تاریخ: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۵۱
بازدید: ۲۳۲
کد خبر: ۶۳۴۷۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
رئیس هیأت عامل ایمیدور تاکید کرد:

موفقیت فولاد مبارکه در تولید ورق لوله‌های نفت و گاز

می متالز - رئیس هیأت عامل ایمیدور گفت: فولاد مبارکه با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و انجمن‌های علمی و دانشگاهی کشور توانسته است به فناوری تولید فولاد موردنیاز لوله‌های مورداستفاده در صنایع نفت و گاز دست یابد.
موفقیت فولاد مبارکه در تولید ورق لوله‌های نفت و گاز

به گزارش می متالز، رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اهمیت و نقش صنعت فولاد در رشد اقتصادی کشور و با تشبیه صنعت فولاد به بارش باران که به همراه خود همه‌جا سرسبزی به همراه می‌آورد، اظهار کرد: صنعت فولاد، صنعت شکوفایی است به‌طوری‌که در این صنعت مولد به‌خوبی آثار نشاط، بالندگی و رشد و رونق تولید را می‌توان مشاهده کرد.

خداداد غریب‌پور با بیان این‌که در حال حاضر از بیش از 3 هزار و 500 شرکت دانش‌بنیان در کشور بیش از 254 شرکت دانش‌بنیان و استارتاپ در حوزه معدن و صنایع معدنی فعالیت دارند، گفت: بنابر اعلام آمارهای جهانی ارزش‌افزوده‌ای که صنعت فولاد ایجاد کرده است برابر 2 هزار و 500 میلیارد دلار است این یعنی 3.8 GDP کل دنیا. نکتهٔ قابل‌توجه در این راستا این است که صنعت فولاد در جهان به میزان بالایی برای کشورها خلق ارزش داشته است. از این میزان 500 میلیارد مربوط به خودِ فولاد و 2 هزار میلیارد مربوط به ارزش‌افزودهٔ صنایع جانبی این صنعت است، به همین دلیل است که آغاز جنگ تجاری چین و آمریکا از صنعت فولاد شروع شد.

وی میزان تولید فولاد سال 1397 را یک میلیارد و 790 میلیون تن اعلام و اضافه کرد: امسال نیز صنعت فولاد دنیا رشد 3.5 درصدی را تجربه کرده است و از این بابت خوشحالیم که اعلام کنیم در این افزایش ظرفیت‌ها، رتبه ایران در رتبه‌بندی جهانی فولاد از هفدهم در سال 2017 در حال حاضر به یازدهم ارتقا یافته است و به‌طورقطع در پایان سال 1399 به اهداف برنامهٔ 5 ساله خواهیم رسید.

رئیس هیأت عامل ایمیدرو در همین خصوص گفت: این آمارها نشان می‌دهد که صنعت فولاد کشور در حال حاضر راه خود را به‌درستی تشخیص داده است و نسبت به دنیا عملکرد قابل قبولی داشته‌ایم.

عملکرد زنجیره فولاد کشور بخش دیگری از سخنان وزیر صمت بود. وی در این خصوص گفت: در این زنجیره میزان تولید کنسانترهٔ کشور 52 میلیون تن است. این در حالی است که حدود 3.3 دهم میلیارد تن ذخیره قطعی در کشور داریم و با این میزان ذخیره تا سال 1414 می‌توان پاسخگوی صنایع فولادسازی کشور باشیم. با توجه به این آمار باید اذعان داشت که برای ادامه راه، نیاز مبرمی به سرمایه‌گذاری در توسعه و اکتشافات این حوزه داریم.

غریب‌پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان اشتغال‌زایی صنعت فولاد در دنیا گفت: در حوزهٔ فولاد دنیا در حال حاضر بیش از 96 میلیون نفر مشغول فعالیت هستند و جالب‌توجه این‌که از این میزان 6 میلیون نفر به‌طور مستقیم و مابقی به‌طور غیرمستقیم در صنایع بالا و پائین‌دستی این صنعت در حال کار هستند.

وی با اشاره به نقش فولاد در صنعت خودروسازی گفت: هرماه در کشور بالای 2.2 میلیون تن فولاد تولید می‌شود که به‌طور مشخص در صنعت خودروسازی حدود یک میلیون تن فلزات مصرف می‌شود. این در حالی است در سال جاری صادرات حدود 11 میلیون تن انواع محصولات فولادی را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

رئیس هیأت عامل ایمیدرو تأکید کرد: به‌طور متوسط باید در هرسال بیش از 14 میلیون تن فولاد مصرف شود تا در این حوزه اثربخشی و خلق ارزش بیشتری را شاهد باشیم.

وی با اشاره به اولویت کار علمی بر بهره‌برداری در صنعت فولاد کشور گفت: در همه حوزه‌های اکتشاف، استخراج و فرآوری به شدت نیاز داریم که خود را به‌روز کنیم. این در حالی است که خوشبختانه برای هر سه حوزه برنامه‌های مدونی تدارک دیده‌شده است. تا جایی که در این حوزه در 30 استان کشور 101 پهنه تعریف‌شده است و با رویکرد اکتشافی 400 هزار کیلومتر پهنه اکتشافی دیگر با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرارگرفته است.

 غریب پور با تأکید بر این‌که ایمیدرو در پی تصدی‌گری نیست و در پی ایجاد رقابت سالم، اکتشاف و حمایت از بخش خصوصی و ایجاد زیربنا است گفت: مگر می‌شود در سنگان به تولید 18 میلیون تن کنسانتره دست‌یابیم اما برای زیرساخت‌های آن در بخش حمل ریلی فکر و اقدامی نداشته باشیم. و این جای خوشحالی است که بخش خصوصی مشارکت خوبی با ایمیدرو دارد و شرکت‌های بزرگ فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد خراسان، احیا سپاهان و... در بخش‌های زیربنایی این صنعت سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

معاون وزیر صمت با تأکید بر این‌که در حوزه فناوری در صنعت فولاد هم به دستاوردهای بزرگی دست‌یافته‌ایم تصریح کرد: فولاد مبارکه با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و انجمن‌های علمی و دانشگاهی کشور توانسته است به فناوری تولید فولاد موردنیاز لوله‌های مورداستفاده در صنایع نفت و گاز دست یابد و کشور را از واردات 300 هزار تنی این محصولات بی‌نیاز سازد.

او در همین راستا ضمن قدردانی از همکاری شرکت فولاد مبارکه و فولاد اکسین گفت: به مدیرعامل فولاد مبارکه و همکاران سخت‌کوش و خلاق این شرکت که در حوزهٔ صنعت نفت و گاز ارزش‌آفرینی کردند، خدا قوت می‌گوییم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: در حال حاضر فولاد مبارکه با بیش از 7 شرکت استارتاپ و دانش‌بنیان همکاری دارد و در این حوزه توانسته است برای کشور ایجاد ارزش‌افزوده و خلق ارزش نماید.

او ضمن ابراز خرسندی از این‌که نیمی از سود انباشته بازار سرمایه کشور را صنایع فلزی به خود اختصاص داده‌اند، گفت: درنتیجه اقدامات ارزشمند فولاد مبارکه ما شاهد آن هستیم که سرمایه فولاد مبارکه به‌زودی از 13 هزار میلیارد تومان به 20 هزار میلیارد افزایش خواهد یافت که ارزشمند است.

وی در ادامه گفت: در زمینه تولید فولاد کشور اتفاقات بسیار خوبی صورت گرفته است تا جایی که از تولید 25 میلیون و ظرفیت 35 میلیون تنی سال قبل امسال حداقل به 35 تا 40 میلیون تن ظرفیت و در صادرات هم موفقیت‌های خوبی حاصل‌شده است.

خداداد غریب‌پور در بخش پایانی سخنان خود از تشکیل کمیتهٔ سنگ‌آهن خبر داد و تصریح کرد: ما به‌هیچ‌عنوان اجازه نخواهیم داد تولید فولاد مبارکه متوقف شود؛ همچنان که طی هفته‌های اخیر با پیگیری‌های مدیریت فولاد مبارکه و مساعدت‌های وزارت صمت و ایمیدرو شاهد این بودیم که تولید در فولاد مبارکه با فراهم شدن سنگ‌آهن موردنیاز آن سیر صعودی به خود گرفته است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت