تاریخ: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۳۱
بازدید: ۲۹۵
کد خبر: ۶۳۵۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سهمیه امسال واردات به مناطق آزاد

می متالز - فهرستی از ۸۴۹ قلم کالای همراه مسافر و خرده‌فروشی اعلام شد.
سهمیه امسال واردات به مناطق آزاد

به گزارش می متالز، سهمیه و فهرست کالای همراه مسافر مناطق آزاد اعلام شد. گمرک ایران لیست ۸۴۹ ردیف تعرفه مجاز به ورود و خروج از محدوده مناطق آزاد تحت‌عنوان کالای همراه مسافر و خرده‌فروشی را به تمامی گمرکات کشور ابلاغ کرد. در این بخشنامه، سقف سهمیه مجاز مسافری هر منطقه و سقف سهمیه مجاز مسافری برای واردات پوشاک هر منطقه مشخص شده است؛ بازرگانان مناطق آزاد از این پس باید در مرحله اول ثبت پرونده، در قسمت نوع کالای وارداتی، گزینه «همراه مسافر» را انتخاب کنند.

در لیست ارائه شده، نام گروه‌های کالایی مانند «مواد غذایی و خوراکی»، «پوشاک و منسوجات»، «لوازم بهداشتی و آرایشی»، «لوازم تزیینی خانگی» و «لوازم صوتی و تصویری» دیده می‌شود. البته موضوع سهمیه‌بندی کالای همراه مسافر به دو سال گذشته برمی‌گردد. آذر ماه ۹۶ گمرک ایران و شورای عالی مناطق آزاد تفاهم کردند تا با تعیین سهمیه برای هر یک از مناطق آزاد هفتگانه، ورود پوشاک از این طریق به سرزمین اصلی کنترل شود. سال گذشته نیز دولت در گام دیگری برای حمایت از کالای ایرانی، ورود کالای همراه مسافر از مناطق آزاد را سهمیه‌بندی کرد.

نهم مهرماه امسال، کارگروه تعیین سهمیه و فهرست کالای همراه مسافر در سال ۹۸، متشکل از نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهادکشاورزی، گمرک ایران، بانک مرکزی و دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی در راستای اجرای دستور معاون اول رئیس‌جمهور تصمیماتی درخصوص سهم و فهرست کالای همراه مسافر در مناطق آزاد اتخاذ کردند. در صورت‌جلسه تنظیم شده از سوی نمایندگان سازمان‌ها، مقرر شد سهمیه تخصصی توسط کارگروه صرفا به واردات کالاهای مجاز طبق لیست پیوست به هر منطقه اختصاص یابد.

همچنین مقرر شد سازمان منطقه جهت تایید اولیه درخواست ثبت سفارش ردیف تعرفه‌های «میز بیلیارد حتی به همراه اشیا و متفرعات استاندارد مربوطه» و «میز اسنوکر حتی به همراه اشیا و متفرعات استاندارد مربوطه» صرفا برای مصرف در اماکن تفریحی گردشگری منطقه نسبت به ارسال درخواست و اخذ موافقت دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام کند. از سوی دیگر، دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی موظف است به‌منظور تعیین سهمیه کالای همراه مسافر سال ۱۳۹۹، آمار و اطلاعات دقیقی از غرفه‌های تجاری به تفکیک هر منطقه و نوع فعالیت را به اعضای کارگروه ارائه کند. بر اساس اعلام گمرک بالاترین سهمیه کالای همراه مسافر مربوط به منطقه آزاد کیش و کمترین آن مربوط به منطقه آزاد ماکو است. این موضوع در مورد سهمیه پوشاک نیز به همین ترتیب است.

در ادامه این صورت‌جلسه میزان سهمیه کل کالای همراه مسافر و سهمیه پوشاک هم تعیین شده است. بر این اساس، سهمیه کل کالای همراه مسافر «منطقه آزاد کیش، ۱۲۴ میلیون دلار»، «منطقه آزاد چابهار، ۹۶ میلیون دلار»، «منطقه آزاد قشم، ۸۰ میلیون دلار»، «منطقه آزاد ارس، ۸۷ میلیون دلار»، «منطقه آزاد انزلی، ۵۶ میلیون دلار»، «منطقه آزاد اروند، ۶۰ میلیون دلار» و «منطقه آزاد ماکو، ۲۴ میلیون دلار» تعیین شد. همچنین سهمیه پوشاک «منطقه آزاد کیش، ۴۵ میلیون دلار»، «منطقه آزاد چابهار، ۸ میلیون دلار»، «منطقه آزاد قشم، ۵۸ میلیون دلار»، «منطقه آزاد ارس، ۲۱ میلیون دلار»، «منطقه آزاد انزلی، ۱۸ میلیون دلار»، «منطقه آزاد اروند، ۷ میلیون دلار» و «منطقه آزاد ماکو، ۱۰ میلیون دلار» تعیین شد.

بعد از حدود ۹ روز از تهیه این صورت‌جلسه و مفاد آن، علی وکیلی، مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه، در بخشنامه‌ای به کلیه گمرکات اجرایی موضوع «تعیین سهمیه و فهرست کالای همراه مسافر مناطق آزاد» را ابلاغ کرد. در این بخشنامه که ۲۲ مهرماه صادر شده است، موضوع «تعیین میزان سهمیه کل کالای همراه مسافر و خرده‌فروشی»، «میزان سهمیه مجاز ورود پوشاک (پوشاک، کیف و کفش) به هر منطقه مربوط به سال ۹۸» به همراه «فهرست ۸۴۹ ردیف تعرفه کالاهای مجاز به ورود یا خروج از محدوده مناطق آزاد تحت‌عنوان کالای همراه مسافر و خرده‌فروشی» جهت اطلاع و اقدام لازم با رعایت مفاد صورت‌جلسه کارگروه تعیین سهمیه و فهرست کالای همراه مسافر مناطق آزاد و اخذ ثبت سفارش و رعایت کامل مقررات به تمام گمرکات کشور ابلاغ شده است.

 کالاهای مجاز همراه مسافر

گمرک فهرست ۸۴۹ ردیف تعرفه مجاز به ورود و خروج از محدوده مناطق آزاد با عنوان کالای همراه مسافر و خرده‌فروشی‌ها را ابلاغ کرده است؛ اما کدام کالاها در این لیست جانمایی شده‌اند؟ در میان لیست مجاز کالای همراه مسافر، نام کالاهایی در گروه‌هایی مانند «مواد غذایی و خوراکی»، «پوشاک و منسوجات»، «لوازم بهداشتی و آرایشی»، «لوازم تزئینی خانگی» و «لوازم صوتی و تصویری» دیده می‌شود.

در گروه مواد غذایی و خوراکی، کالاهایی همچون «مارچوبه»، «قارچ‌»، «کره، چربی و روغن کاکائو»، «تخم‌مرغ»، «خمیرهای غذایی پر شده»، «خرده گندم برشته»، «نان خشک و ترد»، «نان زنجبیلی»، «بیسکویت‌هایی که به آنها مواد شیرین‌کننده افزوده‌اند»، «وافل‌ها و ویفرها»، «سیب‌زمینی»، «سبزیجات هموژنیزه»، «نخود فرنگی»، «ذرت شیرین»، «پوره میوه‌های گرمسیری»، «بادام زمینی»، «قهوه قابل حل» و... جانمایی شده‌اند.

«عصاره حنا»، «اسانس‌های مورد مصرف در صنایع شوینده، ‌‌آرایشی و بهداشتی»، «مغز مداد آرایشی»، «شامپوها»، «نخ دندان»، «فرآورده‌ها برای قبل از اصلاح، حین اصلاح و بعد از اصلاح صورت»، «املاح معطر و سایر فرآورده‌ها برای استحمام»، «مایع مخصوص شست‌وشوی لنزهای چشمی»، «صابون حمام و دستشویی»، «صابون بچه و طبی» و... از جمله کالاهای مجاز همراه مسافر در بخش لوازم بهداشتی و آرایشی هستند که در لیست ۸۴۹گانه ابلاغیه گمرک قرار گرفته‌اند.

در لیست کالاهای مختص به «پوشاک و منسوجات» هم نام کالاهایی همچون «پارچه‌های تار و پود باف از موی زبر حیوات»، «ساده‌باف»، «سه نخ یا چهار نخ جناغی‌باف»، «پارچه‌های تار و پود باف از سایر الیاف نسجی نباتی، پارچه‌های تار و پود»، «پارچه‌های تار و پودباف که از نخ بسیار مقاوم نایلونی با از نخ سایر»، «گلیم دورو پشمی»، «پارچه‌های مخمل»، «پارچه‌های شنیل» و... دیده می‌شود.

 در گروه «لوازم و تجهیزات تزئینی خانگی» هم کالاهایی همچون «مصنوعات سنگی رومیزی نقش‌دار و حکاکی شده»، «مصنوعات سنگی تراش‌خورده مورد استفاده در معماری»، «اشیای سرمیز یا آشپزخانه»، «سفال لوکس»، «سر شعله اجاق گاز»، «اتو پرس از نوع خانگی»، «لامپ حبابی و لوستر»، «اشیا برای جشن‌های کریسمس»، «یراق‌آلات برای مبل، برای بدنه وسایل نقلیه یا همانند»، «مجسمه‌های کوچک و سایر اشیای تزئینی»، «مصنوعات چوبی صنایع دستی» و... جانمایی شده‌اند.

عناوین برگزیده