تاریخ: ۰۴ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۳۱
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۶۶۱۳۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت فولاد گستر حداد کچو:

60 درصد از ظرفیت تولید پروفیل کشور غیرفعال است

می متالز - مدیرعامل شرکت فولاد گستر حداد کچو، یکی از تولیدکنندگان پروفیل فولادی، گفت: به ‌دلیل کمبود مواد اولیه و عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان، حدود 60 درصد از ظرفیت تولید پروفیل کشور بدون استفاده باقی مانده و تنها کارخانه‌های محدودی می‌توانند در این فضا به فعالیت خود ادامه دهند.
60 درصد از ظرفیت تولید پروفیل کشور غیرفعال است

به گزارش می متالز، جواد عطایی کچویی در خصوص وضعیت شرکت فولاد گستر حداد کچو، اظهار داشت: ظرفیت تولید پروفیل در شرکت ما حدود 680 هزار تن در سال است اما با توجه به عدم تامین به ‌موقع مواد اولیه، تنها 40 درصد از این ظرفیت فعال است؛ در حالی که شرکت ما، قادر به تولید انواع پروفیل با توجه به نیاز بازار و سفارش مشتریان است.

وی افزود: با توجه به رکود موجود در بازار، مصرف‌کنندگان واقعی پروفیل را عمدتا سازندگان مسکن، مجریان پروژه‌های ساخت‌وساز و... تشکیل می‌دهند.

مدیرعامل شرکت فولاد گستر حداد کچو با اشاره به شرایط حاکم بر صنعت پروفیل فولادی، اذعان کرد: متاسفانه وضعیت صنعت پروفیل کشور مطلوب نیست. عوامل متعددی در ایجاد این شرایط برای صنعت پروفیل‌سازی دخیل بوده‌ که شاید بارزترین آن، عدم تامین به ‌موقع مواد اولیه است.

عطایی کچویی ادامه داد: بانک‌ها نیز فشار زیادی به بخش تولید وارد می‌کنند. ضمن اینکه سازمان امور مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده که هیچ ربطی به تولیدکننده ندارد را از تولیدکنندگان طلب می‌کند.

وی در خصوص تامین مواد اولیه و نوع ورق مورد استفاده این شرکت، عنوان کرد: ما عمدتا از ورق گرمی که شرکت فولاد مبارکه تولید می‌کند، استفاده می‌کنیم و بیشترین سهم از مواد اولیه خود را از این شرکت تامین می‌کنیم. در گذشته، شرکت فولاد گیلان نیز ورق گرم تولید می‌کرد که متاسفانه این شرکت فعالیت خود را متوقف کرده است. ضمن اینکه برخی از مواقع از شرکت فولاد اکسین خوزستان نیز ورق گرم خریداری می‌کنیم.

عطایی کچویی یادآور شد: پیش از این، خرید ورق گرم از بورس کالا تنها از طریق اعتباری به ‌صورت سلف دو و سه ماهه صورت می‌گرفت. به این صورت که بورس کالا با ایجاد بستری مناسب، امکان خرید اعتباری را فراهم می‌کرد. بانک‌ها نیز با ارائه ضمانتنامه، خریداران را برای تسهیل خرید از بورس کالا یاری می‌کردند و ال‌سی ایجاد شده به‌صورت دو یا سه ماهه بود.

مدیرعامل شرکت فولاد گستر حداد کچو خاطرنشان کرد: معاملات ورق گرم در بورس به‌صورت 10 درصد نقدی و 90 درصد اعتباری دو و سه ماهه بود که هر یک از این معاملات با توجه به زمان، میزان کارمزدهای خود را داشتند اما در حال حاضر معاملات ورق گرم تنها به‌صورت نقدی و بعضا سلف یک ماهه انجام می‌شود. متاسفانه بانک‌ها اعتبار و نقدینگی لازم را برای خرید مواد اولیه به واحدهای تولیدی اختصاص نمی‌دهند.

وی تصریح کرد: سرمایه در گردش شرکت به ‌اندازه کافی بالا نیست تا بتواند تامین مواد اولیه را از بورس انجام دهد. به این منظور، بانک باید با بازگشایی اعتبار اسنادی (ال‌سی) زمینه را برای خرید نقدی و اعتباری شرکت‌هایی مانند شرکت ما فراهم کند اما متاسفانه این مهم هنوز میسر نشده است.

عطایی کچویی وضعیت صنعت پروفیل را این‌گونه بیان کرد: به جرات می‌توان گفت که بیش از 60 درصد از ظرفیت تولید پروفیل غیرفعال مانده است و حتی بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل شده‌اند. به ‌نظر می‌رسد که در حوزه پروفیل، کارخانه‌های بسیار محدودی در کشور در حال فعالیت هستند.

مدیرعامل شرکت فولاد گستر حداد کچو در پایان با گلایه نسبت به عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان، عنوان کرد: یک کارخانه بعد از مدتی فعالیت که کار خود را گسترش می‌دهد و قدرتمندتر می‌شود، مدیران و سهامداران آن، نمی‌توانند آن را به ‌تنهایی اداره کنند؛ در این شرایط، نیاز به حمایت‌های دولت و سازمان‌های دولتی برای ادامه فعالیت این کارخانه‌های بزرگ احساس می‌شود. این در حالی است که مسئولان دولتی همواره پشت تریبون‌ها، از کمک به تولید و ایجاد اشتغال سخن می‌گویند اما در عمل هیچ اتفاق مثبتی در حوزه تولید و پشتیبانی از تولیدکنندگان نمی‌افتد.

عناوین برگزیده