تاریخ: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۰۸
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۶۵۲۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرد:

جهش صنعت بیمه برای ثبت رکورد ۶۰۰ هزار میلیارد ریالی

می متالز - سلیمانی با بیان اینکه صنعت بیمه در مقایسه با دو صنعت بانک و بورس، فضای مساعدتری برای توسعه دارد، گفت: ارزش حق بیمه تولیدی صنعت بیمه با ثبت رکوردی جدید تا پایان سال ۹۸ به مرز ۶۰۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد.
جهش صنعت بیمه برای ثبت رکورد ۶۰۰ هزار میلیارد ریالی

به گزارش می متالز، سیلمانی در واکنش به برخی ادعاها مبنی بر اینکه صنعت بیمه در ایران نسبت به دنیا عقب‌تر است، اظهار داشت: هر ادعایی باید مبنایی داشته باشد. در مباحثی نظیر ارزیابی یک صنعت، زبان احساس به کار نمی‌آید و باید با ادبیات آمار و ارقام سخن گفت. لااقل برای ما مصادیق، دلایل و مستندات این ادعا مشخص نشده است.

سیلمانی افزود: شواهد موجود نشان می‌دهد حرکت صنعت بیمه کشور همسو با صنعت بیمه در کشورهای توسعه یافته و پیشرو است.

رئیس شورای عالی بیمه اضافه کرد: به عنوان نمونه «صندوق تأمین خسارت‌های بدنی» به استناد ماده ۱۰ «قانون بیمه اجباری مسوولیت مدنی دارندگان وسائل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث» مصوب سال ۱۳۴۷ شمسی و ۱۹۶۹ میلادی و به منظور حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی و غیره تشکیل شده، در حالی که صندوق های مشابه در کشورهای فرانسه، انگلستان و کانادا به ترتیب در سال های ۱۹۶۶، ۱۹۷۸ و ۲۰۰۰ میلادی تاسیس شده است.

رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: همچنین نزدیک به ۵۰ سال پیش به موجب ماده ۴۴ قانون «تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری» ساز و کار حمایت از حفظ حقوق بیمه‌گذاران، بیمه‌شدگان و ذینفعان بیمه‌نامه در صورت لغو دائم پروانه فعالیت موسسات بیمه در یک یا چند رشته بیمه را تعیین کرده است.

وی گفت: به دنبال آن، شورای عالی بیمه با هدف تقویت اعتماد عمومی به صنعت بیمه، افزایش آگاهی عمومی از خدمات بیمه‌ای و شیوه عرضه آن، الزام بیمه‌گران به ارائه اطلاعات کامل، درست و به موقع قبل و بعد از صدور بیمه‌نامه به بیمه‌گذاران و الزام بیمه گران به تسهیل فرآیند بررسی و پرداخت خسارت و رسیدگی به شکایات بیمه آیین‌نامه «حمایت از حقوق بیمه‌گذاران، بیمه‌شدگان و ذینفعان بیمه‌نامه» را تصویب کرده است.

رئیس کل بیمه مرکزی افزود: بیمه مرکزی ایران در بعد نظارتی نیز با همسو با روند تغییرات جهانی موجبات ایجاد تحول در صنعت بیمه را ایجاد کرده وبه عنوان نمونه، موضوع گذار از نظارت مبتنی بر تعرفه به نظارت مالی غیر تعرفه ای یک حرکت جدی و پیشرو به شمار می رود.

وی ادامه داد: در زمینه ایجاد شرکت‌های تخصصی بیمه نیز با اصلاح آیین نامه «ضوابط تاسیس موسسات بیمه غیر دولتی» موضوع ایجاد و توسعه شرکت‌های بیمه تخصصی را در دستور کار خود قرار داده است.

رئیس کل بیمه مرکزی به استفاده از فناوری های جدید در صنعت بیمه کشور، افزود: در خصوص استفاده از فناوری اطلاعات در توسعه صنعت بیمه نیز همگام با سایر کشورهای توسعه یافته در سال‌های اخیر صنعت بیمه، توسعه استفاده از سیستم های فناوری اطلاعات و ارتباطات از قبیل سامانه نظارت و هدایت الکترونیک بیمه (سنهاب) و نرم افزار های بیمه‌ای را در دستور کار خود دارد.

سیلمانی اضافه کرد: از سوی دیگر به منظور تسهیل در عرضه محصولات بیمه‌ای و مدیریت ریسک با به رسمیت شناختن «اینشورتک‌ها» و استارتاپ‌های بیمه‌ای از طریق تدوین مقررات لازم، زمینه‌های استفاده از استارتاپ ها و اینشورتک‌ها در صنعت بیمه برای عرضه خدمات بیمه‌ای ایجاد شده است.

 

جایگاه جهانی صنعت بیمه ایران

رئیس شورای عالی بیمه درباره جایگاه صنعت بیمه در ایران، گفت: طبق آمار سال ۱۳۹۷، جایگاه صنعت بیمه کشور در منطقه چشم انداز، از حیث حق بیمه تولیدی رتبه ۴، از نظر حق بیمه سرانه رتبه ۹ و از منظر ضریب نفوذ بیمه رتبه ۳ را کسب کرده است.

رئیس کل بیمه مرکزی افزود: صنعت بیمه در مقایسه با دو صنعت بانک و بورس، فضای مساعدتری برای توسعه دارد که باید با همکاری تمامی دست اندرکاران اقتصاد و همچنین فرهنگ سازی به سمت همگانی سازی بیمه‌ای حرکت کنیم.

 

افزایش تعامل بیمه با سایر دستگاه‌های اجرایی

رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: به موجب تفاهم‌نامه های امضا شده با دستگاه های ذیربط، تکالیف قانونی و برنامه های آتی در دستور کار، سامانه سنهاب طراحی شده قادر است ضمن ایجاد یک ارتباط مستمر بین بیمه مرکزی ایران و شرکت‌های بیمه بازرگانی با سایر دستگاه های اجرایی مرتبط از قبیل سازمان ثبت احوال، پلیس راهور ناجا، وزارت راه و شهرسازی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و... اطلاعات را مبادله کند.

وی با بیان اینکه نتیجه این اقدامات را نیز می توان در رشد ضریب نفوذ بیمه طی سال های اخیر مشاهده کرد، اضافه کرد: براین اساس، ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۳۹۰رقم ۱.۴ درصد بوده است که علی رغم فشار تحریم‌ها در سال ۱۳۹۷ در حدود ۲.۴ درصد برآورد می شود که از این نظر در دنیا جایگاه ۵۳ و در منطقه حائز رتبه سوم است.

رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: همچنین، مطابق آخرین آمارها، کشور ما بر مبنای حق بیمه تولیدی رشته زندگی، در منطقه جایگاه چهارم را در سال ۱۳۹۷ کسب کرده که به معنای ۲ پله صعود طی پنج سال اخیر است.

سیلمانی اضافه کرد: به علاوه، در رده‌بندی کشورهای دنیا از نظر تولید حق بیمه عمر، جمهوری اسلامی ایران در مکان پنجاه و یکم قرار گرفته که نسبت به سال‌های گذشته جایگاه قابل قبول‌تری به حساب می‌آید.

 

 سهم انواع بیمه‌ها از حق بیمه تولیدی

رئیس کل بیمه مرکزی درباره پرتفوی صنعت بیمه گفت: پرتفوی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه کشور طبق آمار اولیه سال ۱۳۹۷ معادل ۴۳۴.۵ هزارمیلیارد ریال (۱۰.۴ میلیارد دلار) است که در مقایسه با سال قبل ۲۹ درصد (بر پایه ریال) رشد داشته است.

وی ادامه داد: در نیمه نخست سال ۹۸ ارزش حق بیمه تولیدی به حدود ۲۶۵ هزار میلیارد ریال رسید که رشد قاب توجهی را نسبت به مدت مشابه پارسال نشان می‌دهد و با توجه به شرایط مساعد صنعت بیمه، پیش بینی می شود که در پایان سال ۱۳۹۸ حتی از مرز ۶۰۰ میلیارد ریال نیز فراتر برود.

رئیس شورای عالی بیمه افزود: از این مقدار حق بیمه تولیدی، ۳۳.۶ درصد مربوط به بیمه شخص ثالث و مازاد، ۲۴ درصد به بیمه درمان، ۱۴.۴ درصد به بیمه زندگی، ۶.۵ درصد به بیمه بدنه اتومبیل و ۵.۲ درصد به بیمه حوادث راننده است.

سیلمانی اضافه کرد: همچنین ۴.۵ درصد از حق بیمه تولیدی به بیمه مسوولیت، ۴.۲ درصد به بیمه آتش‌سوزی، ۲.۴ درصد به بیمه مهندسی، ۱.۵ درصد به بیمه های هواپیما و کشتی، ۱.۴ درصد به بیمه حوادث، ۱.۳ درصد به بیمه نفت و انرژی، ۹ دهم درصد به بیمه باربری و یک دهم درصد به بیمه‌های پول و اعتبار و سایر انواع بیمه‌ها اختصاص داشته است.

عناوین برگزیده