به گزارش می متالز، بهرام شکوری رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی درباره وضعیت قاچاق در صنعت معدن، گفت: قاچاق در معدن و صنایع معدنی خیلی مصداقی ندارد ولی در سایر بخشهای اقتصادی به یقین وجود دارد. در پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی و در خیلی از محصولات قاچاق را میبینید ولی در محصولات معدنی تقریبا می توان گفت که قاچاق خیلی وجود ندارد.
او با اشاره به میزان تولید و صادرات مس در ایران، بیان کرد: حدود ۲۵۰ هزار تن کاتود مس در ایران تولید میشود که تقریبا ۱۰۰ هزار تن که بیشتر آن مازاد و باید صادر شود.
شکوری ادامه داد: متاسفانه در بخشنامه اخیر محدودیتی برای صادرات مس در نظر گرفته شده و برای آن عوارض وضع شده است. سالیانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تن مازاد کنستانتره داریم که امکان تبدیل آن به شمش و کاتود مس وجود ندارد و از آن طرف هم خریدار داخلی رغبتی به خرید آن ندارد.
رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی با اشاره به افزایش عیار مس، بیان کرد: عیار مس محتوای کشورمان در سال گذشته نزدیک به ۰.۶۴۵ بود. امسال با توجه به افزایش فعالان اقتصادی عیار مس به ۰.۶۳ رسید که این رقم از افزایش تولید در کشور حاصل شده است.
شکوری با اشاره به اینکه در بخش اکتشافات معدنی افزایش چشمگیری را شاهد بوده ایم، گفت: بر اساس عملیات اکتشافی که به تازگی انجام شده رشد بسیار خوبی در حوزه معدن داشته ایم که باعث افزایش ارزش داراییهای شرکت و تولیدات مس کشور در سالهای آتی خواهد شد.
به گفته رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، ظرفیت مس کاتد در کشور بیش از ۴۰۰ هزار تن است که برای این حجم تولید به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن کنسانتره نیاز است.
شکوری معتقد است در دنیا ١٧ میلیارد تن ماده معدنی استخراج می شود که به دنبال آن ٢ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار گردش مالی حاصل می شود. حداقل سود بنگاه داری مس در کف ١١٠٠ دلار قرار گرفته است.