به گزارش می متالز، رضا رحمانی ظهر جمعه در آیین افتتاح رسمی کارخانه کنسانتره مس شرکت صنایع معدنی و تولیدی مهر اصل در اهر گفت: بنای دشمن این بود که با تحریم ها، صنعت و اقتصاد ایران را زمین گیر کند اما همینجا می توانیم بگوییم در بحبوحه تحریم ها و در شش ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته در محصول نهایی مس ۱۸ درصد، در فولاد ۶.۵ درصد، در محصولات فولادی ۹.۱ درصد، در سیمان بالای شش درصد و در تولید شیشه ۱۳ درصد افزایش داشته ایم.
وی ادامه داد: همچنین در صدور پروانه بهره برداری و جواز تولید هم با افزایش مواجه بوده ایم که نشان می دهد استقبال مردم برای ایجاد واحدهایی تولیدی و صنعتی و کار و سرمایه گذاری افزایش داشته است.
وزیر صمت با بیان اینکه در تلاش هستیم تا برداشت از معادن را توسعه دهیم، گفت: حتی در مواردی به اندازه چندین سال گذشته، برای اکتشاف بودجه گذاشته ایم که امسال سرمایه گذاری این بخش تقریبا به اندازه اعتبار و سرمایه گذاری ۱۰ سال گذشته بوده است.
وی افزود: امسال به صورت کشوری، هفت محور مهم صنعتی را احصا کرده ایم که یکی از آن ها معدن است که در این حوزه نیز در تلاش هستیم به نهضت ساخت داخلی روی آوریم و برنامه های مهمی نیز در این حوزه داریم.
رحمانی با اشاره ای به واردات برخی کالاها به کشور گفت: باید در این حوزه ها رو به تولیدات داخلی و کالاهای ساخت کشور بیاوریم که صنعت مس در این خصوص به خوبی وارد شده و در تجهیزات و مواد اولیه خود رو به مواد و تولیدات داخلی آورده است.
وزیر صنعت ادامه داد: در بحث اشتغال که با مشکل بیکاری مواجه هستیم، تنها تولید می تواند تاثیر گذار باشد که یکی از نمودهای تولید این است که با روحیه جهادی پیش برویم که خوشبختانه در این راستا گام هایی برداشته شده به گونه ای که قبل از عید، رشد گروه صنعت ما منفی ۹ بود که امسال مثبت شده است.
وی افزود: در واحدهای تولیدی و کارخانه های بخش صنعت و معدن مقرر کرده ایم که اولویت اشتغال با نیروهای بومی باشد و از طرفی نیز معادن باید حساب و گردش مالی خود را به استان ها منتقل کنند که در یک بازه زمانی، این امر محقق خواهد شد.
رحمانی ادامه داد: از یک سو نیز همه واحدهای معدنی باید مواد و تدارکات خود را از خود شهرستان و استان تامین کنند که این امر باعث ایجاد رونق در تمامی مناطق خواهد شد.
وزیر صنعت ضمن بر ضرورت تکمیل زنجیره صنایع تاکید کرده و گفت: مثلا در صنعت مس تا کنسانتره تولید می کنیم اما باید کارخانه ذوب هم ایجاد شود که در پی اجرایی کردن این کارخانه ها هستیم که البته باید توجه داشت که در شرایطی قرار گرفته ایم که دوره سختی بوده و دستمان از بابت منابع مالی بسته است.
وی با اشاره ای به آغاز فاز سه کنسانتره مس سونگون گفت: فاز اول کارخانه افتتاحی امروز نیز به میزان ۳۰ هزار تن در سال تولید خواهد داشت که خواسته مردم و مسئولان اغاز فاز دوم کارخانه است که این امر می تواند عملی شود که به گفته مسئولان ۳۰۰ هزار تن تولید خواهد داشت که می تواند زمینه ساز تحولات بسیاری در منطقه باشد.
رحمانی با تاکید بر استفاده از بازارهای کشورهایی همسایه برای صادرات محصولات گفت: امسال یکی از اولویت های مهم ما بخش صادرات و رونق آن است.