور، مثبت ارزیابی میکنند. البته عواملی از جمله تاثیر تورم، میزان رشد اقتصادی ایران در سالجاری، میزان درآمدهای نفتی، مراودات سیاسی و اثر تحریمها، قیمتها در بازارهای جهانی، ثبات نسبی در بازار ارز و تغییر سیاستهای پولی را در مسیر آتی بازار سهام تاثیرگذار میدانند.
ضمن اینکه معتقدند مورد توجه ویژه قرار گرفتن بورس و بازار سرمایه از سوی مسوولان عالیرتبه کشور، حساسیتزدگی فعالان بازار سرمایه از اخبار سیاسی وکاهش تاثیر پذیری اثرات روانی آنها، افزایش عمق بازار و افزایش چشمگیر حجم معاملات و همچنین افزایش ضریب نفوذ سهامداری طی سالهای اخیر میتواند تاثیر مثبتی بر مسیر بازار سهام در نیمه دوم سال داشته باشد.
فعالان بازار حتی شکستن رکوردهای جدید و رسیدن به سطوح ۳۵۰هزار واحدی را برای شاخص کل بورس تا پایان سالجاری دور از انتظار نمیدانند: