به گزارش می متالز، در میان فلزات موجود در طبیعت آهن، بیشترین مصرف جهان را به خود اختصاص داده است. حدود 95 درصد تولید فلزات در جهان مربوط به آهن بوده است بهطوریکه تولید فولاد خام در سال 2006، بالغ بر 37 برابر تولید آلومینیم و 73 برابر تولید مس تصفیه شده میباشد.
اهمیت آهن و فولاد در توسعه جهانی به قدری است که میتوان گفت، آهن بنیان تمدن امروزی را تشکیل داده است. دلیل این موضوع نیز فراوانی آهن، قیمت پایین کاربردهای متنوع، استحکام زیاد و همچنین قابلیت آلیاژسازی و انجام عملیات گوناگونی است که سبب ایجاد خصوصیات بسیار متنوعی در فولاد میشود. ویژگی مذکور تنوع عظیمی در کاربرد فولاد ایجاد کرده است. دامنه این تنوع از سوزن و سنجاق تا کشتیهای عظیم الجثه اقیانوس پیما و آسمان خراشها گسترش دارد.
کتاب «تجزیه و تحلیل صنایع معدنی صنعت آهن و فولاد» توسط واحد مطالعات و تحقیقات سرمایهگذاری موسسه حسابرسی صندوق بازنشتگی در سال 1387 در 332 صفحه تهیه شده است. این کتاب در 17 فصل شامل تعاریف، معرفی آهن و فولاد، فرآیند تولید فولاد، هزینه های تولید فولاد، ذخایر سنگ آهن، تولید آهن و فولاد، مصرف آهن و فولاد، قیمت سنگ آهن، قیمت فولاد، بازیگران جهانی بازار تولید فولاد، صنعت فولاد در ایران، تولیدکنندگان فولاد در ایران، پیش بینی آینده سنگ آهن، پیش بینی آینده صنعت فولاد، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدهای موجود در صنعت آهن و فولاد در ایران و در نهایت جمع بندی منتشر شده است.
این کتاب ابتدا به معرفی ویژگیهای سنگ آهن، چدن و فولاد پرداخته و سپس روشهای تولید آن را شرح داده است.
در ادامه نیز گزارشی از ذخایر سنگ آهن، ظرفیتهای تولید فولاد ارائه داده است. بررسی روند تغییر قیمتها، عوامل موثر در بهای تمام شده و بازیگران اصلی این حوزه از دیگر فصول کتاب مزبور به شمار میآید. فصول انتهایی کتاب فوق به پیشبینی نشریات و موسسات جهانی درباره وضعیت آتی این صنعت و نیز تهدیدها و فرصتهای پیش روی صنعت آهن و فولاد ایران اشاره کرده است.