تاریخ: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۲۲
بازدید: ۳۳۳
کد خبر: ۶۱۲۲۶
سرویس خبر : انرژی
فلاحت پیشه با اشاره به تاکید رهبرانقلاب درباره حرمت قطعی و شرعی ساخت سلاح هسته ای:

ایران با وجود توان علمی، به سمت بمب هسته‌ای نرفته است/ فتوای رهبرانقلاب، نقص NPT را برطرف می کند

می متالز - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید ایران از راه های مختلف به علم و فن آوری هسته ای دست پیدا کرده اما با اتکا به عقاید مذهبی به سمت بمب اتمی نرفته است.
ایران با وجود توان علمی، به سمت بمب هسته‌ای نرفته است/ فتوای رهبرانقلاب، نقص NPT را برطرف می کند

به گزارش می متالز، حشمت الله فلاحت پیشه، با اشاره به دیدار امروز مقام معظم رهبری با جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور و بیانات ایشان درباره حرمت قطعی ساخت سلاح هسته ای، گفت: ایشان به موضع قاطعانه و شجاعانه جمهوری اسلامی درباره حرمت شرعی استفاده از بمب هسته‌ای تأکید و بیان داشتند که ما با وجود اینکه می‌توانستیم در این راه قدم برداریم، براساس حکم اسلام عزیز کاربرد این سلاح را حرام قطعی شرعی اعلام کردیم، بنابراین هیچ دلیلی ندارد که برای تولید و نگه‌داشت سلاحی که استفاده از آن مطلقاً حرام است، هزینه کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اشاره مقام معظم رهبری به موضوعی تحت عنوان منع فقهی ساخت و استفاده از بمب هسته ای است که به عنوان سند تسلیمی از طرف جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد به ثبت رسیده است.

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد: در دنیای امروز با ثبت این سند، رویه ای جدید در نظام بین الملل شکل گرفت، چرا که تاکنون تنها یک راه منع برای بمب هسته ای وجود داشت که آن هم در قالب کنوانسیون NPT  بود.

وی توضیح داد: در کنوانسیون NPT کشورها و از جمله ایران پذیرفته اند که به شرط رعایت الزام نرفتن به سمت بمب هسته ای از حقوق هسته ای یعنی علم، فن آوری و صنعت برخوردار شوند، این کنوانسیون از جمله مقررات حاکم بر سازمان انرژی هسته ای است که از زمان شکل گرفتن آن عملا نتیجه مشخصی نداشته است.

 

NPT  دست رژیم صهیونیستی را باز کرده است

رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به دلایل عدم بازدارندگی کنوانسیون NPT اشاره کرد و گفت: ریشه این کنوانسیون ناعادلانه است چون کشورهای دارای بمب هسته ای را از این امر مستثنا می کند، از سوی دیگر الزامات آن از جمله کاهش زرادخانه های هسته ای از سوی قدرت ها اجرا نشد و اخیرا با چالشی که ترامپ راه انداخته است، مسابقه جدیدی در این زمینه شکل گرفته که دستاوردهای دهه 1980 و 1990 میلادی را از بین می برد.

این نماینده مجلس افزود: از این رو بعد از کنوانسیون NPT بازیگران دیگری مانند رژیم صهیونیستی، هندوستان، پاکستان و کره شمالی وارد باشگاه هسته ای و صاحب بمب هسته ای شدند، بنابراین این مسیر عملا شکست خورده به ویژه که در اجرا باعث شد کشورهایی مانند ایران که رفتار سالم دارند و بیشترین سطح بازرسی ها را پذیرفته اند، کماکان از حقوق اولیه NPT  محروم شوند و برخلاف آن، برخی بازیگران از جمله رژیم صهیونیستی با وجود اینکه بیش از هر کشوری در دنیای خلاف مقررات بین المللی عمل می کنند و سالیانه ده ها نهاد بین المللی به جرم کشتار و نقض حقوق بشر محکوم می شوند، صاحب بمب اتم باشند.

 

تشکیل رویه جدید در زمینه منع استفاده از بمب اتم

فلاحت پیشه، تاکید کرد: در این بین جمهوری اسلامی تحت عنوان منع فقهی راه دوم را شکل داد که در آن کشورها براساس ایدئولوژی خود به سمت بمب اتم نمی روند، از دل ایدئولوژی اسلامی - ایرانی منعی بیرون آمده که می تواند خیلی از نقایصNPT  را جبران کند.

وی در توضیح این سند فقهی گفت: طبق منع فقهی، کشوری مانند ایران که می تواند به بمب هسته ای برسد بر اساس عقایدش اعلام می کند به سمت بمب نمی رود، اعتقاد دارم این روش می تواند بیشتر از هر گونه بازرسی اثر کند.

 

تشریح دو رویه منع فقهی

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو با بیان اینکه این رویه ریشه در فقه و زمان جنگ تحمیلی دارد، بیان داشت:  براساس فقه، فقط باید کسانی را در جنگ حق طلبانه مورد حمله قرار داد که به شما حمله کرده اند، در ابتدای جنگ تحمیلی و قبل از تهاجم رژیم صهیونیستی به مجموعه هسته ای عراق، عده ای از امام(ره) خواستند که ایران به سمت برنامه هسته ای پیش برود، همان زمان این اصل فقهی مطرح شد که بمب هسته ای را نمی توان سلاح تدافعی دانست چون طبق فقه اسلامی ما فقط باید به مهاجم حمله کنیم اما اگر بمب هسته ای استفاده شود علاوه بر نیروی مهاجم  بسیاری از افراد  غیرنظامی هم کشته خواهند شد.

این نماینده مجلس ادامه داد: منع فقهی رویه دیگری هم دارد، آن زمان که صدام به شهرهای ایران حمله می کرد مرحوم امام اجازه جنگ در قالب  شهر را ندادند و گفتند غیرنظامی های عراقی به ما حمله نکردند و ما باید نظامی ها را بزنیم. در طول تاریخ می بینیم این مهم ترین عامل اخلاقی بوده که عراقی ها در طول 8 سال جنگ، کینه ای از ایران به دل نگرفته اند، چرا که مردانگی ایرانی ها را در جنگ دیده اند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: ایران این دو رویه منع فقهی را پیش گرفته و به سمت بمب هسته ای نرفته است، با این حال با افزایش فشارها به جمهوری اسلامی در طول دهه اخیر و سوء استفاده از بازرسی ها عملا ایران منع فقهی را به عنوان سند در سازمان ملل ثبت کرد، از این رو مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان مطرح کرده اند که جمهوری اسلامی ایران از راه های مختلف به توان علمی و فن آوری لازم برای رسیدن به بمب هسته ای دست پیدا کرده  ولی درمسیر ساخت بمب هسته ای نرفته است و سعی کرده از این توان استفاده علمی و صلح آمیز داشته باشد.

فلاحت پیشه تاکید کرد: ما می توانیم  در حداقل 700 رشته علمی و صنعتی از فن آوری هسته ای استفاده کنیم همچنین در زمینه هایی چون داروسازی، پزشکی و غیز پزشکی از این صنعت بهره بگیریم و از سوی دیگر به سمت بمب هسته ای نرویم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص تصویب قانونی در راستای منفع فقهی استفاده از بمب اتم در مجلس گفت: رهبر جمهوری اسلامی ایران منع فقهی را به دولت داده اند تا از طریق دولت در سازمان ملل ثبت شود، از سوی دیگر این منع بر اساس قوانین ایران نیست بلکه بر پایه نوع نظام ولایت فقیه شکل گرفته، بنابراین طرح این موضوع در مجلس و جایی که سطح بحث ها فقهی نیست محلی از اعراب ندارد.

عناوین برگزیده