به گزارش می متالز، عبدالکریم گراوند روز چهارشنبه در نشست شورای معادن استان بوشهر افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط سازمان زمین شناسی، استان بوشهر در عرصه مواد معدنی رتبه سوم کشور را دارد که این ظرفیت نیازمند حمایت و برنامهریزی دانش بنیان است.
وی بیان کرد: در این زمینه وظیفه شورای معادن استان تنها به سلب و یا تایید صلاحیت نیست بلکه باید توسعه صنایع معدنی با استفاده از ظرفیتهای این بخش را بطور جدی در دستور کار قرار دهد.
گراوند ادامه داد: در این ارتباط تلاش برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان بوشهر بجز در موارد ضروری امری اجتناب ناپذیر است.
وی یادآور شد: در هفته دولت امسال طرحهای معدنی مهم افتتاح و یا عملیات اجرایی آن آغاز شد و با برنامهریزی انجام شده در دهه فجر امسال طرحهای صنایع فرآوری مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
استاندار بوشهر اظهارداشت: در برخی از پروژهها همکاری مشترک استانداری بوشهر و سازمان زمین شناسی در این استان میتواند به پیشبرد اهداف این حوزه کمک کند.
وی افزود: کار سازمان زمین شناسی تخصصی است که برای تکمیل برخی از مطالعات، استانداری در زمینه مالی میتواند به سازمان یاد شده کمک کند.
گراوند یادآور شد: با توجه به اجرای طرحهای آب شیرینکن در استان بوشهر سازمان زمینشناسی میتواند برای حفاظت محیط زیست و جلوگیری از آسیب دریایی زمینه بهرهبرداری از املاح و پساب طرح شیرینسازی آب دریا را با ساز و کار لازم فراهم کند.
وی افزود: براساس تجربههای تاریخی دریانوردان در بخشهایی از دریا چشمههای آب شیرین وجود دارد که با توجه به نیاز مبرم کشور و بویژه استان بوشهر سازمان زمین شناسی با انجام مطالعات موردنیاز میتواند به این مهم ورود جدی داشته باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: در این استان ۱۱۷ واحد معدنی فعال وجود دارد که در مقایسه با ۶ ماه سال گذشته آمار آن ۱۹.۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
سید حسین حسینی محمدی افزود: در ارتباط با اشتغال نیز اکنون یکهزار و ۱۸۲ نفر در این بخش اشتغال دارند که در مقایسه با سال گذشته افزایش بیش از ۳۰ درصدی داشته است.
وی یادآور شد:همچنین در ۶ ماه نخست امسال یک پروانه اکتشاف، سه گواهی اکتشاف و سه پروانه بهرهبرداری معادن در استان بوشهر صادر شده است.
حسینی یادآور شد: در زمینه دولومیت و بیتومین نیز پنج پهنه امیدبخش در شهرستان تنگستان به مساحت ۱۵ کیلومتر مربع در مرحله واگذاری است.
وی افزود: یک معدن بوکسیت نیز به مساحت ۵۰ کیلومترمربع در شهرستان دشتی در مرحله واگذاری از طریق مزایده عمومی است.