تاریخ: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۴۷
بازدید: ۱۲۶۳
کد خبر: ۶۴۲۱۲
سرویس خبر : انرژی

مجتمع فولادگیلان بزرگترین مجتمع تولیدی فولاد بخش خصوصی در کشور است/ ۹۰ درصد مصرفی آب این مجتمع از منابع جمع آوری شده آب های سطحی در شرکت می باشد

می متالز - مجتمع فولاد گیلان، واقع در شهرک صنعتی رشت با متراژ کل زمین مجتمع حدود ۶۰ هکتار (باسوله های تولید و تعمیرات و نگهداری و انبارها حدود ۱۰۰ هکتار) به عنوان یکی از شاخص ترین واحدهای تولیدی در استان گیلان شناخته می شود که از سال ۱۳۸۰ راه اندازی شد و از ۱۳۸۲ به عنوان بزرگ ترین تولید کننده فولاد کشور در بخش خصوصی بهره برداری رسید.
مجتمع فولادگیلان بزرگترین مجتمع تولیدی فولاد بخش خصوصی در کشور است/ ۹۰ درصد مصرفی آب این مجتمع از منابع جمع آوری شده آب های سطحی در شرکت می باشد

به گزارش می متالز، حضوری مدیر مجتمع فولاد گیلان با تشریح فعالیت های این کارخانه اظهار داشت: مجتمع فولاد گیلان شامل دو بخش خط نورد گرم و نورد سرد می باشد که هر دو مجموعه فعال هستند.
وی با اشاره به مشخصات خط نورد گرم مجتمع فولاد گیلان گفت: خط نورد گرم شامل دو کوره ی پیشگرم، یک استند مقدماتی، ۶ استند فینیشینگ و دو کویلر است و این خط توان تولید انواع کلاف در ابعاد مختلف از عرض ۶۰۰ میلیمتر تا ۱۴۲۰ میلیمتر و ضخامت ۲ میلیمتر تا ۱۷ میلیمتر را داراست که جهت مصرف در صنایع لوله سازی، پروفیل سازی و سایر محصولات مورد نیاز بخش صنایع سنگین کاربرد دارد.

وی افزود: کاری که در نورد گرم انجام می شود تبدیل اسلب با ضخامت ۲۰۰ یا ۲۵۰ میلی متر به کلاف با ضخامت ۲ تا ۱۵ میلی متر می باشد.
حضوری در خصوص خط نورد سرد این کارخانه عنوان کرد: واحد نورد سرد با ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار تن در سال که با اضافه شدن استند دوم این ظرفیت به ۸۰۰ هزار تن در سال افزایش می یابد شامل چند مجموعه است که توان تولید انواع کلافهای سرد در ابعاد مختلف از عرض ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ میلی متر و ضخامت ۰.۲ تا ۵ میلی متر را داراست.
وی ادامه داد: کاربرد محصولات این واحد در صنایع لوازم خانگی، بدنه ی اتومبیل، رادیاتور سازی، سازه سبک و غیره می باشد.

حضوری اذعان داشت: محصولات قابل تحویل این واحد شامل کلاف اسید شویی شده، کلاف تمام سخت و کلاف سرد نور دیده است.
مدیر مجتمع فولاد گیلان در خصوص مساحت هر یک از واحدهای مجتمع گفت: واحد نورد گرم در زمینی به مساحت ۳۲ هزار متر مربع و واحد نورد سرد در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع قرار دارد و در حال حاضر پروژه ی ایجاد واحد ورق گالوانیزه در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در دست انجام است که کار فونداسیون و سوله ی این واحد به اتمام رسیده و پس از ورود دستگاه ها و نصب و راه اندازی به چرخه ی تولید می پیوندد و ظرفیت جذب ۴۰۰ نفر را دارد.
حضوری ادامه داد: بخشی از دستگاههای خط وارداتی و بخشی دیگر در کارگاه مجتمع بومی سازی شده و کلیه ی قطعات مورد نیاز خطهای تولید در این کارگاه ساخته می شود که در ۴ شیفت فعال است و ۱۲۰ کارگر در آن مشغول هستند.
وی با بیان اینکه مجتمع فولاد گیلان بزرگترین مجتمع تولید فولاد بخش خصوصی در کشور است، عنوان کرد: سایر مجتمع های تولیدی فولاد در استان گیلان تولید کننده ورق نیستند بلکه تولید میله گرد دارند اما مجتمع فولاد گیلان کالاهای استراتژیک نظیر ورق فولادی به ضخامت ۲میلی متر را تولید می کند که صنایع پایین دستی از آن بهره می برند.
وی افزود: ۳۰۰ صنعت پایین دست با اشتغال بیش از ۱۵ هزار نفر به صورت مستقیم از طریق شرکت فولاد گیلان پوشش یافته اند، در کنار شرکت فولاد گیلان مجتمع های کمکی سمنان و اهواز وجود دارند که محصولات واحد نورد سرد به شکل مستقیم به کارخانه ی سمنان جهت تولید ورق گالوانیزه و ورق رنگی ارسال می شود و محصولات ورق گالوانیزه سمنان به کشورهای مجاور نیز صادر می شود.
حضوری در خصوص تامین آب مورد نیاز مجتمع فولاد گیلان گفت: صنایع فولادی یکی از صنایع پر مصرف در زمینه ی آب هستند که در مجتمع فولاد گیلان ۹۰ درصد آب مصرفی کارخانه از جمع آوری آب های سطحی حاصل از بارندگی در استخر تعبیه شده در مجتمع تامین می شود و همچنین ظرفیت پست برق مجتمع ۱۵۰ مگا وات می باشد.

وی خاطر نشان کرد: مجتمع فولاد گیلان خروجی واحدهای خود را با استانداردهای زیست محیطی مطابق کرده و تصفیه خانه ی مجتمع گواه این مطلب است. حضوری با بیان اینکه مجتمع فولاد گیلان محصول استراتژیک تولید می کند، گفت: ورق فولادی تولیدی این شرکت یک محصول استراتژیک است و اگر امروز تولیدات استراتژیک این کارخانه متوقف شود بسیاری از کارخانجات لوله و پروفیل کشور با بحران مواجه می شوند چون بدلیل عدم واردات از خارج کشور، مجتمع فولاد گیلان تامین کننده ی مواد اولیه بسیاری از واحدهای تولیدی است.

وی با بیان اینکه فولاد گیلان توان و ظرفیت تولید بیشتر را دارد، عنوان کرد: این شرکت از سال ۱۳۸۹ تا به امروز از کارخانه های فولاد مبارکه اصفهان ، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان مواد اولیه خود را تامین میکند و در صورت تامین مواد اولیه مجتمع فولاد گیلان، این شرکت می تواند با حداکثر ظرفیت خود تولید کند اما متاسفانه در این زمینه کم لطفی هایی به شرکت شده است.
حضوری افزود:  این مجتمع از سال ۱۳۹۱ تا کنون حتی یک ریال تسهیلات از بانکهای داخلی و خارجی دریافت نکرده و با درآمدهای خود مخارجش را تامین کرده است.
وی تاکید کرد: مجتمع فولاد گیلان یک شرکت بزرگ خصوصی در کشور است که تاکنون با تمامی قوا به فعالیت در سطح ملی پرداخته است.
مهندس حضوری در ادامه عنوان کرد: این مجموعه ۱۲۰۰ نفر پرسنل دارد که با ایجاد واحد ورق گالوانیزه در ماههای آتی توانایی جذب افراد بیشتری را دارد و در حال حاضر این مجتمع زنده و پویا به فعالیت های تولیدی خود ادامه می دهد.

وی تصریح کرد: آنچه که حایز اهمیت می باشد این است که مجتمع فولاد گیلان در شرایط اقتصادی کنونی کشور توانسته توان خود را حفظ کند و در جهت توسعه ی هر چه بیشتر نیز گام بردارد.
مدیر مجتمع فولاد گیلان در پایان از همراهی مقامات استان، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، معاونت اقتصادی استاندار و نمایندگان استان گیلان و شهرستان رشت که کمکه ای شایان توجهی جهت بقای این مجموعه کردند تقدیر و تشکر کرد.

عناوین برگزیده