تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۱
بازدید: ۲۱۹
کد خبر: ۶۶۸۵۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
اعضای اتحادیه طلا اعلام کردند

جزییات پیشنهاد تولیدکنندگان طلا به دولت

می متالز - نایب رییس اتحادیه طلا گفت:دولت برای حمایت ازتولیدکنندگان،طلای موجود در خزانه را به صورت امانت و با دریافت وثایق لازم به واحدهای تولیدی بسپارد،چراکه صادرات مصنوعات طلا١٥ درصدارزش افزوده دارد.
جزییات پیشنهاد تولیدکنندگان طلا به دولت

به گزارش می متالز، ابراهیم محمدولی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، با بیان اینکه صنعت طلا و جواهر چندسالی است درگیر تبصره و ماده و آیین نامه شده است، گفت: حاصل این بخشنامه ها آزار تولیدکنندگان را دارد؛ در حالیکه این صنعت ارزآور بوده و قابلیت صادرات مناسبی را در کنار اشتغالزایی بالا دارد. این در حالی است که مالیات ارزش افزوده که از دوره قبل مجلس ایجاد شده، همچنان معضلات بسیاری را ایجاد کرده است.

رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران افزود: هنوز دولت و مجلس اقدام موثری برای رفع مالیات بر ارزش افزوده انجام نداده اند؛ این در حالی است که این عامل صنعت را به رکود فرو برده است؛ به خصوص اینکه صادرکنندگان مصنوعات طلا که قصد حضور در بازارهای صادراتی دارند، به دلیل کاغذبازی های ناشی از این قانون، از صادرات باز می مانند.

وی تصریح کرد: اینگونه رفتارها در صنعت طلا و جواهر مشکل زا است و امروز در بازار داخلی، تولیدکنندگان و خریداران را دچار مشکل کرده است؛ چرا که این صنعت نیازمند تولید و فروش لحظه ای است و نگه داشتن کالاها در انبار گمرکات مانع از ارزآوری می شود.

به گفته محمدولی، در حوزه واردات مواد اولیه موانعی وجود دارد که امیدواریم این اتفاق رخ دهد.

همچنین در این نشست، مسعود یزدانی، نایب رییس اول اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، گفت: موضوع مالیات بر ارزش افزوده به صنعت طلای کشور تحمیل شده و رقابت در این صنعت را مشکل کرده است؛ این در حالی است که در دنیا ایران جزو ٥ کشور تولیدکنندگان مصنوعات طلا است، اما در ایران موانع و مشکلات، مانع از عرض اندام در بازارهای جهانی می شود.

وی افزود: اگر اجازه دهند ماشین آلات جدید وارد کشور شده و مواد اولیه به سهولت وارد شود، صنعت طلا و ارز آوری حاصل از آن، می تواند جایگزین درآمد نفتی شود؛ به خصوص اینکه قرار است نفت در بودجه سال ٩٩ کشور جایگاهی نداشته باشد.

یزدانی با بیان اینکه طلاهای موجود در خزانه باید در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، گفت: بانک مرکزی و دولت می تواند با دریافت وثایق لازم از تولیدکنندگان، طلاهای موجود در خزانه را به صورت امانت با لحاظ کردن شرایط به آنها بسپارد و سر یکسال همان طلا را به خزانه برگرداند. این در حالی است که یک کیلو طلا ١٥ درصد ارزش افزوده برای کشور دارد.

وی افزود: تا به حال مجوز معامله آنلاین طلا و سکه دریافت نشده و به فردی ارایه نشده است و فعالیت تنها ٥ واحد مجاز است و مابقی اگر فعالیت می کنند غیرمجاز است. البته ٤ واحد از اتحادیه مجوز نگرفته اند و بدون رصد به آنها مجوز داده شده است. جواز کسب داشتن دال بر این نیست که بتوانند معامله به صورت انلاین انجام دهند.

محمدولی گفت: پیشنهاد ما برای فعالیت آنلاین معامله طلا دستورالعمل مشخصی است، چراکه باید اماکن، اتحادیه، سازمان صنعت، معدن و تجارت بر عملکرد آن نظارت داشته باشند، البته واحدهای بازرسی هم باید هر ده روز یکبار از آن بازرسی شود.

این در حالی است که طرفیت یک واحد فروش سکه ٥٠ سکه است ولی ٢٠٠٠ سکه می فروشد؛ پس باید به عملکرد آن نظارت کرد.

عناوین برگزیده