تاریخ: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۲۸
بازدید: ۲۸۰
کد خبر: ۶۷۳۶۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل چادرملو مطرح کرد؛

جهش چشمگیر چادرملو/ رشد ۸۸ برابری سرمایه در مدت ۱۵ سال

می متالز - مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به روند فعالیت این مجتمع در طول ۱۵ سال گذشته گفت: رشد و پیشرفت چادرملو طی ۱۵ سال گذشته چشمگیر بوده است.
جهش چشمگیر چادرملو/ رشد ۸۸ برابری سرمایه در مدت ۱۵ سال

به گزارش می متالز، محمود نوریان اظهار داشت: در سال ۱۳۸۳ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تنها با سه خط تولید در معدن چادرملو اقدام به تولید ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن می کرد.

وی با اشاره به نگرش‌های جدیدی که در توسعه فعالیت‌های این شرکت شکل گرفت، افزود: علاوه بر احداث و راه اندازی دو خط تولید جدید کنسانتره، راندمان تولید پنج خط فرآوری از ظرفیت اسمی ۷.۵ میلیون تن به ۱۰.۵ میلیون تن افزایش یافت و در عین حال سنگ بنای مجتمع عظیم صنعتی چادرملو با ساخت و راه اندازی کارخانه گندله سازی چادرملو در ۲۵ کیلومتری اردکان یزد نیز گذاشته شد.

نوریان بیان کرد: با بهره برداری از این واحد فولادی بخشی از کنسانتره تولیدی شرکت برای تولید ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندله آهن به این واحد صنعتی منتقل شد همچنین با ترسیم چشم انداز روشن‌تر برای واحدهای معدنی و صنعتی با هدف تکمیل زنجیره خطوط تا مرحله تولید فولاد، شرکت چادرملو با مشارکت در دو طرح فولادی اقدام به راه اندازی واحد آهن اسفنجی و کارخانه شمش فولادی شرکت آهن و فولاد ارفع هر یک با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال و واحد تولید آهن اسفنجی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال به توسعه طرح‌های خود در مجتمع صنعتی ادامه داد.
 

عبور چادرملو از همه تنگناها و فشارهای اقتصادی

وی عنوان کرد: با گذشت دو دهه از فعالیت های این شرکت، اکنون چادرملو با نماد کچاد موفق شده با عبور از همه تنگناها و فشارهای اقتصادی بر پایه معیارهای بورس اوراق بهادار تهران و گزارش رسمی این سازمان، به رتبه پنجم در بین ۴۰ شرکت برتر بازار سرمایه دست یابد.

مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو ادامه داد: در حال حاضر مجموع تولید محصولات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شامل سنگ آهن - کنسانتره آهن، گندله و آهن اسفنجی و نیز شمش فولاد بالغ بر ۱۵ میلون تن و میزان فروش نیز در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۷۰ هزار و ۴۰۴ میلیارد ریال بوده است و در نتیجه سود حاصل از درآمدهای شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال گذشته بالغ بر ۲۷ هزار و ۸۶۸ میلیارد ریال بوده است.

نوریان خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز این شرکت به‌ روند رو به رشد خود ادامه داده به ‌طوری‌که در شش‌ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ مجموع فروش به بیش از ۴۹ هزار میلیارد ریال رسیده که این درآمد و فروش قابل ملاحظه به دلیل بهره برداری از کارخانه شمش فولادی به ظرفیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و واحد احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن و مدیریت بهره‌وری در تمامی ارکان شرکت و تکمیل زنجیره تولید فولاد بوده است.



۱۲ هزار قطعه صنعتی مورد نیاز چادرملو بومی سازی شد

وی یادآور شد: ایـن شرکت بـا اتخاذ تدابیر مناسب در راستای رفع مشکلات پیش روی ناشی از تحریم‌های اقتصادی و کمبود قطعات، با تشکیل کمیته بومی سازی و استفاده از ظرفیت‌های داخل کشور تاکنون موفق شده بالغ بر ۱۲ هزار قطعه صنعتی مورد نیاز خود را بومی سازی کند.

نوریان ادامه داد: در عین حال با تکمیل و نوسازی ناوگان معدنی و هوشمندسازی عملیات معدنی موفق شدیم کل عملیات معدنی شامل باطله برداری و استخراج سنگ آهن را از ۱۹ میلیون تن در سال ۱۳۸۳ را تا بیش از ۹۰ میلیون تن در حال حاضر افزایش دهیم.

وی گفت: چادرملو همچنین با دوراندیشی به منظور حرکت به سمت توسعه پایدار در طرح تأمین و انتقال آب خلیج فارس مشارکت کرده و هدف عمده این طرح، تصفیه و انتقال آب نمک زدایی شده توسط سه خط انتقال از خلیج فارس به صـنایع جنـوب شرق کشور و تأمین بخشی از نیازها و مصارف آب مجتمع‌های تولیدی در حال بهره‌برداری و طرح‌های توسعه آنها شامل معادن مس سرچشمه، سنگ آهن گل گهر و سنگ آهـن چادرملو در استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد است.

نوریان اظهار داشت: مسیر خط انتقال از غرب بندرعباس آغاز شده و بعد از تأمین آب مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر به طرف مجتمع مس سرچشمه ادامه یافته و در نهایت به صنایع فولادی و معدنی استان یزد منتهی می شود.
 

مشارکت چادرملو در احداث خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران

مدیرعامل چادرملو، سرمایه گذاری پیش‌بینی شده برای اجرای این طرح عظیم ملی را ۱۱۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تا پایان نیمه اول سال ۱۳۹۸ حدود ۷۰ هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از طرح‌های زیربنایی و توسعه‌بخش چادرملو، ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی اردکان است که این نیروگاه با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات با هدف تامین برق مورد نیاز طرح‌های فولاد و احیاء و سایر صنایع مستقر در مجتمع صنعتی چادرملو در سه فاز احداث و در سال ۱۳۹۵ به بهره‌برداری کامل رسید.

نوریان بیان کرد: این شرکت همچنین به منظور تامین آب مصرفی برای فرآیند عملیات تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد با توجه به کمبودهای شدید آب در منطقه در توافق با سازمان آب و فاضلاب استان یزد، اجرای شبکه فاضلاب شهر اردکان و تصفیه آن را بر عهده گرفت و در سال ۱۳۹۷ به بهره‌برداری رساند که با اجرای این طرح، سالانه ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب آب برای مصرف واحدهای تولیدی مجتمع صنعتی چادرملو به این مجتمع منتقل می‌شود.
 

سرمایه‌گذاری در طرح‌های فولادی

وی خاطرنشان کرد: چادرملو در راستای مصوبات هیئت مدیره و در جهت مشارکت با بخش‌های خصوصی، اقدام به مشارکت در سرمایه شرکت آهن و فولاد غدیر ایـرانیان بـه میزان ۳۰ درصد، شـرکت آهن و فولاد ارفع به میزان ۴۳ درصد، شرکت صنایع آهن و فولاد سَرمد ابرکوه به میزان ۶۵ درصد، شرکت فولاد شاهرود به میزان ۳۵ درصد و شرکت کاوند نهان زمین به میزان ۲۹ درصد سهام کرده است.

نوریان یادآور شد: همچنین این شرکت در اجرای طرح احداث کارخانه تولید الکترود گرافیتی با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال به میزان ۳۱ درصد در سهام شرکت نـوین الکترود اردکان مشـارکت کرده که این شرکت اکنون در مرحله قبل از بهره‌برداری است.
 

طرح‌های در دست اقدام

وی با اشاره به طرح‌های در دست اقدام چادرملو ادامه داد: چادرملو با توجه به مجوز اکتشاف صادر شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد در تاریخ ۲۸ بهمن ماه سال ۹۷ برای معدن D۱۹ عملیات اجرایی اکتشاف مقدماتی و تفصیلی این معدن را آغاز کرده است.

نوریان با تاکید بر اینکه انتظار می‌رود با دستیابی به سنگ آهن توده معدنیD۱۹ از بـروز ریسک فقـدان ذخیـره معـدنی مناسب جلوگیری شود، تصریح کرد: برآورد هزینه سرمایه گذاری اجرای این طرح حدود ۱۹ هزار میلیارد ریال است.

وی در مورد احداث نیروگاه خورشیدی به عنوان یکی دیگر از طرح‌های در دست اقدام چادرملو نیز بیان کرد: چادرملو نسبت به احداث یک واحد نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی در جوار نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی خود در مجتمع صنعتی اقـدام کرده و مقـدمات عملـیات اجـرایی آن آغـاز شده است و هزینه سرمایه‌گذاری در این طرح نیز هزار میلیارد ریال خواهد بود.
 

مشارکت در بهره‌برداری از معادن سنگ آهن استرالیا

نوریان در مورد مشارکت در بهره برداری از معادن سنگ آهن استرالیا و احداث کارخانه‌های تولید کنسانتره به میزان ۱۲.۵ میلیون تن نیز عنوان کرد: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به همراه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و شرکت فکور صنعت، هر کدام با مشارکت به میزان ۳۳.۳ درصد موضوع سرمایه گذاری در استفاده از ذخائر سنگ آهن کشور استرالیا و تولید ۱۲.۵ میلیون تن کنسانتره را پیگیری کردند و حق السهم مشارکین، مطابق برنامه زمان بندی پرداخت شده است.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری طرح تا پایان فاز یک که کارخانه ۵ میلیون تنی کنسانتره به بهره‌برداری خواهد رسید، به مبلغ ۴۶۱.۵ میلیون دلار آمریکاست که ۲۰ درصد آن توسط سهامداران و ۸۰ درصد آن به صورت فاینانس از تسهیلات سیستم بانکی با بهره حدود سه درصد تامین خواهد شد.

مدیرعامل چادرملو در مورد طرح احداث کارخانه گندله سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال، به عنوان یکی دیگر از طرح‌های در دست احداث چادرملو نیز گفت: اجرای طرح مذکور با برآورد سرمایه‌گذاری حداقل به میزان ۲۰ هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال معادل ۸۹ میلیون یورو در دست مطالعه است.
 

پیش‌بینی احداث کارخانه نورد با ظرفیت تولید ۱.۱ میلیون تن در سال

وی یادآور شد: طرح احداث کارخانه نورد با ظرفیت ۱.۱ میلیون تن در سال با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری حداقل به میزان ۱۱ هزار و ۶۷۳ میلیارد ریال معادل ۵۲ میلیون یورو نیز هم‌اکنون در دست مطالعه است.

نوریان همچنین از مشارکت در احداث کارخانه‌های گندله، آهن اسفنجی، فولاد و تأسیسات زیربنایی منطقۀ آزاد تجاری مُکران خبر داد و یادآور شد: موضوع مشارکت در احداث کارخانه‌های تولید گندله، آهن اسفنجی، فولاد و تأسیسات زیربنایی در منطقه آزاد تجاری مُکران واقع در شهرستان چابهار با مشارکت شرکت‌های معدنی و صنعتی چادرملو، گل گهر و فولاد مبارکه از برنامه‌های بلندمدت شرکت است.

وی در مورد میزان اشتغالزایی صورت گرفته توسط این مجتمع در استان یزد خاطرنشان کرد: این شرکت تاکنون برای ۸ هزار نفر به طور مستقیم و ۴۰ هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.

نوریان اظهار داشت: سرمایه شرکت در سال ۱۳۸۳ بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که با اجرای طرح‌های توسعه و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، در حال حاضر میزان سرمایه ثبت شده شرکت بالغ بر ۴۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال است به عبارتی سرمایه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طی ۱۵ سال ۸۸ برابر شده است.

عناوین برگزیده