به گزارش می متالز، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
23 آبان 1298، میرزا ابوالقاسم خان ناصرالملک وزیر مالیه در جلسه مجلس شورای ملی گفت «خزانه کشور خالی است و باید زیر بار استقراض از خارجیان برویم.» این درخواست از سوی نمایندگان مجلس رد شد. نمایندگان مجلس، وزیر مالیه را به خاطر درخواست استقراض از بانکهای خارجی برای جبران مضیقه مالی کشور مورد حمله قرار دادند و هر نوع وام گیری از خارجیان را ممنوع اعلام کردند.
23 آبان 1314، شرکت بیمه ایران با سرمایه ۲۰ میلیون ریال که فقط هفت میلیون و پانصد هزار ریال آن پرداخت شده بود با همت و پشتکار الکساندر آقایان شروع به کار کرد. علی اکبر داور وزیر مالیه به عنوان اولین مشتری بیمه، خانه خود را تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار داد.
23 آبان 1325، نخستین اتو بانک در شیکاگو آغاز به کار کرد.
23 آبان 1344، کارخانه قند شاهرود با ظرفیت ۷۵۰ تن چغندر در روز افتتاح شد. این کارخانه با سرمایه بخش خصوصی ساخته شد.
23 آبان 1346، موافقتنامه مربوط به ساخت لوله گاز در ایران بین تهران و مسکو امضا شد.
23 آبان 1390، پس از مدت ها بحث خارج از پارلمان، «طرح ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار» به صحن مجلس رسید و کلیات آن با رای موافق ۱۴۶ نماینده و مخالفت تنها ۶ نماینده تصویب شد.
23 آبان 1391، نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان و شرکت بورس اوراق بهادار مخالفت کردند.
23 آبان 1394، مجتبی خسرو تاج قائم مقام وزیر صنعت مشمولان دریافت کارت اعتباری ۱۰ میلیون تومانی خرید کالاهای مصرفی بادوام در فاز اول را فرهنگیان و بازنشستگان دولتی وابسته به صندوقهای بازنشستگی اعلام کرد.
23 آبان 1395، سوال نماینده مشهد از وزیر اقتصاد درخصوص مصادره ۱۳ میلیون دلار از اموال جمهوری اسلامی ایران از سوی دولت کانادا اعلام وصول شد.
23 آبان 1396، آمار شهریور بانک مرکزی، کوچ سپردهه ا از کوتاهم دت به بلندمدت را تایید کرد. حجم سپرده های کوتاه مدت در ماه پایانی تابستان، عقب گردی ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی را ثبت کرد. در مقابل، سپرده های بلندمدت نیز رشد بی سابقه ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی را در شهریورماه پشت سر گذاشت. عمده این چرخش در بازه ۱۱ روزه تعیین شده ازسوی بانک مرکزی برای رعایت سقف نرخ سود علی الحساب ۱۵ درصد اتفاق افتاد.
23 آبان 1397، مسعود نیلی از سمتهای خود در دولت و شورای پول و اعتبار استعفا داد. حسن روحانی ضمن تشکر از همکاریهای ارزشمند مسعود نیلی با دولتهای یازدهم و دوازدهم با استعفای ایشان از سمت دستیاری ویژه رئیسجمهور در امور اقتصادی و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی موافقت کرد. طبق پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی و تایید رئیسجمهور، علی طیبنیا به عضویت شورای پول و اعتبار درآمد.