به گزارش می متالز، درحالحاضر چین بیش از ۴۰درصد مصرف مس دنیا را به خود اختصاص داده است، زمانی که شاخص (پیامآی) PMI یا شاخص «مدیران خرید» در چین افزایش پیدا میکند و به بیش از ۵۰ میرسد و این موضوع جو مثبتی را به بازار کالاها تزریق کرده و علامت مثبتی به بازار جهانی مس، فولاد و سنگآهن میفرستد. آمارها حاکی است، چند ماهی است که این عدد بالای ۵۰ است. به گفته تحلیلگران، ازجمله دلایل افزایش نرخ این فلز سرخ در چند ماهه گذشته، قطع واردات قراضه مس از سوی چین از سال ۲۰۱۸میلادی است، همین موضوع باعث میشود نیاز چین به واردات شمش مس افزایش یابد. روز گذشته نرخ نقدی این فلز در بازارجهانی در محدوده ۶۸۷۳ دلار قرار گرفت و نرخ تحویل آتی این فلز در سه ماه آینده ۶۹۰۰ دلار تعیین شد.
بازار مس این روزها متاثر از انتشار اخبار مثبت از اقتصاد چین با رشد مناسبی روبهرو شده است. چندی پیش صندوق بینالمللی پول در چشمانداز جدید خود از چین به عنوان دومین اقتصاد جهان از بهبود شاخصهای رشد اقتصادی نسبت به پیشبینی قبلی خبر داد. این صندوق با بازبینی چشمانداز رشد چین در گزارش جدید پیشبینی کرد، رشد این کشور در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱میلادی به ۶/۴ درصد برسد، در حالی که این رقم در گزارش سال گذشته ۶ درصد بود. در همین راستا آرمان اسدی، مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه مس گفت: بخش بیشتری از صندوقهای پوششی یا ایتیافها، درحالحاضر در موقعیتهای لانگ (موقعیت خرید سهام مس) قرار گرفتهاند، از سوی دیگر درحالحاضر اخبار مثبت نسبت به اخبار منفی عمق بیشتری دارد.وی درباره تاثیر افزایش نرخ مس بر روی سهام شرکتهای داخلی گفت: بعد از برگزاری مجامع در ۲۸ تیر ۹۶ و همزمان افزایش قیمتهای جهانی، افزایش نرخ سهام ایجاد شد.به گفته این فعال حوزه کالایی، از سوی دیگر افزایش بازده نیروی کار در صنعت مس نسبت به چند ماه گذشته، نرخ تمام شده مس در ایران را کاهش داده است. اسدی، دلیل این اتفاق مثبت را، نوع مدیریت و آموزش نیروی انسانی در کنار سایر عوامل تاثیرگذار جهانی برشمرد و افزود: این موضوع در گزارش بینالمللی شرکت مس به زبان انگلیسی هم عنوان شده است، بنابراین افزایش نرخ جهانی در کنار کاهش نرخ تمامشده مس، منجر به بهبود بازده نرخ سهام شده است.وی درباره ادامه روند رونق وضعیت مس تصریح کرد: در صورت ادامه افزایش قیمتهای جهانی در کنار کاهش یا افزایش تقاضای چین یا در صورت اینکه بازار بینالمللی اسیر سفتهبازی شده باشد، تاثیرش را در روند فعالیت تولیدکنندگان مس در حوزه بینالمللی هم میگذارد.این کارشناس بازارسرمایه، تصریح کرد: از سوی دیگر، قیمتها به دور از فاندامنتالها (تحلیل بنیادی) حرکت کردند، چون دادههای ناامیدکننده چین اواخر امسال میتواند باعث افت شدید قیمتها شود.به گزارش صمت به نقل از بلومبرگ، مس همراه با آلومینیوم، نیکل و روی برای سومین ماه پیاپی رشد داشت. موجودی مس (الامئی) LME در هفته گذشته بیشترین افت را در این دهه ثبت کرد. «استاندارد چارترد» پیشبینی کرده موجودیهای خصوصی که در شانگهای نگهداری میشود به زیر ۵۰۰ هزار تن کاهش یابد که از فوریه گذشته تاکنون سابقه نداشته است. رشد تولیدات کارخانهای چین در اوت به طور غیرمنتظره شتاب گرفت. این موضوع پیشنهاد میکند که اقتصاد با وجود آرامش بازار مسکن و افزایش هزینههای مالی در حال توسعه است. درحالحاضر نگرانیهای عرضه مس هم فروکش کرده، چراکه شیلی از افزایش تولید در ماه ژوئیه خبر داده و دولت اندونزی نیز با ادامه فعالیت شرکت فریپورت در معدن گراسبرگ موافقت کرده است. تحلیلگران معتقدند نکته دیگری که میتوان درباره مس به آن اشاره کرد، موضوع رشد تقاضای آن برای خودروهای برقی است. با توجه به پیشبینی رشد فزاینده تولید خودروهای برقی تا یک دهه آینده، میتوان گفت تقاضای مس به شدت افزایش خواهد یافت. افزایش تقاضای خودروهای الکتریکی به معنای آن است که تقاضای مس افزایش مییابد و این خبر خوبی برای کشورهای تولیدکننده و سرمایهگذاران خواهد بود.
با توجه به رشد تقاضا در فناوریهای جدید شامل زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر و نقشی که در کاهش آلودگی ایفا میکند، فلز سرخ آینده خوبی خواهد داشت. این گزارش حاکی است، مس همراه با آلومینیوم، نیکل و روی برای سومین ماه پیاپی رشد داشت. «وارن پترسون» تحلیلگر (آیانجی) ING در این زمینه اظهار کرد: «دادههای کارخانههای چین فقط داستان دیگری از خوشبینی را به استخری از گرایشهای صعودی که ما برای فلزات پایه داریم افکنده است. »کارگزاری «مارکس اکسپکترون» اعلام کرد موقعیتهای خرید مس جمعه گذشته، به ۴۳ درصد از Open Interest (عبارت از مجموعه قراردادهای آپشن و فیوچری که وارد شده و هنوز مختومه اعلام نشده است) افزایش یافت که بیشترین میزان نسبت به سال ۲۰۰۴میلادی بود. به گزارش بلومبرگ، موجودی مس (الامئی) LME در هفته گذشته بیشترین افت را در این دهه ثبت کرد. «استاندارد چارترد» پیشبینی کرد، موجودیهای خصوصی که در شانگهای نگهداری میشود به زیر ۵۰۰ هزار تن کاهش یابد که از فوریه گذشته تاکنون سابقه نداشته است. «نیکلاس اسنودان» تحلیلگر استاندارد چارترد معتقد است، سال گذشته حرکت ذخایر مانند یک الگوی دندانهدار (اره) در میان مسابقه طنابکشی بین معاملهگران و دیدگاههای مخالف درباره شکلگیری بازار بود. براساس جدیدترین ارقام، این الگو تداوم دارد و سرمایهگذاران باید از مشاهده آن بپرهیزند، چون شواهد روشنی درباره پایان اشباع عرضه وجود دارد.
از سوی دیگر، رشد تولیدات کارخانهای چین در اوت به طور غیرمنتظره شتاب گرفت. این موضوع نشاندهنده این است که اقتصاد با وجود آرامش بازار مسکن و افزایش هزینههای مالی در حال توسعه است. درحالحاضر نگرانیهای عرضه مس هم فروکش کرده، چراکه شیلی از افزایش تولید در ماه ژوئیه خبر داده و دولت اندونزی نیز با ادامه فعالیت شرکت فریپورت در معدن گراسبرگ موافقت کرده است.