تاریخ: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۰۵
بازدید: ۱۵۷
کد خبر: ۶۲۷۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شافعی: تعامل سازنده بین بانک مرکزی و بخش خصوصی ایجاد شده است

می متالز - رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به ایجاد آرامش نسبی در بازار ارز گفت: یک تعامل سازنده بین بانک مرکزی و بخش خصوصی ایجاد شده و تشکیل کمیته ارزی اتاق ایران به سمت خوبی در حال حرکت است.
شافعی: تعامل سازنده بین بانک مرکزی و بخش خصوصی ایجاد شده است

به گزارش می متالز، غلامحسین شافعی امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران که با حضور عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، با اشاره به ایجاد آرامش نسبی در بازار ارز گفت: یک تعامل سازنده بین بانک مرکزی و بخش خصوصی ایجاد شده و تشکیل کمیته ارزی اتاق ایران به سمت خوبی در حال حرکت است و این کمیته و بانک مرکزی توانسته است بر وضعیت هیجانی ارز غلبه کند و این موضوع جای تشکر دارد. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: برای تحقیق و رسیدن به توسعه، نگاه ما باید به پیش‌نیازهای توسعه باشد. در اقتصادهای بانک‌محور، بانک‌ها قلب تپنده و شریان حرکت اقتصادی هستند، بنابراین باید با تدبیر دقیق و توسعه‌گرایانه بانکها را به سمت مناسب رهنمون کرد.

وی افزود: کشورهایی که توانسته‌اند این کار را در جهت تولید به کارگیرند به توسعه رسیده‌اند، اما کشورهایی که این اهمیت را درک نکرده‌اند و اختیارات افسارگسیخته به بانکها و مؤسسات مالی داده‌اند، به توفیق نرسیده‌اند. 

شافعی گفت: نکته حائز اهمیت این است که وضعیت فعلی مالی تناسبی با بخش‌های تولیدی ندارد، بلکه باعث فربه شدن بخش‌های نامولد شده و زمینه رانت و فساد را به وجود آورده است، البته این موضوع میراثی است که از مدت‌های مدید به ما رسیده است. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: سیستم بانکی به جای اینکه به دنبال تخصیص منابع باشد، به دنبال تأمین منابع است. 

وی افزود: در ماده 98 قانون برنامه سوم، اجازه تأمین منابع بانکها به بخش غیردولتی داده شد و اهداف مختلفی داشت که یکی از اهداف آن، ایجاد زمینه رشد و توسعه اقتصادی کشور بود. سؤالی که امروز مطرح است این است که چرا قانون‌گذاران و کارشناسان به دنبال اهداف بانکهای خصوصی نیستند و اگر به اهداف نرسیده‌اند، اصرار به ادامه فعالیت این بانکها به چه دلیل است؟

وی اظهار داشت: در اقتصاد مالی لازم است تأمین مالی بنگاه‌ها از طریق بازار سرمایه انجام شود و وظیفه بانکها تأمین مالی کوتاه‌مدت بنگاه‌ها است. اگر این درست باشد، آیا بازار سرمایه آنقدر پویا است که بتواند منابع مالی را تأمین کند؟ شناخت ما از بازار سرمایه نشان نمی‌دهد که بازار سرمایه کشور اکنون بتواند چنین کاری انجام دهد. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه از رئیس کل بانک مرکزی خواست تا اگر بانک مرکزی مستقل نیست، وی به عنوان مدیر عرصه اقتصادی کشور استقلال کارشناسی این بانک را حفظ کند. 

شافعی گفت: رشد پول لزوما منجر به تورم نمی‌شود و این موضوع به سطح اعتماد جامعه به پول و سیاست‌گذاری‌های پولی از سوی بانک مرکزی بازمی‌گردد. 

وی بیان داشت: البته وقتی از سیاست‌گذاری‌های پولی صحبت می‌شود، صرفا مدیران بانک مرکزی مدنظر نیستند بلکه سیستم بانکی باید تحت نظر رئیس کل بانک مرکزی تمام منویات ایشان را عملیاتی و اجرایی کند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بانک‌ها در صدد بهره‌برداری از شرایط مالی در کشور هستند در حالی که باید در راستای تحقق اهداف ملی عمل کنند و هماهنگی‌های لازم را با ابزارهای سیاست‌گذار داشته باشند.

شافعی اضافه کرد: پول نباید در چرخه تولید و اشتغال مولد خارج و به چرخه منحرف وارد شود، بنابراین لازم است رشد افقی سیستم بانکی متوقف و بانک‌ها به سمت افزایش بهره‌وری حرکت کنند.

وی با تاکید بر اینکه حجم اقتصاد ایران نیازمند این همه بانک نیست، گفت: رقابت‌های مخرب در نظام بانکی لطمات جبران ناپذیری خواهند داشت.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: بخش عمده‌ای از مشکلات ما مربوط به مطالبات معوق است که این موضوع حاصل یک اختلال در مبادلات بانکی است، به طوری که مشاهده آمار حاکی از چک‌های برگشتی است.

شافعی افزود: شرایط تحریمی، فشارهای فزاینده‌ای بر حوزه ارزی و پولی وارد کرده و فشار تحریم‌ها بیش از گذشته بر دوش فعالان اقتصادی وارد می‌شود؛ بنابراین باید از آنها حمایت کرد.

عناوین برگزیده