به گزارش می متالز، علیرضا افتخاری اظهار داشت: شرکت فولاد زرند ایرانیان در راستای برنامههای تولید فولاد در سطح کشور، یکی از معدود شرکتهای صنعت فولاد خاورمیانه است که دارای زنجیره کامل فولاد از معدن تا شمش فولاد خواهد بود.
وی درباره فعالیتها و برنامههای این شرکت افزود: شرکت فولاد زرند ایرانیان شامل سه مجتمع بزرگ صنعتی و معدنی شامل مجتمع کنسانتره و گندلهسازی، مجتمع ککسازی و پالایشگاه و همچنین مجتمع فولادسازی است. با کامل شدن و این زنجیره و بهرهبرداری از مجتمع فولادسازی، این شرکت میتواند از یک مزیت رقابتی نسبت به سایر رقبا در صنعت فولاد کشور برخوردار باشد.
مسوول هماهنگی توسعه مدیریت شرکت فولاد زرند ایرانیان در خصوص زمان بهرهبرداری از مجتمع فولاد سازی این شرکت، اذعان کرد: این پروژه تا سال آینده تکمیل خواهد شد و مجتمع فولادسازی که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، به بهرهبرداری کامل میرسد.
افتخاری ضمن اشاره به نقش این شرکت در اشتغالزایی برای جوانان منطقه، ابراز کرد: پروژه فولاد زرند ایرانیان در حال حاضر، حدود چهارهزار نفر نیروی کار جذب کرده است که تقریبا همه آنها از نیروهای بومی منطقه هستند و از طریق آزمونهایی که توسط شرکتهای همکار برگزار شده است، جذب شدهاند.
وی در مورد حجم تولید و محصولات شرکت فولاد زرند ایرانیان نیز خاطرنشان کرد: این شرکت از تکنولوژی کوره بلند برای تولید شمش فولاد استفاده میکند و تجهیزات مورد استفاده در آن با مشارکت شرکتهای خارجی فراهم شده است؛ ظرفیت اسمی تولید آن ۱.۷ میلیون تن محصولات فولادی در قالب شمشهای بیلت و بلوم خواهد بود که امیدوار هستیم در کوتاهترین زمان ممکن به این ظرفیت دست پیدا کنیم تا با ایفای نقش در صنعت فولاد کشور، باعث افزایش تولید سرانه ناخالص داخلی، ایجاد اشتغال و نیز سودآوری شویم.
مسوول هماهنگی توسعه مدیریت شرکت فولاد زرند ایرانیان در مورد انتخاب روش کوره بلند برای تولید فولاد که تا امروز در کشور استقبال چندانی از آن نشده است، یادآور شد: روش کوره بلند یکی از روشهای متداول فولادسازی در دنیا است و در کشور ما، پرداخت یارانههای گازی و قیمت پایین این حامل انرژی سبب شده تا استفاده از کوره بلند که حامل انرژی آن کک و زغالسنگ است، مورد استقبال قرار نگیرد ولی اگر یارانههای گازی را در نظر نگیریم، روش کوره بلند حتی بهصرفهتر و معقولتر از سایر روشهای تولید فولاد خواهد بود.
افتخاری در این باره، اضافه کرد: این انتخاب با بهرهگیری از نظرات کارشناسان و صاحبنظران این حوزه صورت گرفته و یکی از دلایل اصلی آن، وجود منابع غنی زغالسنگ و سنگآهن در این استان بوده است. ما امیدوار هستیم که در سالهای آتی بتوانیم با استخراج زغالسنگ، در بحث تامین نیز گامهای موثری برداریم.