تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۴
بازدید: ۳۰۵
کد خبر: ۶۳۲۱۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نتایج برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه ملی صنعت شن و ماسه: آن‌که را حساب پاک است، از محاسبه چه باک است؟

تدوین اطلس جامع سنگدانه ایران/ تشکیل کانون ایران/ راه‌اندازی دبیرخانه سنگدانه در مرکز تحقیقات/ تأسیس کارگروه مشترک وزارتی/ حرکت به سمت شفافیت و تولید استاندارد

می متالز - بتن، بعد از آب، به‌ عنوان پرمصرف‌ترین مصالح ساختمانی دنیا شناخته می‌شود و بر اساس برآوردهای فنی و رسمی، حدود 70 درصد حجم بتن را شن و ماسه تشکیل می‌دهد. این نسبت در آسفالت به 90 درصد هم می‌رسد.
تدوین اطلس جامع سنگدانه ایران/ تشکیل کانون ایران/ راه‌اندازی دبیرخانه سنگدانه در مرکز تحقیقات/ تأسیس کارگروه مشترک وزارتی/ حرکت به سمت شفافیت و تولید استاندارد

به گزارش می متالز، سرانۀ مصرف بتن در دنیا به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه به شمار می‌رود. انجمن بتن ایران 17 سال است که هر ساله به‌ مناسبت روز جهانی بتن، همایش روز بتن را در ایران برگزار می‌کند. شن و ماسه نیز همواره به‌عنوان یکی از موضوعات فرعی در این همایش و کنفرانس علمی متعاقب آن مطرح بوده است. امسال اما هیات رئیسه جدید انجمن شن و ماسه تصمیم گرفت برای نخستین بار در کشور موضوع صنعت سنگدانه را در دستور کار یک گردهمایی ملی قرار دهد.

با توافق انجمن بتن، 14 مهر به‌عنوان روز برگزاری همایش سنگدانه انتحاب شد. هرچه به 14 مهر نزدیک‌تر می‌شدیم انسجام و هماهنگی در صنف شن و ماسه بیشتر می‌شد. همه متفق‌القول بودند که آن‌که را حساب پاک است، از محاسبه چه باک است؟ صنعت شن و ماسه پیش‌قدم شده بود برای شفافیت و پا گذاشته بود به میدان محاسبه. ما زمین‌خوار و کوه‌خوار نیستیم. ما باعث سیل و طغیان رودخانه‌ها نیستیم که بالعکس، مجری مدیریت آن نیز هستیم. ما کم‌ترین نقش را در آلودگی هوای کلان‌شهرها داریم. ما دیگر آن کارگاه‌های زیرپله‌ای با شیوه‌های سنتی تولید نیستیم، که اتفاقاً صنعتی بسیار اشتغال‌زا هستیم با برترین شیوه‌ها و ابزارهای تولید که در دنیا هم مدعی هستند.

با حمایت چشم‌گیر و مثال‌زدنی صنف تولید کنندگان ماشین آلات خردایش و دانه بندی مواد معدنی، همایش و نمایشگاه آغاز شد. افتتاحیه با حضور چند صد نفر از فعالان صنف سنگدانه و بتن، مهمانانی از چندین استان کشور و شخصیت‌های متعدد کشوری و مسوولان دولتی. میزگرد بررسی چالش‌هاس صنعت شن و ماسه با استقبال کم‌نظیر مسوولان و مخاطبان برگزار شد و موضوعات مهم و چالشی طرح شد: تولید استاندارد، تخریب محیط زیست، برداشت از بستر رودخانه‌ها، تعیین قیمت، تامین ماشین‌آلات و مواد اولیه، ارتقای کیفیت، روش‌های فرآوری و... در انتها نیز بر سر گزینه‌هایی اجماع حاصل شد که می‌تواند در صورت پیگیری، آینده روشنی را برای صنعت سنگدانه، بتن، ساخت‌وساز و در یک مفهوم، توسعه زیرساخت‌ها نوید دهد:

  • تهیه و تدوین اطلس جامع سنگدانه ایران.
  • راه‌اندازی دبیرخانه دائمی سنگدانه در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی.
  • تشکیل کارگروه مشترک وزارتی برای بررسی مسائل صنفی با حضور خانه معدن ایران، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت و نمایندگان صنف.
  • راه‌اندازی کانون صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه ایران.
  • و...

به‌نظر می‌رسد عزم هیات مدیره جدید انجمن شن و ماسه، شفاف‌سازی هرچه بیشتر فعالیت‌ها و حرکت در مسیر تولید استاندارد است که در صورت همراهی مسوولان دولتی و نهادهای دیگر بخش خصوصی می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

عناوین برگزیده