به گزارش می متالز، مدیرعامل تامین سرمایه نوین، گفت: طبیعتا اگر عامل نقدشوندگی بالای این بازار و شفافیت آن را با دیگر بازارها مقایسه کنیم، این حس رضایت افزایش خواهد یافت.
ولی نادی قمی افزود: اگرچه رونق بازار سهام در ایران عمدتا در نتیجه تکانه های اقتصادی ناشی از ورود یا حذف جریان درآمدهای نفتی رخ می دهد، با این حال گسترش این بازار در بین عموم مردم و توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید آن از روند رو به رشد بازار سرمایه حکایت دارد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: البته طی ماه های اخیر، تورم حاد شرایط ناپایداری را در اقتصاد کشور حاکم کرده که توجه فعالان بازار سهام را به عوامل بنیادی حرکت دهنده بازار سهام و ریسک های سیاسی و اقتصادی پیش روی کشور کاهش داده است.
وی با بیان اینکه یکی از این عوامل بنیادی، قدرت سودآوری شرکت ها است که در گزارش های فصلی و ماهانه شرکت ها منعکس شده است، توضیح داد: بر اساس گزارش عملکرد فصل بهار و تابستان شرکت ها، سود شرکت های سودده در ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۸ با رشد ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم ۸۳۲ هزار میلیارد ریال رسیده است.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین یادآور شد: مقایسه عملکرد تابستان سال جاری با عملکرد فصل بهار نیز حکایت از رشد ۱۷.۵درصدی سود شرکت ها دارد.
نادی قمی افزود: اگرچه آهنگ رشد سود شرکت ها نسبت به فصل های گذشته، کندتر شده است، اما اعداد و ارقام مربوط به گزارش مهرماه شرکت ها حکایت از تداوم رشد فصلی درآمد و سود شرکت ها دارد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با توجه به آهنگ رشد درآمد شرکت ها، برآورد میشود که سود ناشی از عملکرد شرکت ها در سال ۱۳۹۸ به رقم بیش از ۲۰۰۰ هزار میلیارد ریال برسد. لذا با این رقم سود، بازار سهام در شرایط فعلی ، ارزش قابل دفاعی دارد.
وی گفت: البته اگرچه ریسک های پیش روی بازار در قالب ناآرامی ها در عراق و لبنان، اخطار مجدد و ظاهرا نهایی گروه ویژه اقدام مالی ( FATF) به ایران، کاهش قیمت برخی از مواد خام در بازارهای جهانی ، افت شدید صادرات نفت ، افزایش کسری بودجه دولت و تامین مالی از بازار سرمایه در قالب انتشار اوراق بدهی ، وزن کافی برای تغییر نظر فعالان بازار سهام و گرایش به بدبینی را ندارند، اما تجربه نشان داده است که عواملی که وزن زیادی در تصمیم گیری ندارند در برخی از شرایط نقش جدی در تغییر روند بازار دارند.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین توضیح داد: به هر حال در حال حاضر قدرت سودآوری و جریان های نقدی شرکت ها وابستگی بالایی به عوامل بیرونی نظیر قیمت مواد خام در بازارهای جهانی و نرخ ارز پیدا کرده است و عوامل پایداری و موفقیت درون سازمانی شرکت ها نظیر بهره وری، جذب تکنولوژی، کاهش بهای تمام شده محصول ، توسعه بازار فروش محصولات و قدرت مدیریتی چندان در موفقیت شرکت ها نقش ندارد.
به گفته نادی قمی، این موضوع فی النفسه برای بازار سهام ریسک محسوب می شود که باید به مرور برای آن تدبیری اندیشید.