به گزارش می متالز، حسین مدرس خیابانی در حاشیه شورای توسعه بندر چابهار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این دومین جلسه برای توسعه استفاده از بندر چابهار است و ما در این جلسه بیش از هر چیز به دنبال جلب توجه تجار و بازارگانان برای استفاده از بندر چابهار و دیده شدن ظرفیت بزرگ این بندر هستیم.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: شاید بیش از هر چیز هدف از توسعه بندر چابهار جهش اقتصادی برای استان سیستان و بلوچستان از محل رونق بندر چابهار است و ما در حال حاضر با همکاری دو شرکت پشتیبانی امور دام و بازرگانی دولتی در حال تخلیه بخشی از کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در بندر چابهار هستیم.
مدرس خیابانی ادامه داد: تا امروز حدود 350 هزار تن کالای اساسی در بندر چابهار تخلیه و یا در حال حمل به این بندر است و خوشبختانه با هماهنگی گمرک و سایر دستگاههای مسئول تخصیصات و تخفیفاتی برای محمولههای این بندر در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به برنامه 10 بندی توسعه بندر چابهار، راهاندازی کارخانه فرآوری برنج، احداث کشتارگاه، احداث مخازن تخلیه روغن و آمادهسازی سیلو با ظرفیت صد هزار تن را برخی از این برنامه برشمرد و افزود: در حال حاضر بندر چابهار 8.5 میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا دارد و با توجه به دسترسی این بندر به اقیانوس و همچنین آبخور خوبی که برای کشتیها طراحی شده میتواند پذیرای کشتیهای با ظرفیت بیش از 80 هزار تن باشد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در حال حاضر تخلیه و بارگیری کالا در بندر چابهار هیچ محدودیت و کسری از نظر امکانات نسبت به سایر بنادر ندارد و ما به دنبال آن هستیم که به سرعت حداقل 50 درصد از ظرفیت 8.5 میلیون تنی این بندر را فعال کنیم.
مدرس خیابانی با دعوت از سرمایهگذاران و تجار برای استفاده از ظرفیت بندر چابهار خاطر نشان کرد: ما معتقدیم تجارت و بازرگانی پیشران تولید در کشور است و بر همین اساس برای افزایش تولید میبایست زیرساختهای تجارت و بازرگانی نیز توسعه یابد.
به گفته وی در حال حاضر مزیتها و تخفیفاتی در انبارداری، موضوع ارزش افزوده و هزینههای کشتیرانی برای کالاهای بندر چابهار در نظر گرفته شده و در همایشی که برای جذب سرمایهگذاران خارجی به منظور توسعه بندر چابهار برگزار شد، 17 کشور خارجی اعلام آمادگی کردهاند.