تاریخ: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۰:۱۳
بازدید: ۴۲۴
کد خبر: ۶۴۶۷
سرویس خبر : آهن و فولاد

تکمیل زنجیره تولید فولاد در مجتمع احیا بردسیر تا پایان آذر ماه

می متالز - کارخانه فولادسازی مجتمع احیاء مستقیم و فولادسازی بردسیر وابسته به شرکت فولاد سیرجان ایرانیان با 137 میلیون یورو سرمایه گذاری هم اکنون 90 درصد پیشرفت دارد و در پاییز سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
تکمیل زنجیره تولید فولاد در مجتمع احیا بردسیر تا پایان آذر ماه

به گزارش می متالز، رمضان قربان ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان ایرانیان افزود: این شرکت در راستای ممانعت از خام فروشی و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی تمام فرایند معدن تا تولید فولاد را داراست و حلقه های آن تکمیل است.

وی اظهار کرد: با راه اندازی واحد تولید فولاد در مجتمع احیا بردسیر که قرار است تا پایان آذرماه امسال به بهره برداری برسد این چرخه تولید به طور ۱۰۰ در صد تکمیل خواهد شد که با این اقدام میزان اشتغالزایی از ۶۵۰نفر فعلی به یکهزار نفر خواهد رسید.

وی افزود: کارخانه احیای مستقیم شرکت فولاد سیرجان ایرانیان با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون یورو در بهمن ماه سال ۹۳ راه اندازی شد که از نظر استانداردهای بین المللی متناسب با استانداردهای دنیاست.

وی ادامه داد: کشورهایی مانند ژاپن که صنعتی شده و اقتصاد کشورشان وابسته به صنایع است در مقایسه با ایران از تمام نعمتهای خدادادی برخوردار نیستند و از معدن و انرژی گاز بی بهره اند و ناچار به تامین این منابع از بیرون هستند.

وی تاکید کرد: این در حالی است که ما تمام منابع را در اختیار داریم لذا باید بهتر از کشور ژاپن بتوانیم از مزیت نسبی بهره ببریم و باید محصول خود را تا آخرین مرحله تولید به سرانجام برسانیم تا هم از خام فروشی و خروج محصولات اولیه جلوگیری شود و هم سود بیشتری ببریم.

وی با اشاره به افزایش تولید در استان کرمان گفت: در حال حاضر شرکت فولاد سیرجان ایرانیان مستقر در منطقه صنعتی گل گوهر چهار میلیون تن کنسانتره تولید می کنند که از این میزان تنها ۲.۵ میلیون تن مورد نیاز خودمان است و ۱.۵ میلیون تن مازاد آن را به سایر مجموعه ها صادر می شود.

ابراهیمی تاکید کرد: همچنین تولید آهن اسفنجی ما با نیازمان برابری می کند.

وی به جذب بیشتر نیروهای بومی از شهرستان بردسیر در کارخانه فولاد اشاره کرد و گفت: جذب نیروی انسانی فقط به ایجاد اشتغال مستقیم نیست، بلکه هر شغل چندین برابر شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد در عین حال جذب نیروی بومی منطقه را به دلیل کاهش هزینه ایاب و ذهاب و سکونت در نزدیکی کارخانه دارای مزیتهایی می دانم که ترجیح به استفاده از افراد بومی است.

وی در مورد بکارگیری نیروهای بومی در بردسیر و سیرجان گفت: از مجموع هزار و ۴۵۸ نفری که در این ۲ شهرستان مشغول به کار هستند ۸۴ درصد نیروهای مجتمع سیرجان بومی سیرجان و ۵۷ درصد نیروهای مجتمع بردسیر بومی بردسیر هستند.

وی افزود: ۹۶ درصد پیمانکاران مجتمع بردسیر نیز بومی هستند.

وی از افزایش سهمیه نیروهای بومی استقبال کرد و گفت: هیچ نیروی کاری بدون تخصص در این مجموعه قادر به کار نخواهد بود، لذا هر شخص ابتدا باید آموزشهای لازم را کسب کند تا هم از ایمنی کافی برخوردار باشد و هم راندمان کاری مثبتی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان ایرانیان گفت: تنها در صورت نبود نیروی متخصص و کسب نکردن نمره لازم به سراغ نیروهای غیربومی می رویم و چنانچه افراد جویای کار در بردسیر بتوانند آموزشها و مهارتهای لازم را کسب کنند در آینده می توانند جذب هلدینگ معدنی و صنعتی خاورمیانه شوند و نه تنها هیچ منعی برای بکارگیری این افراد نیست بلکه به دلیل مزیتهای نسبی از ورودشان با روی باز استقبال می کنیم و حتی در شرایط مساوی نیز افراد بومی در اولویت خواهند بود.

وی در زمینه انجام مسئولیت اجتماعی و فعالیتهای فرهنگی گفت: ما مجاز هستیم تا یک درصد تولید را در بخش پژوهش هزینه کنیم و به دلیل اهمیتی که امر پژوهش دارد با طیب خاطر از فعالیتهای پژوهشی استقبال می کنیم.

وی ادامه داد: در عمل به مسئولیت اجتماعی نیز همواره سعی کرده ایم در شرایط مختلف در کنار مردم باشیم و به وظایف خود عمل کنیم.

ابراهیمی به مشکل بحران آب و مساله تامین آب مورد نیاز مجتمع فولاد گفت: بیشترین هدر رفت آب در بخش کشاورزی است و تنها درصد خیلی اندکی از آب در صنایع صرف می شود.

وی اظهار کرد: چنانچه صنعت بالاترین تکنولوژی ها را به کار ببرد و هزینه های فراوان متحمل شود، تنها قادر خواهد بود این میزان را به نصف کاهش دهد بنابراین بهتر است در مساله صرفه جویی آب با کنترل مصارف در سایر بخشها مثل کشاورزی به حل مساله بپردازیم.

وی گفت: شرکت فولاد سیرجان ایرانیان با راه اندازی دیواترینگ با هزینه ای بالغ بر ۱۰ میلیون یورو توانسته بخشی از آب را به چرخه تولید برگرداند و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی کند.

وی بیان کرد: راه اندازی دیواترینگ موجب صرفه جویی در آب و بازگشت ۴۰ درصد آب به چرخه کاری شده است.پ

مدیر مجتمع احیای مستقیم و فولادسازی بردسیر نیز گفت: آهن اسفنجی تولیدی ما بهترین آهن اسفنجی کشور است که بخشی از آن صادر می شود.

مجید فیض بخشیان گفت: به دلیل نیاز صنایع داخلی برای صادرات این محصول محدودیتهایی داریم.

وی با اشاره به اینکه اولویت اصلی کارخانه فولاد راه اندازی پروژه است گفت: برای استخدام نیروهای بومی، افراد باید از حداقل توانایی ها و مهارتها برخوردار باشند و نمره لازم را در آزمونها کسب کنند.

وی ادامه داد: با این وجود در راه اندازی واحد ذوب کارخانه فولاد احتیاج به نیروی باتجربه داریم اما این نوید را می دهم که پس از آموزش افراد بومی و اطمینان از اینکه توانایی کار در کنار کوره را دارند برای بومی گزینی هیچ مشکلی وجود ندارد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده