به گزارش می متالز، حجت الاسلام حسن روحانی روز سه شنبه در دیدار نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، اظهار داشت: طرحها و پروژههای مهمی بر اساس ظرفیتهای گسترده دو کشور برای تحکیم هر چه بیشتر روابط، در دستور کار دو کشور قرار دارد.
وی افزود: تهران و ایروان در زمینههای مختلف اقتصادی به ویژه حوزه انرژی، ساخت نیروگاه های آبی، بادی و خورشیدی، حمل و نقل، ارتباطات، فن آوری های نو، داروسازی و خدمات فنی مهندسی میتوانند همکاری های سازنده ای به نفع ملتهای خود داشته باشند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تهران و ایروان در زمینه حمل و نقل، ارتباطات و ترانزیت از ظرفیتهای زیادی برای همکاری در سطح دوجانبه و منطقهای برخوردار هستند، گفت: همکاری دو کشور در بخش کریدور شمال به جنوب و اتصال دریای سیاه به خلیج فارس از طریق راه آهن و جاده، به نفع دو ملت و ملت های منطقه بوده و می تواند جهشی در مناسبات تهران - ایروان و سایر کشورهای منطقه ایجاد کند.
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تا یک ماه آینده اولین گام را برای فعالیت در قالب اتحادیه اوراسیا بر میدارد، گفت: میبایست کارگروههایی برای آغاز همکاری ایران با اوراسیا ایجاد کرد که در زمینههای مختلف از جمله انرژی، برق و حمل و نقل ظرفیت های موجود را بررسی و روند اجرایی شدن آنها را پیگیری کنند.
رئیسجمهوری تسریع در اجرایی شدن توافقات دوجانبه و اهمیت توجه به مسایل زیست محیطی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: مناطق آزاد مرزی میتواند نقش بسیار مهمی در توسعه روابط دو کشور ایجاد کند و در این زمینه باید بخش خصوصی و کارآفرینان را برای سرمایهگذاری در این مناطق تشویق نماییم.
روحانی ضمن اعلام آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای تامین نیازمندیهای ارمنستان در حوزه انرژی تصریح کرد: قرارداد تهاتر گاز و برق بین دو کشور میتواند در حوزه کالا و خدمات نیز توسعه یابد.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر دکتر روحانی به ایروان، از آمادگی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با تهران خبر داد و گفت: مصمم هستیم حجم روابط و مناسبات دو کشور به ویژه در زمینه اقتصادی را هر چه بیشتر افزایش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: همکاری تجاری در مناطق مرزی با ایران اهمیت به سزایی برای ارمنستان برخوردار است و به دنبال تقویت همکاری در این مناطق هستیم.
نخست وزیر ارمنستان با اعلام علاقه مندی نسبت به خرید گاز از ایران گفت: ایران منبع پایداری برای تامین انرژی و گاز ارمنستان است و ایروان خواستار تمدید موافقتنامه تهاتر گاز و برق با ایران تا سال۲۰۴۰ است.
پاشینیان همچنین گفت: ارمنستان از حضور و مشارکت شرکتهای ایرانی در پروژه های راه سازی ارمنستان به خاطر کیفیت بالای این شرکت ها استقبال می کند.
وی گفت: اتصال بنادر ایران از خلیج فارس به دریای سیاه برای دورنمای روابط دو کشور و منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است لذا به دنبال همکاری و مشارکت در این حوزه هستیم.
همچنین دو طرف بر لزوم اتمام پروژه خط سوم انتقال برق میان دو کشور تا سال ۲۰۲۰ تاکید کردند.