تاریخ: ۰۶ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۵۵
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۶۴۵۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سناریوی منطقی تولید پروپپلن در ایران

می متالز - منطقی ترین سناریو جهت تولید پروپیلن در ایران بهره‌گیری از چه شیوه‌ایی است؟ مطلب پیش‌رو با نگاهی علمی و جامع قصد دارد به این پرسش پاسخ دهد.
سناریوی منطقی تولید پروپپلن در ایران

حسین میرافضلی| مدیرعامل سابق پتروشیمی جم

 می متالز، برای کشوری چون ایران که تا ده ها سال دارای ذخایر و تولید محصول ارزشمند پروپان می باشد و سالانه بیش از 10 میلیون تن پروپان در کشور تولید خواهد گردید منطقی ترین سناریو جهت تولید پروپیلن احداث واحد های PDH است. هزینه سرمایه گذاری ثابت جهت تولید هر تن پروپیلن در واحد های PDH حدود 50 درصد کمتر از واحدهای GTO است اما هزینه های جاری واحدهای GTP در ایران حدود 30 درصد کمتر از هزینه عملیاتی واحد های PDH برای تولید هر تن پروپیلن است.

لذا با نگاه بازگشت سرمایه کوتاه مدت مثلا تا 5 سال و کاهش ریسک سرمایه گذاری واحدهای PDH جذابیت بیشتری دارند نسبت به GTP و MTOدارند اما اگر استراتژی بازگشت سرمایه 10 ساله با استفاده از منابع بانکی با بهره کم مد نظر باشد و سرمایه گذار بتواند با 20 درصد آورده و دریافت 80 درصد مابقی از طریق وام با بهره کم و دوره بازگشت 5 سال بعد از بهره برداری، سرمایه گذاری نماید احداث واحد های GTOو MTO جذابیت سرمایه گذاری بالایی خواهند یافت خصوصا برای کشوری چون ایران با خوراک متان فراوان و سایر امتیازهای سرمایه گذاری سایر روش های تولید پروپیلن در بلند مدت قابل رقابت با تکنولوژی های PDH و MTO نخواهند بود.

لذا توصیه می شود دولت استراتژی جامع مد نظر خود که در بر گیرنده آخرین تحلیل ها و مطالعات عمیق کارشناسان مجرب و مدیران با تجربه و کارشناس این حوزه است را تصویب و تمامی بخشنامه ها و آئین نامه های لازم تهیه و به بانک مرکزی، گمرک، وزارت نفت، سازمان امور مالیاتی و همه دستگاه های مرتبط ابلاغ شوند و حتی چنانچه ضرورت دارد این استراتژی جامع در مجلس شورای اسلامی مصوب و به عنوان قانون با لحاظ تمامی ظرافت های آن ابلاغ گردد در این صورت بستر برای سرمایه گذاری حداقل 10 میلیارد دلاری در تولید پروپیلن با استفاده از تکنولوژی های PDH و GTO و احداث صنایع و زیر شاخه های بسیار متنوع و با ارزش آن فراهم خواهد گردید.

موارد یاد شده مزیت ها و فرصت های ویژه کشور ایران برای جذب سرمایه گذاری و توسعه پایدار و ایجاد اشتغال مولد است. عدم اقدام جدی و اتلاف زمان منجر به سرمایه گذاری سایر کشورها و از دست دادن فرصت ها خواهد شد. کمتر حوزه سرمایه گذاری به اندازه احداث واحدهای PDH برای ایران جذابیت دارد و عدم اقدام منجر به از دست دادن این فرصت و مزیت ارزشمند برای توسعه و رشد اقتصاد کشور خواهد گردید.

منبع: پتروتحلیل

مقاله تفصیلی مزبور را اینجا بخوانید.

عناوین برگزیده