تاریخ: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۰۰
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۶۵۰۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدرس دانشگاه شیخ بهائی اصفهان:

با انتشار گزارش‌های ماهانه عملکرد شرکت‌ها، بازار کاراتر می‌شود

می متالز - یک تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است که انتشار گزارش ‌های عملکرد ماهانه شرکت‌ها و قرار گرفتن آن در دسترس عموم از طریق سایت کدال به تحلیل دقیق تر صورت های مالی منجر می شود. انتشار این گزارش‌ها موجب افزایش کارایی اطلاعاتی بازار می‌شود.
با انتشار گزارش‌های ماهانه عملکرد شرکت‌ها، بازار کاراتر می‌شود

به گزارش می متالز، مهدی کارنامه حقیقی، تحلیلگر سهام و مشاور مالی در خصوص روند بازارسرمایه اظهار داشت: رشد فزاینده و پرشتاب شاخص سهام مستلزم ورود نقدینگی جدید به بازار است.

این مدرس دانشگاه فاکتورهایی چون کسری بودجه دولت، احتمال انتشار اوراق بدهی و به‌تبع آن جذابیت بازار بدهی، سیاست‌های بانک مرکزی، تصویب یا عدم تصویب لوایح مبارزه با پولشویی، وضعیت بازارهای رقیب همچون بازار ارز، سکه و مسکن را از جمله عوامل مرتبط بر وضعیت بازار سهام توصیف کرد.

کارنامه حقیقی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط فعلی به نظر می‌رسد که بازار سهام به‌سوی آرامش بیشتر و کاهش التهاب پیش برود می‌افزاید: کاهش هیجان و التهاب در بازار را می‌توان با رصد ارزش و حجم معاملات دنبال کرد. در چند ماه اخیر بازار به‌شدت تحت تأثیر معاملات هیجانی بود به‌گونه‌ای که میزان نوسان روزانه قیمت سهام و حتی شاخص کل طی آن دوره بیشتر از دوره‌های گذشته محاسبه می‌شد. در آن دوره هیجانی، ما با دو ویژگی مواجه بودیم: یکی افزایش ارزش معاملات به نسبت ارزش بازار (ورود نقدینگی جدید) و دیگری کاهش متوسط ارزش هر معامله. این دو ویژگی باهم رفتار بازار را در آن دوره توضیح می‌دهد. با افزایش ورود نقدینگی به بازار تقاضا افزایش پیدا می‌کند و با فرض ثبات مقدار عرضه در کوتاه‌مدت، طبیعی است که قیمت سهام افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه با افزایش ارزش بازار مواجه خواهیم شد.

وی ورود نقدینگی جدید به بازار را از سوی افرادی با سرمایه خرد پیش‌بینی می‌کند و بابیان نحوه آرایش و رفتار معامله گران بورسی می‌افزاید: سرمایه‌گذاران خرد عموماً دید کوتاه‌مدت دارند و بیشتر تحت تأثیر جو عمومی بازار قرار می‌گیرند. به همین علت شاهد نوسان بیشتر در بازار بودیم. اما اکنون با کاهش ارزش معاملات شاهد کاهش نوسان در بازار هستیم که تداوم آن می‌تواند به ثبات بیشتر بازار بیانجامد.

این مدرس اقتصاد مالی در دانشگاه معتقد است که پیش‌بینی این‌که نقدینگی جدیدی که وارد بازار شده در آینده چه رفتاری از خود نشان می‌دهد دشوار است اما می‌توان گفت که وضعیت بازارهای رقیب ازلحاظ ریسک و بازده می‌تواند در رفتار آن مؤثر باشد.

کارنامه حقیقی در این خصوص اشاره داشت: اگر دولت به دلیل کسری بودجه بزرگ خواهان واگذاری اوراق با درآمد ثابت بیشتری در بازار بدهی باشد احتمالاً جذابیت بازار بدهی به‌عنوان رقیب جدی بازار سهام بیشتر خواهد شد و در این صورت شاهد حرکت نقدینگی به‌سوی بازار بدهی خواهیم بود که به معنی کاهش نوسان و آرامش بیشتر در بازار سهام است.

وی در ادامه در خصوص کسری بودجه این‌طور بیان کرد: ازآنجایی ‌که جزئیات بودجه در ماه های آذر و دی شفاف می‌شود احتمالاً سرمایه‌گذاران محتاطانه به تحولات بازار سهام می‌ نگرند و تمرکز آن‌ها بر روی سهام با بنیاد قوی و نسبت قیمت به سود مناسب خواهد بود کما اینکه در حال حاضر نیز سهام با بنیاد قوی نسبت به کاهش ارزش بازار عملکرد بهتری داشتند.

این تحلیلگر سهام بابیان اینکه رفتار معامله گران بورسی و رشد شاخص کل، دو مؤلفه وابسته به هم هستند این‌طور بیان داشت: رشد فزاینده و پرشتاب شاخص سهام مستلزم ورود نقدینگی جدید و فزاینده به بازار است. با توجه به وضعیت بازارهای رقیب و پیش‌بینی نسبت قیمت به سود بازار سهام در شرایط فعلی به نظر نمی‌رسد جای نگرانی وجود داشته باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: باید توجه کنیم که رشد یکی دو سال اخیر بازار سهام عمدتاً به دلیل افزایش نرخ ارز و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در اقتصاد بوده که از طریق ورود نقدینگی جدید به بازار سهام خود را نشان داده است. هم‌اکنون روند حرکت شاخص کل نشان ‌می‌دهد که اثرات اسمی افزایش نرخ ارز در بازار سهام تخلیه‌شده است و از این محدوده شاخص، آینده بازار مبتنی بر سودآوری و تحولات واقعی شرکت‌ها رقم خواهد خورد مگر این‌که مجدداً با شوک ارزی دیگری مانند گذشته مواجه شویم.

مدرس دانشگاه شیخ بهائی اصفهان تأثیر ریسک‌ها و شرایط غیراقتصادی را این‌طور ارزیابی می‌کند: رفتار بازار نشان داده است که نسبت به ریسک ‌های غیراقتصادی و سیاسی واکنشی به‌طور مستقیم نشان نمی‌دهد. معمولاً این‌گونه ریسک‌ها اگر اثرات واقعی داشته باشند ابتدا بازار ارز را متحول می‌کنند و سپس بر بازار سهام اثر می‌گذارند. شاید نحوه تعاملات ما با کشورهای همسایه، تصویب یا عدم تصویب لوایح مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، بودجه دولت و سیاست‌های بانک مرکزی در ماه‌های پیش رو تحولات بازار ارز را رقم بزنند و سپس آثار آن‌ها بر بازار سهام بنشیند.

این تحلیلگر مالی در خصوص چرایی عدم واکنش جدی سرمایه‌گذاران به علائم مثبت انتشار گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها این‌طور بیان داشت که: این اتفاق به معنای آن است که بازیگران بورسی پیش از انتشار گزارش‌های ۶ ماهه با پیش‌بینی خود توانسته‌اند برآورد معقولی از قیمت سهام داشته باشند و با آن معاملات را انجام دهند. در کل از بازار سهام هم همین انتظار می‌رود که آینده را در زمان حال مدنظر قرار دهد.

کارنامه حقیقی در پایان با اشاره به اثرات تحولات اخیر بازارهای جهانی در پی افت قیمت متانول، پلیمرها و ورق فولادی بر سودآوری شرکت‌های وابسته به این صنایع خاطر نشان کرد: با توجه به ثبات نرخ ارز در چند ماه اخیر می‌توان گفت که در مورد شرکت‌های صادرکننده این محصولات و شرکت‌هایی که این محصولات را در داخل به فروش می‌رسانند تصمیمات دولت اعم از تعرفه‌های گمرکی و مجوز صادرات و واردات و ... حائز اهمیت می‌شود.

عناوین برگزیده