به گزارش می متالز، در بخش نخست این کنفرانس رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اهمیت و نقش صنعت فولاد در رشد اقتصادی کشور و با تشبیه صنعت فولاد به بارش باران که به همراه خود همهجا سرسبزی به همراه میآورد، گفت: صنعت فولاد، صنعت شکوفایی است بهطوریکه در این صنعت مولد بهخوبی آثار نشاط، بالندگی و رشد و رونق تولید را میتوان مشاهده کرد.
خداداد غریبپور با بیان اینکه در حال حاضر از بیش از 3500 شرکت دانشبنیان در کشور بیش از 254 شرکت دانشبنیان و استارتاپ در حوزه معدن و صنایع معدنی فعالیت دارند، گفت: بنابراعلام آمارهای جهانی ارزشافزودهای که صنعت فولاد ایجاد کرده است برابر 2500 میلیارد دلار است این یعنی 3.8 GDP کل دنیا. نکتۀ قابلتوجه در این راستا این است که صنعت فولاد در جهان به میزان بالایی برای کشورها خلق ارزش داشته است. از این میزان 500 میلیارد مربوط به خودِ فولاد و 2000 میلیارد مربوط به ارزشافزودۀ صنایع جانبی این صنعت است، به همین دلیل است که آغاز جنگ تجاری چین و آمریکا از صنعت فولاد شروع شد.
وی میزان تولید فولاد سال 1397 را یک میلیارد و 790 میلیون تن اعلام و اضافه کرد: امسال نیز صنعت فولاد دنیا رشد 3.5 درصدی را تجربه کرده است و از این بابت خوشحالیم که اعلام کنیم در این افزایش ظرفیتها، رتبه ایران در رنکینگ جهانی فولاد از هفدهم در سال 2017 در حال حاضر به یازدهم ارتقا یافته است و بهطورقطع در پایان سال 1399 به اهداف برنامۀ 5 ساله خواهیم رسید.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در همین خصوص گفت: این آمارها نشان میدهد که صنعت فولاد کشور در حال حاضر راه خود را بهدرستی تشخیص داده است و نسبت به دنیا عملکرد قابل قبولی داشتهایم.
عملکرد زنجیره فولاد کشور بخش دیگری از سخنان وزیر صمت بود. وی در این خصوص گفت: در این زنجیره میزان تولید کنسانترۀ کشور 52 میلیون تن است. این در حالی است که حدود 3.3 دهم میلیارد تن ذخیره قطعی در کشور داریم و با این میزان ذخیره تا سال 1414 میتوان پاسخگوی صنایع فولادسازی کشور باشیم. با توجه به این آمار باید اذعان داشت که برای ادامه راه، نیاز مبرمی به سرمایهگذاری در توسعه و اکتشافات این حوزه داریم.
غریبپور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان اشتغالزایی صنعت فولاد در دنیا گفت: در حوزۀ فولاد دنیا در حال حاضر بیش از 96 میلیون نفر مشغول فعالیت هستند و جالبتوجه اینکه از این میزان 6 میلیون نفر بهطور مستقیم و مابقی بهطور غیرمستقیم در صنایع بالا و پائیندستی این صنعت در حال کار هستند.
وی با اشاره به نقش فولاد در صنعت خودروسازی گفت: هرماه در کشور بالای 2.2 میلیون تن فولاد تولید میشود که بهطور مشخص در صنعت خودروسازی حدود یک میلیون تن فلزات مصرف میشود. این در حالی است در سال جاری صادرات حدود 11 میلیون تن انواع محصولات فولادی را هدفگذاری کردهایم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تأکید کرد: بهطور متوسط باید در هرسال بیش از 14 میلیون تن فولاد مصرف شود تا در این حوزه اثربخشی و خلق ارزش بیشتری را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اولویت کار علمی بر بهرهبرداری در صنعت فولاد کشور گفت: در همه حوزههای اکتشاف، استخراج و فرآوری به شدت نیاز داریم که خود را بهروز کنیم. این در حالی است که خوشبختانه برای هر سه حوزه برنامههای مدونی تدارک دیدهشده است. تا جایی که در این حوزه در 30 استان کشور 101 پهنه تعریفشده است و با رویکرد اکتشافی 400 هزار کیلومتر پهنه اکتشافی دیگر با مشارکت بخش خصوصی در دستورکار قرارگرفته است.
غریب پور با تأکید بر اینکه ایمیدرو در پی تصدیگری نیست و در پی ایجاد رقابت سالم، اکتشاف و حمایت از بخش خصوصی و ایجاد زیربنا است گفت: مگر میشود در سنگان به تولید 18 میلیون تن کنسانتره دستیابیم اما برای زیرساختهای آن در بخش حمل ریلی فکر و اقدامی نداشته باشیم. و این جای خوشحالی است که بخش خصوصی مشارکت خوبی با ایمیدرو دارد و شرکتهای بزرگ فولادمبارکه، فولاد خوزستان، فولاد خراسان، احیا سپاهان و... در بخشهای زیربنایی این صنعت سرمایهگذاری کردهاند.
معاون وزیر صمت با تأکید بر اینکه در حوزه فنآوری در صنعت فولاد هم به دستاوردهای بزرگی دستیافتهایم تصریح کرد: فولادمبارکه با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و انجمنهای علمی و دانشگاهی کشور توانسته است به تکنولوژی تولید فولاد موردنیاز لولههای مورداستفاده در صنایع نفت و گاز دست یابد و کشور را از واردات 300 هزار تنی این محصولات بینیاز سازد.
او در همین راستا ضمن قدردانی از همکاری شرکت فولادمبارکه و فولاد اکسین گفت: به مدیرعامل فولادمبارکه و همکاران سختکوش و خلاق این شرکت که در حوزۀ صنعت نفت و گاز ارزشآفرینی کردند، خدا قوت میگوییم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: در حال حاضر فولادمبارکه با بیش از 7 شرکت استارتاپ و دانشبنیان همکاری دارد و در این حوزه توانسته است برای کشور ایجاد ارزش افزوده و خلق ارزش نماید.
او ضمن ابراز خرسندی از اینکه نیمی از سود انباشته بازار سرمایه کشور را صنایع فلزی به خود اختصاص دادهاند، گفت: درنتیجه اقدامات ارزشمند فولاد مبارکه ما شاهد آن هستیم که سرمایه فولاد مبارکه بهزودی از 13 هزار میلیارد تومان به 20 هزار میلیارد افزایش خواهد یافت که ارزشمند است.
وی در ادامه گفت: درزمینه تولید فولاد کشور اتفاقات بسیار خوبی صورت گرفته است تا جایی که از تولید 25 میلیون و ظرفیت 35 میلیون تنی سال قبل امسال حداقل به 35 تا 40 میلیون تن ظرفیت و در صادرات هم موفقیتهای خوبی حاصلشده است.
خداداد غریبپور در بخش پایانی سخنان خود از تشکیل کمیتۀ سنگآهن خبر داد و تصریح کرد: ما بههیچعنوان اجازه نخواهیم داد تولید فولاد مبارکه متوقف شود؛ همچنان که طی هفتههای اخیر با پیگیریهای مدیریت فولاد مبارکه و مساعدتهای وزارت صمت و ایمیدرو شاهد این بودیم که تولید در فولادمبارکه با فراهم شدن سنگآهن موردنیاز آن سیر صعودی به خود گرفته است.